За разпределянето на семейните задължения

• 14 146
  • 203
  •   1
Отговори
# 195
Говорите за лични решения, които са си ваши и така сте преценили.
Напомням, че въпросът в темата е съвсем друг.

П.П. Не съм очаквала от мъжа ми да ми вземе майчинството, но и не съм очаквала да гледам дете сама. Ако ще го гледам така, ще си живея сама, пари си имам.
След работа, понякога нощем, в почивните дни, то пак си става същото като време. Който иска да става родител е бил наясно, че първите години е напечено.

# 196
П.П. Не съм очаквала от мъжа ми да ми вземе майчинството, но и не съм очаквала да гледам дете сама. Ако ще го гледам така, ще си живея сама, пари си имам.
След работа, понякога нощем, в почивните дни, то пак си става същото като време. Който иска да става родител е бил наясно, че първите години е напечено.
И не само.
Защото грижите по детето се увеличават с всяка изминала година като финансово изражение , но и като логистика.

# 197
Абе едно е да си се наспал, друго да не знаеш на кой свят си Smiling Imp
Пък и в България нещата са съвсем различни, в повечето случаи нещото ти е на 1 крачка и децата ходят сами.
Но да, родителските отговорности не свършват с прохождането. И не са само финансови.

# 198
НСЧ, нека да не подхващаме тази тема с воденето на 6-7-8 годишни деца по кръжоци и занимания, че няма да ни стигне нощта или почивния ден в моят случай Simple Smile

# 199
  • София
Не мога да не споделя току-що прочетеното:

"Миенето на чинии съсипвало мъжкото му достойнство!!! Ми с ръце ги мий бе, душко!"

# 200

Когато децата поотраснат тя да може да работи почасово и да не се налага нейният доход да е основен и да важен за бюджета, а когато мъжът има нужда от подкрепа тя да е насреща и да поема повечето неща, но не винаги и не постоянно.

Това е обаче само за жени които работят само за алиби или да не се сдухат съвсем, или такива които не са инвестирали в обучение, професия, кариера етц. Не винаги е състезание, кой има по-голям потенциал за развитие и не виждам защо изобщо едниния трябва да прави жертва и компромис с професията си ако му е важно. От къде на къде, дори и парите да не са проблем. И изобщо този натиск от семейство, съседи и био, безкрайно кърмещи, веган, медитиращи блогъри/гурута върху жените е гаден.
Не забравяйте, че живота се променя, крие много изненади често не много приятни и перфектните планове и екселска таблица с приходи се променя. В живота освен ламинираната табличка има и болести, неочаквана загуба или смяна  на работа, криза в бранша, неочаквана смърт или дългосрочна неработъоспособност. В такива случаи това, че съм си зарязала професията няма да ми помогне. Дали мъжа ми ще измие чиниите не ми е важно. И без това с престилка и прахосмукачка никак не го харесвам.

# 201
И без това с престилка и прахосмукачка никак не го харесвам.
Едва ли има човек, който да се харесва.
Нещата, които прави човек по личната си хигиена и тази на личния си дом не се правят, защото са лицеприятни в момента на вършенето, а защото е нужно и са наша, лична грижа.
Сега вече, ако намерим на кого да ги прехвърлим - да. Но да се изкарват кой знае какво и да се оценяваме кой е по-харесван като държи мръсния парцал е излишно Grinning

# 202
  • София
Бгтатко, аз съм от твоя отбор, на сто процента. Няма сила на света, която да ме остави у дома пет години (освен болно дете, да не дава господ).
Добре, че с мъжа ми сме на една вълна, той също пое до много голяма степен грижата за дъщеря ни в детскоградинска възраст - водене, взимане, лекари и тям подобни - а аз през това време успях да дръпна много напред в работата. Сега в училище по-скоро аз ще се занимавам повече, а на него му е ред да стъпи няколко стъпки нагоре - и ще му осигуря това спокойствие.
Междувременно всичко у дома си делим изцяло без изрично да се налага да се разбираме, каквото има да се върши, си го вършим без разправии. И чистачка имаме де Simple Smile Ама тя е веднъж седмично за основното.

# 203
Соу, всеки както го разбира.  Laughing

Аз си останах вкъщи 3 години и след това съм работила все с детето си докато тръгна на у-ще на 4 с работа по 3 дни седмично докато тя стана почти на 6.
Имам само една по-дълга пазуа от 20 месеца когато съм работела и извън дома, но бързо се преорентирах.

Общо взето работейки от вкъщи поемам всички ваканции от у-ще и детето си е в къщи преди и след у-ще.
 Баща й поема всички лекарски прегледи, водене и вземане от спорт и занимавки и си делим помощта с  препитването по домашните й. И двамата работим по 50+ часа седмично. Чистачка нямаме Simple Smile

Последна редакция: чт, 31 авг 2017, 00:17 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт