За разпределянето на семейните задължения

• 14 174
  • 203
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Бгтатко, ако съдя от ника ти, си роден 1981г., което значи, че за мен си твърде млад, а за дъщеря ми- възстаричък, пък и вече си женен, уви. Но ще се радвам, когато порастне Нейна Кифленска Светлост, да си намери мъж с твоето мислене. Че много Булгарише Мачовци се навъдиха. Много.
Ти пък, млад ти бил.  Joy Не предавай еманципацията. Ето ти Шарки за пример
Освен това с годините разликите не се усещат толкова - не сте на 15 и 25 примерно.
Уха! Взех та, Радке, взех та!
Скрит текст:
Горкото момче! Mr. Green
Анджък, и аз като видях набора си викам, че този татко само една година по-млад от ММ, вие какво го отсвирихте за невръстен? Емоционалната интелигентност не е правопропорционална на възрастта.

# 46
Аз още се заглеждам по по-възрастни, макар че си права, че няма връзка, ама какво да направя. Не ме привличат по-млади..... още Simple Smile.

# 47
  • София
Аз се влюбих с две години закъснение, когато прогледнах над/зад възрастта и външния му вид, преди това, признавам си, те - съвсем по клише -  ми пречеха да видя пълната картина. То е малко смешно с "проглеждането", обаче при мен съвпадна с лазерната операция на очите Simple Smile.

# 48
  • София
Аз се влюбих с две години закъснение, когато прогледнах над/зад възрастта и външния му вид, преди това, признавам си, те - съвсем по клише -  ми пречеха да видя пълната картина. То е малко смешно с "проглеждането", обаче при мен съвпадна с лазерната операция на очите Simple Smile.
Ама така кажи, душа, това ли била тайната
Сериозно, и аз недовиждам от известно време, не мога да си вдяна игла и да чета дребните буквички на етикетите  Grinning

# 49
Ха ха, важното е да сте щастливи. Възрастта и виншния вид няма много общо с усещането за щастие.

# 50
  • София
Аз бях тогава на 39, и оперирах късогледство (наследствено). Твоето с буквичките и четенето е пресбиопия, и не се оперира Simple Smile)), прогресивни цайси са му майката.

# 51
Твоето с буквичките и четенето е пресбиопия, ...

На български думата е далекогледство.

# 52
  • София
Може и по-красиво:"старческо далекогледство", което е буквалния превод от гръцки. И не, не е едно и също с "обикновеното" далекогледство.

Далекогледство (Хиперметропия, Hypermetropia) е намалена зрителна острота поради по-малка дължина на очната ябълка или по-малка пречупваща сила на очната леща. При далекогледство главният фокус F на окото остава зад ретината. Образът се получава зад ретината и ако нарушението е слабо, то се компенсира чрез акомодация. С напредване на възрастта, акомодацията отслабва, получава се възрастово далекогледство (пресбиопия). Далекогледството при децата обикновено е вродена аномалия на пречупващата сила на окото и влияе на зрителната острота при гледане на далеч и в много по-голяма степен при гледане наблизо. При установена диагноза от лекар-офталмолог за хиперметропия се определят очила за постоянно носене или контактни лещи. Далекогледството се коригира с изпъкнали (конвексни) сферични лещи.

# 53
  • София
Е, при мен вече е старческото, а иначе винаги съм била мъъъничко далекогледа. Знам, че не е за операция, но ако това е начинът да се намерим с някой младеж - заслужава си  Joy  Joy
Аз лесно ще си харесам, въпреки че съм махнаджийка, ама той мен...
Скрит текст:
Шарки, ако не е тайна, как е бъдещото внуче и какво е  stork-boy или stork-girl

# 54
  • София
Не е Simple Smile Мъжко. Дъщеря ми е "спокойна" от този факт, че тя нали си има 4 по-малки братя, сестра не е имала, та не знае как се гледа момиче.

# 55
  • София
По темата - да, смятам че ако единият (без значение мъжът или жената) изкарва всичките пари и работи само той, другият трябва да не го занимава с домашни задължения. След като първият е поел частта на втория по отношение финансовото осигуряване на семейството, редно е вторият да поеме пък неговата част от домашните задължения. Така е справедливо според мен. Мое мнение, разбира се.
По твоята логика аз не трябва да пипвам нищо вкъщи, но си е факт, че, по една или друга причина, битовизмите са моя отговорност. Много спорове имаме по темата, но майчиното възпитание ми е трудно да преборя за мижав срок от десетина години.
Ето, оплаках се.

# 56
  • Countryside
Според мен в домашните задължения няма редно и нередно. Разбират се кой какво може и иска да свърши и за какво да отговаря. Ако единия е възпрепятстван, ако се налага другият го върши. Няма да му паднат ръцете. Няма такъв филм аз печеля парите ти ще ми слугуваш.

# 57
  • София
Няма такъв филм аз печеля парите ти ще ми слугуваш.

А, защо аз да ти слугувам, печелейки ти пари, а ти да се правиш на примадон?
Цял ден какво правиш, че няма да си подредиш къщата и да сготвиш една манджа, след като съм ти купила всякаква бяла техника?
Питам аз мъжът, който не работи и когото аз издържам. Mr. Green

# 58
  • Countryside
Абсурт, кажи че се шегуваш Mr. Green

# 59
Защо да се шегува? Много добри въпроси към мъжа на Assos.

Общи условия

Активация на акаунт