За разпределянето на семейните задължения

• 14 206
  • 203
  •   1
Отговори
# 60
  • Countryside
Защо да се шегува? Много добри въпроси към мъжа на Assos.
Понеже е цитирала моя пост, реших че се шегува за въображаем примадон :palm:

# 61
Защо да се шегува? Много добри въпроси към мъжа на Assos.
Понеже е цитирала моя пост, реших че се шегува за въображаем примадон :palm:
Не обърнах внимание, че е цитирала твой пост. Реших, че въпросите са точно като за примадона на Assos. Peace

# 62
  • София
Абсурт, кажи че се шегуваш Mr. Green

О, съвсем сериозна съм!
Аз да бачкам като изоглавена, да търпя настроенията на шефове, на които жените им не са им бутнали и целия свят им е крив, а той да виси на дивана с дистанционното и да ме чака да се върна, че да измия чиниите, да сготвя, да пусна пералня и прахосмукачка!?
Точно 1 месец издържах и му се видя Луната грош! Mr. Green
За мен, всеки трябва да се занимава с това, което е належащо- откъде ли го прочетох?
Когато единият изкарва прехраната навън, другият поема нещата вкъщи.

Каква стана тя, аз която съм убедена, че има мъжка и женска работа, да ви убеждавам, че всъщност няма!? Joy

# 63
Асос не ти трябваше да се оплакваш.

# 64
  • Ямбол
Има и нюанси. Прехраната може да бъде осигурявана и без да се гърчиш като Абсурт, за която само така се осигуряват пари - с недоклатени шефове и гърч.

# 65
  • София
Има и нюанси. Прехраната може да бъде осигурявана и без да се гърчиш като Абсурт, за която само така се осигуряват пари - с недоклатени шефове и гърч.

Достатъчно пари се осигуряват с много работа, но хора, които са си избрали да работят на половин работен ден и 3 месечни платени летни отпуски, трудно го разбират.
От друга страна- ти с твоята заплата, все си успяла да издържаш семейство. Mr. Green

# 66
  • Ямбол
Не може само гърч, трябва да има време за отпускане и забавления. Иначе се стига да особено състояние, което си личи във форума - всичко и всички те гърчат, бачкаш като изоглавен, всичко и всички са недоклатени, , изобщо си крив с всички.
Затова трябва баланс - нито само единият да се гърчи от работа(като му е толкова акъла), нито другият да затъпява в домакинстването. По малко от двете и по много от приятните занимания.

# 67
Достатъчно пари се осигуряват с много работа...
От баща ми знам едно - много пари не се изкарват с много работа.
Абсолютно вярно е.
Но - който както си го направи Hands Plus1

# 68
  • София

От баща ми знам едно - много пари не се изкарват с много работа.
Абсолютно вярно е.
Но - който както си го направи Hands Plus1

Много важна е камбанарията- кой какво разбира под " много пари".
Родителите ни, а и ние до преди да се обърне палачинката, бяхме на щат.
Та, ако не сме били някъде по върховете или да сме спечелили от тотото, не сме разполагали с много пари.
След това- пак същото- плащаш цената, която за едни е с работа, за други- с далавери.

# 69
Моите родители са малко по-млади от теб. Говоря за времето след комунизма.
И не става дума нито за далавери, нито за върховете, нито конкретно за него.
"Много пари" е относително, просто става дума за това, че има професии, в които се пребиваш от работа, но не носиш кой знае какви доходи, а в други идеята, която само ти е хрумнала струва повече от цяла армия работещи.
Защо и професии, в които имаш много свободни часове, подреждаш си ги както ти е удобно, не си даваш много зор и печелиш няколко пъти повече от друг, който е на крак 10 часа или носи отговорност, заради която не може да спи.

Затова не доходите, а нужните усилия бих гледала, когато става дума за работа вкъщи, когато и двамата са работещи.

П.П. За семействата, в които има неработещ съм съгласна, че той трябва да поема всичко.

# 70

"Много пари" е относително, просто става дума за това, че има професии, в които се пребиваш от работа, но не носиш кой знае какви доходи, а в други идеята, която само ти е хрумнала струва повече от цяла армия работещи.
Защо и професии, в които имаш много свободни часове, подреждаш си ги както ти е удобно, не си даваш много зор и печелиш няколко пъти повече от друг, който е на крак 10 часа или носи отговорност, заради която не може да спи.

Затова не доходите, а нужните усилия бих гледала, когато става дума за работа вкъщи, когато и двамата са работещи.

П.П. За семействата, в които има неработещ съм съгласна, че той трябва да поема всичко.
Бих желала повече инфо за тези професии, моля!
Толкова години ги търсим и все ни убягва този лежерен начин на живот с малко часове, добри пари и много свобдоно време което да подредиш както ти е угодно всеки ден. newsm78

# 71
Това не са професии, това са специфични умения Nerd

# 72
Има такива професии. Моята е такава. Сумарно ми се събират не повече от 5 месеца работа в годината. Ако на 18 години се ориентираш правилно по отношение на професията малкото работни часове и многото свободно време са постижими.

# 73
  • София
Оплаках се, защото ненавиждам къщната работа - чистене и разтребване са в състояние да ме побъркат.
А той не е научен да домакинства. Кухня и разхвърляни дрехи, чаши и прах са абсолютно прозрачни за него. Но полека - лека се тренираме и има успехи, макар и малки. Търпение му е майката.

От друга страна пък, Шарки знае, Асосов не остава без работа - преместихме се в къща и той прави мебелите, вратите, занимава се с градината. Ето сега строи беседка в двора.

И за да завърша позитивно - утре ще интервюирам домашна помощница. Досега се въздържах, защото ми се струваше глупаво при наработещ вкъщи, но реших, че не си струва ежедневното тровене на нерви и от двете страни заради глупости.

При мен пари се изкарват с много работа. Не ми е неприятно, обожавам професията си, но наистина е много.

# 74
Асос ти може да си позволиш помощница. Не си трови живота за глупости и се радвай на всеки миг. Умна жена си и ще ме разбереш.

Общи условия

Активация на акаунт