Бързи здравословни въпроси и отговори – 8

• 50 006
  • 723
  •   1
Отговори
# 270
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
изследванията на детето ме притесняват Sad  а до срещатъа с докторката има час време Sad

Скрит текст:
инсулин 21.41mU/L  Оптимални стойности по-малки от 10.0 ECLIA

в нета откривам каква ли не информация: че се мери в mlU/L; че нормалните стопности са от 24(25) до 60...

# 271
  • Варна
Е добре де що не са сложили референтни стойности ...

Обременяване правили ли сте?

Последна редакция: чт, 31 авг 2017, 16:33 от Глухарче

# 272
Или гликиран хемоглобин?
Не се шашкай, лекарят ще каже какво що

# 273
захар - в норма, всичко друго - в норма, а това 2 пъти над "Оптималната" стойност Cry
ЛЛ го праща на детски ендокринолог. и такъв трябва да търся, че в тая област съм много боса.
не са му правили натоварване.

# 274
st. Dobri, ако изследването не е "компрометирано", вероятно става въпрос за Инсулинова резистентност, за съжаление. Лекарят сигурно ти е казал това.

На гладно ли е вземана кръв за изследването?

# 275
на гладно беше.
нищо не каза, само да търся детски ендокринолог.
това най-много го "обичам" - да мълчат и само да ме плашат Sad

# 276
  • Варна
на гладно беше.
нищо не каза, само да търся детски ендокринолог.
това най-много го "обичам" - да мълчат и само да ме плашат Sad

Сега не се шашкай, изчакай си прегледа. Не съм много запозната, но това диабет тип 2 ли се води, ако изобщо е това? Ако е това успешно се контролира с правилно хранене. Преди повече от 10 години ми бяха сложили диагноза преддиабед и ме уверяваха, че е въпрос на време да стане на диабед.Изписаха ми хапчета метформин, които понесох много зле. ЛЛ ме накара да ги спра.От тогава си меря редовно захарта и за щастие още не съм го развила.Намери добър ендокринолог.

# 277
В Педиатрията има отделение детска ендокринология.Били сме отдавна, имаше една д-р Казакова, но май е вече пенсионерка.И за д-р Стефанова имаше добри отзиви.

# 278
Глухарче, ИР се води точно преддиабетно състояние, не е Диабет Тип 2. Може би и ти си имала такова, но само гадая. Simple Smile
Доста от хората с Хашимото имаме ИР - аз включително. Confused
Да, възможно е да се оправи с диета, спорт и медикаменти, но човек никога повече не трябва да се връща към безразборното хранене и заседналия начин на живот, защото инсулинът пак ще тръгне нагоре, което е вредно за целия организъм.

# 279
  • Варна
Глухарче, ИР се води точно преддиабетно състояние, не е Диабет Тип 2. Може би и ти си имала такова, но само гадая. Simple Smile
Доста от хората с Хашимото имаме ИР - аз включително. Confused
Да, възможно е да се оправи с диета, спорт и медикаменти, но човек никога повече не трябва да се връща към безразборното хранене и заседналия начин на живот, защото инсулинът пак ще тръгне нагоре, което е вредно за целия организъм.
Да, неправилно се изразих води до диабет тип 2. Аз лично диета не пазя, хапчетата ги спрях защото се свлякох на улицата, но пък си се движа.Единственото, което промених е да се храня по-малко, но по- начесто.
Моето най-вероятно е обвързано с поликистозата.

# 280
Да, ИР изключително често върви ръка за ръка с поликистоза. И с Хашимото, както споменах, но по-рядко.

# 281
  • Варна
Ох момичета, много ви благодаря за адекватния съвет за цекатридилата. Днес съм пушка, не ме боли, сърби, щипе, спаднало е и спокойно ходих до тоалет Relaxed

# 282
Благодаря на всички.
Ориентирах се за лекар.
Живи и здрави да сте.

# 283
Да попитам нещо: Когато отидеш при кардиолог, как точно протича прегледът? Възможно ли е в рамките на този преглед категорично да бъде установено, ако има нередности със сърцето, или се налагат допълнителни, по-сложни изследвания, които отнемат време?

От известно време изпитвам някакъв непривичен дискомфорт и май ще трябва да посетя кардиолог скоро. Confused

# 284
  • София
Относно косопад, звъннах на личната , тя ме посъветва да си изследвам желязото и TSH хормон.
Само този хормон ще бъде ли достатъчен ?
Косата ми пада много поне 4-5 месеца .

Общи условия

Активация на акаунт