За разпределянето на семейните задължения

• 14 139
  • 203
  •   1
Отговори
# 30
Бгтатко, ако съдя от ника ти, си роден 1981г., което значи, че за мен си твърде млад, а за дъщеря ми- възстаричък, пък и вече си женен, уви. Но ще се радвам, когато порастне Нейна Кифленска Светлост, да си намери мъж с твоето мислене. Че много Булгарише Мачовци се навъдиха. Много.

# 31
Уф, тамън и аз да го поискам, ама му видях набора Simple Smile.

# 32
А аз не спирам да се чудя, как така отстрани "виждате" всичко в едно семейство? У тях ли спите, ядете, секс ли правите с тях, обсъждате ли вътре, участвате им в животеца семеен, задълженията им ли разпределяте, или времето им и още такива... Какви чудни способности имате да "провиждате" там, дето не сте, че и ресурс да хабите да размишлявате що тъй, ами не инак!?

# 33
Какъвто и да е "бизнесмен", 4-5 хил. доход не са нива, за които да се прави на примадона. Всъщност ако не внимава, тия пари може лесно да заминат до стотинка, дори без луксове.

Иначе това с ремонтите и отлагането е друга тема, сигурно доста психолози може да се дипломират, ако тръгнат да я разчепкват.

# 34
  • Sofia
По темата - да, смятам че ако единият (без значение мъжът или жената) изкарва всичките пари и работи само той, другият трябва да не го занимава с домашни задължения. След като първият е поел частта на втория по отношение финансовото осигуряване на семейството, редно е вторият да поеме пък неговата част от домашните задължения. Така е справедливо според мен. Мое мнение, разбира се.
А в боядисването няма нищо сложно. И нищо "мъжко".  Аз съм си боядисвала сама почти цялата къща.

# 35
Така е, savina_33, но при такова прехвърляне на отговорности, би следвало плодовете от тях да са общи. Той да се радва на отгледани деца, и да очаква да му е чисто, сготвено и т.н., тя също да има права и претенции в/у неговите резултати, в случая финансови. Затова казах, че няма нищо странно в това неработещият да следи паричните постъпления и да участва в разпределянето им.

# 36
В случая, който аз споменах, човекът си е гледал децата, когато е било времето. Те отдавна не живеят с тях, а неговите пари са изцяло на разположение на жена му. При този случай ми е леко странно да му следи разходите за кафе.

# 37
Ти писа, че той не пипва нищо вкъщи. Кой върши работата там - нает персонал или жена му. Ако е второто - както той има право на претенции към резултатите вкъщи, така и тя към неговите резултати.
Ако разходите са били само за кафе се съмнявам да е казала нещо, може и да се съмнява, че черпи други хора, примерно любовница, затова да следи Simple Smile

# 38
И аз това си помислих Simple Smile.

Сега не пипва, защото е зает, а и вече няма кой знае какво. Те са сами и тя не работи, ако и е кеф наема фирма, ако и се прави нещо, прави. Той няма претенции, но явно не му е допаднало, за да ми се оплаче.

# 39
Не пречи да му го кажеш, пък той да си прецени - това вглъбяване в работата ги отдалечава, тя усеща началото на отчуждението се опитва да привлече вниманието му.
Да променя нещата докато е време, защото подобни проблеми, които са далеч от основния, но следствие от него, тепърва ще изскачат.
Работата не е всичко на тоя свят.

# 40
  • София
Бгтатко, ако съдя от ника ти, си роден 1981г., което значи, че за мен си твърде млад, а за дъщеря ми- възстаричък, пък и вече си женен, уви. Но ще се радвам, когато порастне Нейна Кифленска Светлост, да си намери мъж с твоето мислене. Че много Булгарише Мачовци се навъдиха. Много.
Ти пък, млад ти бил.  Joy Не предавай еманципацията. Ето ти Шарки за пример
Освен това с годините разликите не се усещат толкова - не сте на 15 и 25 примерно.

# 41
Аз не мисля, че те търсят сближаване. Добре са си така, само това го беше потресло, но май наистина може да е започнала да се притеснява от годините  и да го ревнува.

Той далеч не е работохолик, но работата му изисква да работи доста, просто позицията му е такава, че няма как да си тръгне в 5. Била съм на подобен огън и нямах никакъв избор да не работя такива часове.

Да се оправят, аз не съм психоаналитик Simple Smile. Обикновено са им доста напаснати нещата и  смятам, че ще са ок.

# 42
Ти пък, млад ти бил.  Joy Не предавай еманципацията. Ето ти Шарки за пример
Освен това с годините разликите не се усещат толкова - не сте на 15 и 25 примерно.
Уха! Взех та, Радке, взех та!
Скрит текст:
Горкото момче! Mr. Green

# 43
Down Under, те не търсят сближаване, но ако продължават така ще стигнат до раздяла.
Обаче си права - да се оправят Bowtie

# 44
Съмнявам се, защото са на по 50+ и им е доста удобно, а и мисля, че са си свикнали вече. Напаснали са се.

Общи условия

Активация на акаунт