Ние, Нашите и Вашите!

• 16 606
  • 117
  •   1
Отговори
# 60
  • Насред хаоса

Всъщност проблема с лягането е най-малкия. Всичко тръгва от там, че приятелят ми се дразни на бившия ми и от там се дразни с децата...Той с неговата бивша се мразят и всяко решение за всичко свързано с дeцата се взема в съда.
............
....Овен, няма как да го променя! 😒

Много тъпо поведение, детинщини. Възрастен човек, а не разбира, че децата не са виновни, нито пък ти за предишната си връзка. Случило се, не се получило, както при него, остават децата и всеки по пътя си, какво има да се дразниш на бивши и да си тровиш живота в ядове? Не може да иска щом той с бившата му са на нож винаги, ти също да направиш отношенията си с бнд кошмарни, за да е доволен той. Описваш доста положителни качества в него, жалко ще е да съсипе връзката ви за глупости. Не става дума ти да го променяш, той трябва да проумее, че това му поведение не е такова на възрастен човек и че няма право да си изкарва ядовете на децата, били твои, негови или общи.

# 61
Happy , проблемът е , че ти си по-зряла от него и много по-разбрана Joy . Той не беше ли по-малък от теб , не помня ...

# 62
"Пиклата" е на 5, на колкото е детето на авторката.
Пиклата идва 3 уикенда в месеца и се разбира добре с другото малко.
Защо трябва да се толерира нейния мерак да се наложи на баща си, като така се разваля хем нейния режим, хем режима на другото дете, което си е вкъщи?

Изобщо не трябва да се толерира, точно това казвам и аз. Когато лягат другите деца, тогава ще ляга и тя, защото в този дом така се прави и точка, какво е това висене до 2 през нощта? Ама като има кой да му уйдисва на капризите на това малкото, може и до 5 сутринта да не легне. Да е мое, да му плесна два шамара, да заспи като къпано, ама ако напердашиш чуждото като родно, ще има "ама ти ги делиш".
В тази история възрастните се държат като деца и не се оправят помежду си, пък решили да градят общ дом, изобщо не ги виждам като семейство - двама неоправни, които не се разбират помежду си, ще възпитават и отглеждат 5 деца, да, да...

# 63
Еее де, чак пък двама неоправни!? И двамата работим и си изкарваме прехраната сами, без помощ от родители. Купихме си дом и сега се опитваме да го подредим в пряк и преносен смисъл. Знам и съм наясно, че периода на адаптация ще е дъдлъг и нелек, затова гледам да уча всички на търпение и толерантност. Не е лесна моята задача, а и аз самата губя търпение понякога, искайки нещата да се случат по-бързо. Който не е минал през това не може веднага да ни залепи етикета "неоправни". И двамата имаме редовна работа и отделно всеки от нас си има частен бизнес. Моя по-скоро е за развлечение, т.к. все още не вадя пари от него, но и целта ми да го започна не бяха парите, а възможността да включа децата в него и да прекарваме повече време заедно. Трудим се като пчелички и се стремим да достигнем баланса, в който всеки да е доволен. По-оправни сме от много други в нашето положение, просто си трябва време всичко да си дойде на мястото.
Аз съм от хората, който знае че живота има етапи, през които неминуемо се минава и от нас зависи колко дълги ще са те. Всяка ситуация или човек в живота ни трябва да ни научи на нещо. Именно тези мисли са ме накарали да не мразя бившия ми, а да съм му благодарна, ме ме научи какво не е любов и как не трябва да позволявам един мъж да постъпва с мен. Благодарение на него, аз съм това което съм днес - по-добра, по-смирена, по-силна, по-прощаваща, по-обичаща себе си...

# 64
  • Пловдив
Хепи, аз само мога да те поздравя за отношението! А половинът - остави му време, ще узрее... На някои им е необходимо да мине повече време, за да заздравеят раните и продължат напред, простят и забравят. Той  е продължил, но не е простил. Ще му мине, не насилвай нещата и не се ядосвай. Ще видиш, ще се справите. Ние също имахме много трудни моменти в началото, но с времето /трябваше да мине повече от година от съвместния живот/ нещата малко по малко се напасват и си тръгват в правилната посока. Няма как човек да накара другия до стигне до неговото отношение към живота, не е и нужно. На теб ти е добре така, на него вероятно по друг начин. Да, тъпо е, неприятно и детинско това плюене по бившите, но ще мине. С твоя помощ - още по-бързо. Не оставяй тези дрязги да ви тровят отношенията.

# 65
  • София
Аз съм с три деца и втори съпруг (с който не усляхме да имаме общо дете, иначе той е много по-млад от мен и няма свои от преди мен), затова ще ти дам моите съвети от опит:

1. В нашия дом има правила (вкл. прибиране на чиниите от масата, зареждане на миялната, прибиране на стаите, час за лягане). Правилата се отнасят за всички. Повтарям - за всички.
2. Забрана за крещене. Отнася се и за родители,  и за деца.
3. Големите са един отбор. Който е разревал някое от децата, той си го успокоява. Никакви добро и лошо ченге. Ако аз не съм съгласна за нещо с ММ, му го казвам насаме, никога пред децата.
4. Говорим си.
5. Никой не поставя никого в унизителна ситуация. Всеки уважава останалите.

Може би на мен много ми помага възрастовата разлика и натрупания опит/мъдрост. Но живеем щастливо.

# 66
Благодаря ти Шарки*! Много ще са ми полезни съветите ти! 🙏🌟☺💓 Ние имаме 5г. разлика с ММ, но той е изстрадал много в живота си. Имал е тежка раздяла, губил е близки хора в живота си и е минал през много. Добър професионалист е в работата си, за което е уважаван от много хора. От самото начало беше много предпазлив с мен и трябваше дълго време да го преследвам докато склони да излизме. Аз го ценя и уважавам за това, че и той най-много не понася да бъде лъган. Дълго време ми отне да го убедя, че няма д го излъжа и знаех че той е човека за мен. Знам, че един ден ако някой от нас не иска да е с другия, ще си го кажем в очите. Няма да се крием като мишки по дупките и да се лъжем. Уважавам го за това и не се страхувам, че ще ме измами..защото знам че няма да го направи. Най-много ценя в него това, че не е страхливец! Точно затова го обичам!💓

# 67
  • София
Още се напасвате, това важи и за хора без деца, а вие сте понякога с цели 5.
Каквото и да ти казват, фактът е - той живее с твоите деца, не ти с неговите. Нормално е да възпитава повече тези, с които изкарва повече време.
Всички се разпускаме през уикендите, не е болка за умиране. Но ще трябва с малко хитрост да се справиш с детето, поиска ли да яде - баща й прави набързо един сандвич и толкова, колкото да не си легне гладна.

# 68
Аз също съм с втори брак и 4 деца(3 негови от две различни жени и 1 мое)
Двете негови сега по на 14 и 19 сами пожелаха да дойдат да живеят с нас.
Проблем от вашият тип нямам.
Още в началото преди многооо години се разбрахме,че няма мое няма твое.Децата са наши.Мъжът ми твърдо застана зад мен.Събрахме се всички и обсъдихме правила в къщи.В началото се пробваха,но номера им не мина.
Сега като се замисля,все са залепени до мен с баща си изобщо не се разправят😄😄
Ще се получат нещата между вас,трябва ви малко време.

# 69
Мария В., Благодаря ти за свежия полъх оптимизъм! 💓☀🙏🌟
Аз ще вярвам до последния си дъх, че доброто и Любовта ще спасят света! ☺

# 70
Happy2016, ще ми отговориш ли, няколко пъти задавам този въпрос: През уикендите той забранява ли на твоите деца да стоят до късно?

# 71
Ама той може да разрешава на всички деца да влизат с обувки, да скачат по леглата, да рисуват по стените, това значи ли, че тя няма думата?  Mr. Green Щом тези деца са в дома им, тя им готви, сервира,чисти, подрежда, естествено, че има право и да ги прати по леглата.

# 72
Защо да ти отговаря на този въпрос, при положение че е заяждане? Ясно е, че за да има мир в едно семейство, правилата трябва да са еднакви за всички деца и родителите да са единни. Представи си как живеят децата, на които единият родител казва да си лягат, а другият да не си. Освен че ще се изпокарат, и децата ще им се качат на главите, както и е станало с момиченцето.

# 73
Защото тя казва, че дели децата.
Което значи, че на неговите разрешава да стоят до късно през уикенда, а нейните изпраща по леглата.
Ако е така - не е правилно.

Ама той може да разрешава на всички деца да влизат с обувки, да скачат по леглата, да рисуват по стените, това значи ли, че тя няма думата?  Mr. Green Щом тези деца са в дома им, тя им готви, сервира,чисти, подрежда, естествено, че има право и да ги прати по леглата.
Ами да спре. Като им разрешава той да влизат с обувки, нека и той да изчисти.
А и според доста съфорумки събуването вкъщи е селско, така че тъкмо ще ги възпитат в аристократични нрави Joy

# 74
Той може и да чисти, но тя просто да не е съгласна с такива порядки. Все пак партньорът на родителя не може да има само задължения - да ги обича като свои, да ги обгрижва, да отговаря за тях, но да няма право да им каже, че е време за лягане. Ако става въпрос за 15 годишно, да го оставиш до късно, ама 5 годишно да вилнее до 2 часа през нощта, е прекалено. Аз се съмнявам, че и родната му майка го оставя така.

Общи условия

Активация на акаунт