Астрология - 10 тема

• 41 532
  • 733
  •   1
Отговори
# 345
  • в 1001-та нощ
В квадратните карти също са 12 квадрата, подобно на домовете. Може би след това към тях трябва да се пристъпи Simple Smile

Има една ромбовидна – мисля, че тя беше към северната школа. С нея започвах, някак ми беше по-лесна и прегледна. После преминах към южния модел – с 12 квадратчета. Много лесно се брои – в най-горния ляв ъгъл винаги са Риби и от тях започва отброяването нататък – Овен, Телец, Близнаци етц. В квадратчето, където е изгряващият знак, се поставя отметка.

Направих си карта, а то се оказа, че са няколко карти - първата е Rasi. Проверих в енциклопедията - води се основната карта, от която се калкулиат варгите https://ru.vedicencyclopedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B0%D1%88%D0%B8

Проверих пак там какво е варга - наричат го дробна карта на руски, получена от деление с опр. число. но до колкото разбрах - това не са хармониците, за които е споменавано? Ето за варга - какво чета - https://ru.vedicencyclopedia.org/wiki/%D0%92%D0%B0%D1%80%D0%B3%D0%B0

Другото, което ми направи много голямо впечатление - разглеждах изчислената сила на планетите - почти навсякъде - Венера е най-силна при мен. В което никак не се съмнявам Simple Smile

# 346
  • София
Алена и аз до същата карта стигнах ама нещо с прецесиите не се разбрах. За накшатрите четох от тук
http://www.astrospeak.com/nakshatras и реших че едната прецесия по ми пасва от другата Sad иначе аз с руския немога да се оправя ще ми трябва някакъв преводач през телефона ще ми е много трудно Sad

# 347
  • в 1001-та нощ
За прецесията - избираш сидерал, а не тропическа  Peace

# 348
Имам една молба .

Моля, ако някой от вас (или ваш близък, познат) има планета или точка в диапазона на 16- 17 градус на Близнаци по тропическия модел , да сподели.

# 349
Ще стане тя ведическа темата Simple Smile

Накшатрите могат да се описват и по домовете на тропическия- не е грешно.
Едното не отрича другото- например Критика накшатра си е Телец, като характеристики.

# 350
Катерица, шефът ми има слънце в 16*45'
не му знам часа на раждане и той не си го знае

# 351
Имам една молба .

Моля, ако някой от вас (или ваш близък, познат) има планета или точка в диапазона на 16- 17 градус на Близнаци по тропическия модел , да сподели.
Аз  имам СЛВ на 16`35"  в  Близнаци.

# 352
  • в 1001-та нощ
Аз се колебаех дали е е добре да направим отделна тема за ведическата или да пишем тук, но ми се струва, че тук е по-добре. Покрай коментарите, още някой може да реши, че му е интересно Simple Smile

# 353
Ама кажете къде и ние да си направим карти, има ли софтуер и за ведически хороскоп?

# 354
Аз обаче от ведическата нищо не разбирам и само се обърквам.

# 355
Herzen , Wintle , благодаря много за отговорите.  Hug

имате ли наблюдения  за съвпадение на интерпретацията с някои от следните изброени характеристики за този градус:
(Във вашите случаи градусът има ли повреждане или е изцяло хармоничен?)

16° – 17°  Близнаци (76° – 77°) Сфера на безпокойството.

Управители Уран и Сатурн.
Силна воля, енергия, жажда за власт. Бързина на ума и сръчни ръце (майстор «златни ръце»). Вродена мъдрост, която трябва да бъде умножена от придобитите знания. Активно участие в прогресивни социални тенденции. Литературен талант. Способност да не се спираме на постигнатото.
Ако е повреден. Непрактичност, безполезна, суетна работа. Стремеж към власт при липса на енергия. Дълги и продължителни периоди на неуспех. С раняване от зловредни планети - удари  и изпитания, превратности на съдбата, лошата съдба. Заплаха от преждевременна смърт с насилие или от съдебна присъда.

Това е цитат от книгата на граф Вронский. Оказа, че е немски възпитаник и е изучавал и ведите.

Относно ведическите знания и коментари, на мен ми харесва да ги осбъждаме заедно в тази тема. Simple Smile

# 356
  • в 1001-та нощ
Ама кажете къде и ние да си направим карти, има ли софтуер и за ведически хороскоп?

Аз питах Sotis и ми препоръча това http://www.vedicastrologer.org/jh/  Peace

# 357
Има и още една – Парашара Лайт, но тя май е платена, а ако се изтегли кракната версия, има някакъв проблем с инсталацията. Поне при мен не се получи, в това отношение не съм голям спец. Но Джаганатха Хора върши идеална работа.

# 358
Ооо, тенкю, тенкю Simple Smile
О на мен ми е интересно да ви чета, но без картинка се обърквам

Катерица, всичко положително е все едно за него писано, не чак 'златни ръце' де Simple Smile най- смешно ми стана с литературния талант, защото сме инженери, а той пише стихчета и си ги пуска във фейса
Има оппзиция със сатурн, но не са му така опсаните недостатъци- само за хаотичната и непрактична работа може би.

И е абсолютна ' сфера на безпокойство' - параноичен на моменти, но с добър контрол- не е нервак, но подробно обяснява кое как може да се обърка и кой и как да пострада

Това в картата, часа не е верен
Скрит текст:

# 359
  • София
А защо управители Уран и Сатурн? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт