Бързи здравословни въпроси и отговори – 8

• 49 888
  • 723
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Аз сега мисля, че няма как да задържа фоликул, защото съм на примолут нор. А и то не беше през цялото врвме. Беше в момент, в който се завъртяхме и сякаш проникна по-дълбоко много силно.

На мен ми се е случвало, но след това ми е минавало. Ако продължи дълго да боли мини през гинеколога ...

Idccya бременна си все пак, мини през лекар. Има такива гъбички като червени точици, но ти казваш, че нищо не виждаш. Топни си краката в много слаб разтвор на калиев перманганат.

# 346
Колко дълго е дълго? Днес ме свива леко, но ми и дойде, та... много ме е страх и на този яйчник да не му е излязла киста. Rage

# 347
  • Варна
Колко дълго е дълго? Днес ме свива леко, но ми и дойде, та... много ме е страх и на този яйчник да не му е излязла киста. Rage
Е да не би да те свива заради менструацията. Снощи ли беше случката?

# 348
Снощи беше, само че го причини проникването. Аз нямам в момента пмс, заради примолут-нора, който пия заради ендометриоза. Възможно е по принцип. Вярно е, че и аз съм тясна, а приятелят ми доста... надарен, та ако не внимава, често ме наболява, но точно яйчника досега не беше. Пък и съм свикнал да ме боли левия, защото той е кофти и там са ендометриозните кисти. Другият десен никога не е задържал фоликули даже май.

# 349
Правих няколко изследвания всичко беше в норма 
Кога, скоро ли?

Да, да преди два месеца, като плондер ми е стомах, не се чувствам никак комфортно.
Мисля пак да пусна изследвания или аз вече не знам 

# 350
  • Варна
Снощи беше, само че го причини проникването. Аз нямам в момента пмс, заради примолут-нора, който пия заради ендометриоза. Възможно е по принцип. Вярно е, че и аз съм тясна, а приятелят ми доста... надарен, та ако не внимава, често ме наболява, но точно яйчника досега не беше. Пък и съм свикнал да ме боли левия, защото той е кофти и там са ендометриозните кисти. Другият десен никога не е задържал фоликули даже май.

Май се похвали, а? Joy
Не е задължително да става въпрос за киста. Единия път когато ми се случи тъй като болката беше силна и продължи часове на другия ден отидох на гинеколог и ме погледнаха, нямаше нищо. Казаха да внимаваме със стойките Joy

# 351
Два въпроса имам аз:

1. Вчера си правих ЕКГ и Ехокардиография - всичко със сърцето ми е наред, според кардиолога. Забравих да го попитам, обаче, дали ако някъде в тялото ми има тромб, това ще се отчете на изследванията. Thinking Предполагам, че щеше да си покаже, но понеже в миналото съм имала запушване на главна вена, а в момента също съм с непривични оплаквания, леко се притеснявам и размишлявам.
Кардиологът каза, че самият апарат, с който ми правиха ехокардиографията, включва и доплерова диагностика, така че би следвало да няма вариант да са пропуснали наличието на някой тромб, но както казах, забравих да го питам конкретно за това.

2. Рентген на бял дроб мога да си направя в почти всяка близка болница / клиника / лаборатория, нали?
Колко струва самото изследване приблизително? Питам, защото ще ходя платено.
И друго - след като ми направят снимката, кой ще я разчете? Да разбирам, че веднага след това трябва да тичам на пулмолог ли?

Оф, писна ми от лекари и изследвания! Confused

# 352
  • Варна
Има рентгенолог и той си пише заключението под всяка снимка. А има ли конкретна причина да си правиш такива сериозни изследвания?

# 353

Май се похвали, а? Joy
Не е задължително да става въпрос за киста. Единия път когато ми се случи тъй като болката беше силна и продължи часове на другия ден отидох на гинеколог и ме погледнаха, нямаше нищо. Казаха да внимаваме със стойките Joy

То хич не е за хвалба, седя и се чудя да не съм спукала киста и да направя перитонит. Cry

# 354
Глухарче, от близо 3 седмици имам ежедневни болки в областта на сърцето, които отиват и към подмишницата, горната част на рамото и малко в плешката. Болките бих определила като режещи, но и леко тъпи, има чувство за притискане и тежест в областта на сърцето.
Между другото, странното е, че в началото всичко започна с болка само под мишницата - помислих, че ми се е възпалил лимфният възел там. Все още смятам, че е възможно точно това да е станало.
Няколко дни по-късно, обаче, неприятните усещания от подмишницата се разпростряха към сърцето и леко към рамото / плешката, та така до днес.

Вчера ходих на мамолог и кардиолог, защото вече взех да се притеснявам.
Мамоложката каза, че всичко е чудесно с гърдите ми, няма абсолютно нищо обезпокоително.
Кардиологът също отхвърли всякакви нередности със сърцето. Каза, че въпреки наднорменото ми тегло, всичко ми е перфектно. Аз съм и млада, де.

Сега остава да си пусна едни кръвни изследвания и да проверя белите дробове, но пък с тях никога не съм имала проблеми, никакви бронхити, не пуша... Rolling Eyes

Мамоложката изрази съмнение, че иде реч за нещо от рода на невралгия. Кардиологът, обаче, каза, че му звучи малко вероятно. Четох за междуребрената невралгия, но сякаш симптомите ми не съвпадат с описаните. При мен има концентрирано усещане в 2-3 точки на тялото, където усещам нещо като притискане + режеща болка. Не ме болят цели "лъчи" от нерви.

По съвет на лекарите, си взех НСПВС и в момента се третирам с тях. Дано да мине тази болка, защото е много неприятна, а и ми се задават няколко пътувания, а хич не се чувствам в кондиция. Sad

# 355
Гърне, като вдишваш боли ли те?
И на мен ми прилича на невралгия, имала съм и знам, че е много неприятно. Боли, но не е опасно. Минава с невробекс. Може и нещо обезболяващо, но аз не пиех.
Навремето имаше Невралгин, но вече май го няма.

# 356
DeVa®, благодаря. bouquet

Ще си взема и "Невробекс", щом помага. Надявам се, че може да се комбинира с "Диклофенак".

При мен болката не е голяма, така че от обезболяващи няма смисъл. Неприятното е, че е упорита и вече 3 седмици ме тормози, като не намалява. Макар да не е силен, ме дразни този неприятен дискомфорт.

В някои от дните, като вдишам дълбоко, веднага ме рязва остро, право в сърцето. В други, обаче, не усещам нищо при вдишване.

Няма проблем, ако става въпрос за обикновена невралгия. Притеснява ме единствено, че при мен болката е локализирана отпред - там, където е сърцето / лявата гърда - а откъм гърба болка няма никаква, което май не е много типично при невралгичните състояние. В миналия си пост споменах, че ме стяга и плешката, но май не е точно така - болката си е предимно отпред, отзад сякаш има само леко стягане, но може и да е просто отражение на болката в гърдите, знам ли. Не съм експерт, де, може да има невралгични състояния, засягащи предимно предната част на торса.

А, сетих се, че в някои от дните изпитвам и нещо като студени тръпки / втрисане в лявата част на торса, подобно на накокошинване, настръхване... Thinking

Последна редакция: ср, 06 сеп 2017, 13:46 от Гърне без похлупак

# 357
Този диклофенак е ужасен, кой ти го изписа? ooooh!

# 358
  • Варна
Точно на неврологично прилича. Нерва е голям и минава врат, плешка, по цялата ръка та до пръстите.Чела съм, че може да заприлича на болка в сърцето.Баш на плексит си прилича. Отиди на невролог.

# 359
Нея я боли отпред. Плекситът засяга ръката, ще има ограничен обем и съвсем други болки.

Общи условия

Активация на акаунт