За разпределянето на семейните задължения

• 14 164
  • 203
  •   1
Отговори
# 135
И по двете причини е. В различните дни има различни нива на неговия мундарлък и моя мерак за чистене. Най-кофти е, ако мен ме обземе трудов ентусиазъм, а него- див непукизъм.

Тогава вече се замислям има ли някаква файда от моя ентусиазъм, освен някакво невидимо одобрение от "другите жени", живи или мъртви, които сякаш гледат каква домакиня съм.
Какво ти пука за одобрението на другите жени? Ако ви кефи да живеете в кочинка, няма лошо. Ако ви кефи да е под конец, пак няма лошо. Важното е да живеете както ви кефи.

# 136
Казвала съм вече, за постижения съм говорила много, ама излиза, че се хваля и че няма такъв филм.

# 137
  • София
... аз категорично искам от ит сектора. Няма да го карам ни да чисти, ни да готви. Въобще много съм над битовизма.
Кристина, вземи ме мене  Hug

... Не знам, може би не разбираш, че битовизмите блокират мисленето.
Аз тази фраза толкова съм я оттренирала, че мога да я изкажа по 11 различни начини без да се запъна  Mr. Green

# 138
Казвала съм вече, за постижения съм говорила много, ама излиза, че се хваля и че няма такъв филм.
Разкажи сега, днес как е?!
 Не преди 3 години когато си работила или преди като сте били с едно дете и с първия мъж.
Защото моето съзнание си го сменям много често и бързо, но нямам такива резултати и зашемеятващи върхове в кариерата където да се надскоча 5 до 10 пъти в измеримо съдържание.

Явно някъде бъркаме и черпя опит от по-опитните, които желаят да разкажат личен опит и които са си освободили съзнанието и ежедневието от битовизми и хем живеят добре,  хем не работят по много?!

Уиш, синът ти има твоя характер ли? Чудесен е значи bouquet

# 139
А дали може и да слезем на земята при работещите двойки, изкарващи нормални доходи, онези във висините със сигурност няма да дойдат в СО да искат съвет Joy

# 140
КОнтеска, чудни сме за лаф мохабет, ама за съжителство, тежко им на потърпевшите.

НСЧ, нормалните двойки, според мен, затова са двойки, за да действат като двойка, а не единият да се гърби, докато другият се почесва.

# 141
Днес е повече от перфектно:) но наистина, ще излезе, че се хваля. В интерес на истината, нямаше да имам тия възможности днес, ако преди години не бях седнала да пиша, вместо да бързам да сготвя вечеря на първия си мъж. Буквално. Съвсем буквално.

Контеса, нека не давам пример със себе си. Но тая жена с трите деца- представи си, че я отменят. Дадат й 2 седмици за почивка в санатириум, 3 месеца още за декомпресия у дома. И след това да запише някаква специалност задочно, да я изкара...след няколко години ще е друг човек. Ще седне, ще помисли, ще ровне в нета и ще открие нови възможности. И докато се усетиш, ще има друг живот, а и семейството също. Но ако е все притисната от задачи, няма как в помеждутъка да направи нещо особено.

Или ти например. Какво ти пречи да вземеш една филипинка за няколко седмици да бърше дупетата, да ровнеш в Гугъл, пък да намериш някой университет, да напишеш сърцераздирателно есе за кариерата си на педагог и как трябва да те приемат и да ти дават стипендия...и докато се усетиш, колиш и бесиш в канадското образователно министерство. Размах на фантазията се иска. Ако ме питаш къде бъркаш- твоят принцип е work hard, но още не си стигнала до идеята за work smart.

# 142
Уиш, страхотен мъж ще е за някоя бъдеща снаха!  Flutter

Сирен, попитах теб.

Разбирам, че е много по-лесно да пишеш за другите и да им направиш разчет на възможностите, но ние говорим за жената в семейството в момента и ме интересуват нейните/твоите възможности и постижения. Обичам да говоря направо, ако и да пиша накриво Simple Smile

Апропо, с коя задочна специланост ще постигне такъв ръст на печалбата?

# 143
Перфектно е, нали ти казах вече. Какво повече. Всичко си е по план. Никога не говоря наизуст. Но ще излезе, че се хваля. Иначе за мъжа ми перфектно работи рецептата- аз не го закачам, той си повишава постиженията.

Но си е факт, че ако те чакат 10 дреболии, няма да седнеш и да научиш нещо ценно, нито ще го запомниш, нито ще измислиш как да го приложиш.

Финанси, Контеса, Финанси. Например. Скоро право няма да има. Но има и други специалности- публична администрация, стопанско управление. Абе всичко, и после да го продаде както трябва. Все ще е повече от нулата, а с времето се получават и натрупвания. Но първо е осъзнаването. Може да стане всичко- журналист, писател, преводач, все лесни и женски професии. Може и айти да стане дори, има си курсове. Или дизайнер.

Тоест ако като забита домакиня има потенциал за доходи да кажем 500-1000, с някаква професия и малко маркетинг може и да стигне в пъти повече. Особено ако мъжът даде едно рамо, за да го превърне в бизнес, а не да е наемник.

# 144
Ще е малко трудно в канадското министерство да забогатее, IT-тата, дори код-мънкитата взимат повече от министрите. По цял свят е така. По-добре в българското, там е по-вероятно да капне нещо и после внезапно да потръгне бизнеса и да стане този трансфер 5-10 пъти.

# 145
Перфектно е, не е отговор. Не е и за тази аудитория.
Ще е малко трудно в канадското министерство да забогатее, IT-тата взимат повече от министрите. По цял свят е така. По-добре в българското, там е по-вероятно да капне нещо и после внезапно да потръгне бизнеса и да стане този трансфер 5-10 пъти.
Ще взема да го запиша това ИТ най-накрая, че ми писна на черупката да слушам какви пари вадели.  А пък като като попиташ за заплати и измеримост, се скатават.
 Нещо не е точно така както се описва..

Последна редакция: ср, 30 авг 2017, 04:11 от Анонимен

# 146
Не е вярно, европаразитите от държавния сектор взимат повече от айтита и са се окопали по-добре.

Контеса, за себе си знам от опит, че остана ли без деца, имам постижения, но не е сега моментът да правя отчет.

Айтитата навсякъде взимат добри пари, ако се продадат добре. Ако не се продадат, може да работят и за 5 долара. Както и всички професии. Ако се продадеш като нещо ексклузивно, има огромна разлика. Както между филипинска бавачка и ония бавачки, дето оправят кралските деца, щото са завършили една определена школа за бавачки.

# 147
The Siren of Titan, извинявам се за вмъкването в разговора, но ми се струва, че говорите за едно и също нещо, просто в дискусията има 2 твърдения, които сме смесват и от там идва неразбирателството.

Твърдение 1. Битовизмите скапват и затъпяват човека и когато е потънал в тях, той не може да се развива и да расте - кариерно, личностно, всякак. Не мисля, че някой спори за това твърдение.

Твърдение 2. Когато съпругът е в творчески момент на самоусъвършенстване, не бива да му бъде пречено с битовизми. Мисля, че ако разширите това твърдение да обхваща и съпруга, и съпругата, всички вече ще се съгласят Simple Smile Защото потенциално и двамата могат да се развият десетки и стотици пъти, във всяка жена потенциално дебне една Мария Монтесори (ако това ни е идеалът за развитие) или нека бъде Мария Кюри като по-светъл пример. Simple Smile Значи просто трябва да не е специфично по полов признак това твърдение и ще е чудесно Simple Smile Както мъжът може да има понякога нужда от подобен карт-бланш, така и жената.

# 148
Да, точно така е. Въпросът е, че ако жената е на фаза домакиня с деца, е хубаво да се замисли и точно тогава да не закове на вратата "100 тезиса на добре оправената къща", ами да я кара някак и да остави мъжа на мира. А след време да си изиска и своето време за развитие. Но не и да се изнерви (разбираемо) и точно тогава да реши да впрегне мъжа все повече и повече, защото в крайна сметка това вреди на всички, финансово и всякак. Говоря в частност за периода, в който жената си стои у дома с малки деца и е толкова гадно, че може да иска да завлече всички в своя малък ад. Защото й се струва, че мъжът скатава, а това дразни.

Иначе говоря за своя случай, защото до момента основно задачата да се развива и да увеличи доходите беше за мъжа ми, докато при мен наистина нещата бяха запушени отвсякъде. Но иначе оттук нататък не очаквам, че след като поизгледах децата, другата задача ще е тристепенни менюта и къща без петънце- напротив, по-вероятно е да е работа, добре избрана, за да позволява баланс покрай децата и добро съотношение на задачи и заплащане.

# 149
Ще взема да го запиша това ИТ най-накрая, че ми писна на черупката да слушам какви пари вадели.  А пък като като попиташ за заплати и измеримост, се скатават.
 Нещо не е точно така както се описва..

Начална заплата за общо IT с 1-2 чужди езика каквито има в съпорт центрове - 2500-3000лв. на месец, по-високо ниво супервайзор - 5000, шефчетата вероятно 10+. Международни компании - по-високо, но там се работи малко повече.

Аз лично не знам за по-добре платен бранш, за честна работа говорим. Докторите на запад, ама там толкова много учене има, докато почнеш да правиш големите пари... Поне за щатите, в Канада не знам Simple Smile Сега бизнесът си е бизнес. Там и от работа с боклук човек може да стане милионер (дори там е доста вероятно) Simple Smile  

Чисти програмисти по мои впечатления взимат по-малко, освен ако не са супер адски високо квалифицирани. Но при програмистите средната възраст сигурно в момента е 18г.

Има таблици на средните заплати по браншове. Плюс в IT се взимат и доста допълнения на ръка.  

Общи условия

Активация на акаунт