Лазер, Фото, Elos или Електроепилация – 5

• 71 543
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
Аз бях съфорумката Simple Smile И ползвам точно този:

Оня ден правих бикини цели и намазах час преди процедурата. Нямаше грешка. Пълно 100% обезболяване. Ако може да ви го изпишат. Не мисля, че може да се купи свободно, но пък нали казвате че в БГ всичко се намира и без рецепта, търсете точно нещо със същия състав като това на картинката. Няма да съжалявате. Сякаш и по-качествено ме почистват с него, предвид, че не мърдам, не охкам, не мрънкам Simple Smile

Мажа внимателно (гледам да не попада на лигавица, с тоя не може), покривам с домакинско фолио, обувам клин внимателно да не разместя фолиото и да не се наклепам, отивам на процедура  Peace.

Сетих се да добавя и още нещо - фолиото по време на процедурата го махам на порции, не на веднъж цялото. Махне ли се, избърше ли се крема и край. Нищо не става. Правим примерно сгъвката на крака отпред и махам само там фолио и крем. Слизаме на долу към вътрешната част на бедрото, съответно махаме фолио и бършем крем там (другата страна цялата дясна да речем стои покрита). Като мине всичко на порции в лявата част, повтаря още веднъж всичко от начало до край с лазера (все още е безчувствено мястото) и чак тогава почва дясната част на порции.

Последна редакция: сб, 23 юни 2018, 23:33 от vici75

# 631
  • Mediterraneo
Кремът е Емла, с активно вещество лидокаин. Крем лидокаин се продава напълно свободни в аптеките, не е необходимо да се изписва.
А тази гимнастика с фолиото никога не бих си я причинила. А и знам колко обезболява лидокаина, малко повече от хич( правиха ми татуировки с него).

# 632
Този който се продава в аптеките без рецепта не знам за какви цели е. Бях писала вече някъде напред. За да не се занимавам с лекари и рецепти, реших да си купя Лидокаин 6% от аптеката без рецепта (ролков даже си избрах, за по-лесно). Понеже тук можем да връщаме всичко, точно надругия ден го върнах. Пълен боклук. Не знам за какво се използва. Пишеше на него болка. Но явно не е това за което си мислим че е. Само този с рецептата ми върши работа. На мен ми е изписан с други цели.  Обезболява място на което ще бъде забодена игла на поне 1,5-2см дълбочина в кожата. Говорим за различни мазила!!!!!

# 633
Елма може да се купи от ОЛХ. И на мен ми казаха от Версус да мажа час преди процедурата и да покрия с фолио, после половин час преди процедурата да повторя. Преди самата епилация маха ли се крема, забърсва ли се?

# 634
  • София
Явно втората съставка в крема подпомага по доброто обезболяване. А й предполагам от описанието, че крема е повече като мас, а не крем щом се налага да се избърсва преди процедурата.
Аз на своя глава реших също да се пробвам с обезболяване с Лидокаин преди самата процедура. Козметичката ми е съседна врата, та можех преди процедурата да действам.
Взех ампули,една минимална идея по-малко болеше, НО, при мен имаше и съвсем леко изгаряне на повърхностен слой на кожата на едно мъничко място. Никога не ми се е случвало за 8 процедури, а и не съм с чувствителна кожа.
Трябва да се внимава с тези неща, за да няма после леле мале при някой.

# 635
Да крема се забърсва преди процедурата, но на части. Виж по-предния ми пост.

# 636
  • Sofia
.... НО, при мен имаше и съвсем леко изгаряне на повърхностен слой на кожата на едно мъничко място. Никога не ми се е случвало за 8 процедури, а и не съм с чувствителна кожа.

Без да съм мазала нищо, на същата степен, на която винаги ме правят вече повече от 10 процедури (ходя само на поддръжка), последният път бях изгорена на 2-3 места Persevere Т.е. може и да не е заради крема.

# 637
  • София
.... НО, при мен имаше и съвсем леко изгаряне на повърхностен слой на кожата на едно мъничко място. Никога не ми се е случвало за 8 процедури, а и не съм с чувствителна кожа.

Без да съм мазала нищо, на същата степен, на която винаги ме правят вече повече от 10 процедури (ходя само на поддръжка), последният път бях изгорена на 2-3 места Persevere Т.е. може и да не е заради крема.
А може.Всичко е възможно.

# 638
  • Mediterraneo
При положение че всеки път давам отчет дали и какви лекарства, витамини и добавки съм приемала, мазането с обезболяващи за мен не е подходящо за процедури. Най- малкото, от студиото да бяха измислили лидокаин в шарена опаковка да ми го продадат за 30 евро( както продават крем с алое и 30 фактор защита за след процедури, съставът същият като на крема на децата).  Та мерси съм. По- добре малко болка, отколкото изгаряне или пигментация о да се чудя от крема ли е било или от некадърна работа.

# 639
Всеки сам си решава, за това споделяме опит. Аз лично мажа с лидокаин само бикини. Дори и ако бях махала покрай бикините само не бих мазала с нищо. Но т.к. реших да махам всичко, определено отдолу ми е твърде болезнено за да го изтърпя. А като правя процедура, държа да е детайлна, а не през куп за грош. Да ме светне тук там, понеже не търпя и да ме одрънка сума и пари. Че те само това чакат. Да се оправдаят, че ме боли и айде да ме изкарат виновна мен....От долу колко да се петносам, май ми е все тая. Виж лице, ръце, някакви видими части са от значение, но гаранция няма за нищо.

# 640
  • София
То и аз съм така vici75, но нали се сещаш,че някой ще се засилят на ръце,лице или крака да експериментират и като нищо ще дойдат да вменят вина,как сме дали идеи.
Аз направих последна процедура преди лятото.Предишния път имаше много опадали,но май този път ще се компенсира с малко. Преди морето ще направя кола маска и ми е много любопитно след нея как ще започне разтежа и колко време ще ходя гладка.Ще го мисля дали октомври-ноември да не направя пак една 5-ца процедури.

Последна редакция: вт, 26 юни 2018, 15:10 от trikitil

# 641
Момичета, от студиото ми препоръчала крема, това за мен означава, че спокойно мога да го ползвам.

# 642
  • Mediterraneo
Добре де, как правите кола маска между процедурите и после се надявате на ефект?!

# 643
  • София
Няма да правя поне 4 месеца лазарна.
Така че спокойно мога да направя поне една кола маска или 2. А пък след това като поникнат ще реша дали да правя още процедури.
Говоря за интимен. Няма да си пречиня 4 месеца единствено и само бръснене. Това,че съм започнала лазарна,не означава,че цял живот само на нея ще робувам . След 10 процедури имам силно разреждане,но още си имам зони с косми. За морето не искам през 2-3 дни да мисля за бръснене.

# 644
Здравейте отново и благодаря за отговорите Simple Smile
Поинтересувах се за студиа около нас, но наблизо няма и варианта е като се приберем в БГ. Не мисля, че цените са по-ниски от БГ.
Оказа се, че ще останем по-дълго, така че, по мои сметки ще мога поне две процедури да направя, ако може да се правят през месец и половина. За сега се ориентирам към диодните лазери. Вярно ли е, че преди третиране също не трябва да си се излагал на слънце?

Общи условия

Активация на акаунт