За разпределянето на семейните задължения

• 14 150
  • 203
  •   1
Отговори
# 15
Ама с такива големи деца, ако няма време за себеси е направо луда. Ако и имат пари, още повече, защото познавам и такива, които едвам свързват двата края, но жената не работи.

# 16
Едното от децата е с ресурсен учител,който му преподава и лятото.Има изоставане в развитието,затова тя не може да започне нормална работа.И все пак изкарва някакви пари от в къщи.
Е, ако някое от децата има проблем, то е нормално единият родител да работи по-малко или да не работи, в зависимост от нуждите, които поражда състоянието му.
А и щом все пак изкарва пари значи не е точно домакиня с 3 големи деца.
Картинката е различна от представената в началото.

Тя е боядисвала многократно,но все пак си личи,че е боядисвано от жена...
И как боядисват жените? Уменията се придобиват с опит, не падат от небето според пола.

Последна редакция: сб, 19 авг 2017, 13:39 от Не се сърди, човече

# 17
  • Най-красивата страна
Ако аз съм на мястото на тази жена ,при условие,че мъжа носи 4-5 000лв.на месец, щях да намеря майстори да боядисат,че даже и домашна помощница ще си наема.

# 18
  • Пловдив
И кога точно измежду здравото работене мъжът трябва да боядиса и ремонтира? Пък и на децата да обърне внимание, и на жената, а и на себе си? Да беше 48 часа денонощието.. Ама не е.
Жената да вземе да звънне един телефон на бояджия, коства някъде около 3 минути.

# 19
  • София
И кога точно измежду здравото работене мъжът трябва да боядиса и ремонтира? Пък и на децата да обърне внимание, и на жената, а и на себе си? Да беше 48 часа денонощието.. Ама не е.
Жената да вземе да звънне един телефон на бояджия, коства някъде около 3 минути.
Чакай сега, като толкова не му стига времето, докато е зает да изкарва "големите пари" да викне майстор, но той не само че не го прави, ами и не дава на жена си да извика майстор и я спира с думите, че той щял да боядиса. Или да не дава обещания, които не може да изпълни или да си ги изпълни. От горните постове стана ясно, че жената не е достатъчно добра в боядисването и не е вариянт сама да боядиса. Следователно или да се извика майстор или мъжа да боядиса.

# 20
  • Ямбол
И кога точно измежду здравото работене мъжът трябва да боядиса и ремонтира? ...
Да се уговори с майстор не отнема много време, а и нали той вади парите, вероятно ги държи в себе си и жената не разполага с тях. Иначе досега да си е намерила майстор.

# 21
  • София
Що не почнете да четете преди да пишете?
Просто,когато се спомене от нея,че ще наеме майстор,той казва,,няма проблем,аз ще го свърша".Освен това,той не работи сам,има и работници.Вече е решила,че ще наеме майстор,пък каквото ще да става.

# 22
Остави хората на мира. Както могат така живеят.
В нашето семейство и двамата работим. Мъжът ми мина само нощни смени, за да е повече време с децата. Аз не боядисвам, не търся майстори, не поправям шкафчета, не натяквам и общо взето битовизма ми е последна грижа. Като се счупи нещо, ако/когато мъжът ми го оправи - тогава. Сега ако се счупи пералнята - надявам се че мъжът ми ще се погрижи, ако не ще се принудя аз да се погрижа. Друга вещ не ме интересува чак в такава степен.
 Аз чистя сама, пера и простирам сама, готвя два - три пъти в седмица. Основно след работа се занимавам с децата. Работя много, но работата ми е удоволствие. Пари да си покривам моите нужди и тези на децата си имам, не искам и не разчитам. В битов план сме се разделили. Той плати отоплението за зимата, аз почивката през лятото. Другите нещо не ги следя.

# 23
  • София
Първо, посочената сума, която човекът изкарва, не се вмества в представите ми за "големи пари". Особено, ако изплащат кредит, ако едното дете е с проблеми и е единственият работещ в семейството.
Нормално е човекът да прави сметка и да не иска да дава за майстори за неща, които могат и да се направят от членове на семейството.
Второ, при три деца, едното с проблеми, той работещ за издръжката на всички, логично да не успява да насмогне на всички.
Трето, не разбирам авторката каква се явява на това семейство, за да му правим разбор на отношенията и финансите.

# 24
И кога точно измежду здравото работене мъжът трябва да боядиса и ремонтира? ...
Когато и всички останали работещи с деца. Ще каже човек, че той е единственият такъв.
А тази жена, която все пак изкарва И пари, а освен това е отгледала 3 деца, едното от което със здравословни проблеми, т.е. без самостоятелност, характерна за възрастта му, кога има време за себе си и за нещо друго? Дали за тези 15-20 г. е имала и 1 ден отпуск от тази "професия"? Съмнявам се.

# 25

Тя е боядисвала многократно,но все пак си личи,че е боядисвано от жена...
И как боядисват жените? Уменията се придобиват с опит, не падат от небето според пола.

И аз това се чудя. В днешно време има такъв хубав латекс, който хваща на секундата и покрива идеално, че въобще не се иска да си мъж, за да го свършиш.

Проблемът на това семейство е, че си натякват един на друг за разни битовизми.

# 26
О! Джендър определено боядисване. ЖДНБ!

# 27
Първо, посочената сума, която човекът изкарва, не се вмества в представите ми за "големи пари". Особено, ако изплащат кредит, ако едното дете е с проблеми и е единственият работещ в семейството.
Нормално е човекът да прави сметка и да не иска да дава за майстори за неща, които могат и да се направят от членове на семейството.
Второ, при три деца, едното с проблеми, той работещ за издръжката на всички, логично да не успява да насмогне на всички.
Трето, не разбирам авторката каква се явява на това семейство, за да му правим разбор на отношенията и финансите.
Аврторката се явява,приятелка.Момичето искаш безпристрастно ммнение,и затов пуснах темата.Нямат кредити,живеят в собствено жилище,и никой за ден не е помагал за децата( да се разбира баби,дядовци).Не съм молила никой да прави разбор а финансови отношения.Ако за едни 4000 са малко,за други са повече от достатъчни за един нормален живот,без лишения

# 28
  • София
4000 не са малка сума, но не са и голяма, ако си единственият работещ в семейство с три деца, едното от които с проблеми. За мен реакцията на мьжа да иска сам да боядиса, вместо да плаща за майстор, е нормална. Прави си сметка. Предполагам, че говорим за бизнес, който не е с постоянен характер, осигурява хляба и на други хора. Ако иска да си осигури някакьв луфт вьв финансите за непредвидени случаи, логично е да е по-предпазлив с парите.
А това, че я третира като домашна прислужница, вероятно не датира от вчера. Обикновено тия отношения и нагласи льсват още след пьрвото дете.
В проявата на разбиране и от двете страни се крие разковничето, но явно са задьлбали в битовизмите и умората.

# 29
Аз попитах за дохода, за което вече малко съжалявам. Исках да се ориентирам дали е необходимо да пестят. При средна заплата 1000лв. за страната (което за повечето места значи 700-800 лв., само за София е 1400), доходът на домакинството (при допускане за 2ма работещи на домакинство, което определено не е винаги случаят) със сигурност е над средния, вероятно доста над средния. Цена за труд за боядисване на 1 стая за София трудно ще надхвърли 200-250лв., боята при всички положение си я плащат отделно. Наистина не виждам обективна необходимост да се пести от това.

На основния въпрос как трябва да се разпределят задълженията - той работи като бизнесмен, тя работи като домакиня. Справедливото е тя да работи като домакиня толкова време, колкото той работи като бизнесмен,а в оставащото време - вечер, празници, уикенди, отпуски и т.н. да си разделят по равно оставащите задължения. Което значи, че той няма как да има оправдание 5 месеца да не боядиса. Познавам и аз подобни хора с малък бизнес. "Бизнесмен" в тези случаи много често е оправдание - реално бачкат яко работниците, бизнесменът рядко се изгърбва, но пък за сметка на това в много случаи почва да си вярва, че е голяма работа и че всички са му работници и трябва да го слушат и да му изпълняват прищевките, включително и жена му.

Общи условия

Активация на акаунт