За разпределянето на семейните задължения

• 14 173
  • 203
  •   1
Отговори
# 120
Силен след като си като мен, значи има реална заплаха и за двете ни да останем без мъже. Това е много лоша перспектива. Виж сега организирай някаква листа на потенциални кандидати - аз категорично искам от ит сектора. Няма да го карам ни да чисти, ни да готви. Въобще много съм над битовизма.

# 121
Ами явно не му заставаш на Ф, за да поеме 50% от миенето на чинии. Тоест и ти го спазваш това правило донякъде.

Освен това има разлика дали изкарва повече пари, защото работи повече часове или има нужда от малко, концентрирани часове, за да мине на следващото ниво, където парите са автоматично повече, без да се работи през уикендите. Не знам, може би не разбираш, че битовизмите блокират мисленето. Може да не си имала такъв момент, в който да усещаш как има нужда да минеш на следващото ниво, а това не може да се постигне, ако те чакат 100 задачки на ден и трябва нещо да отпадне.

Кристина, чак се чудя как не си взела мъж-програмист. Той просто си виси тихичко зад лаптопа и праща пари по електронен път...и ако знае и продължава да научава някои номера, които не всички знаят, заплащането си е прилично.

А иначе занимавките с дете (макар че с дете на 9 какво толкова има да се занимаваш) не са точно като домакинстването. Никой няма да ти върже кусур, нито ще ти мери резултатите от заниманията. Важното е детето да е с теб и да не се чува:)

# 122
  • София
А какво прави "разсеяният професор", ако живее сам? Всъщност, отлично зная отговора, защото синът ми е програмист и живее сам. Или сам си пуска пералнята, или е намерил вълшебната пръчица. Но гледам, още е жив, мърда и не му е секнала гениалната програмистка мисъл от липсата на обслужващ персонал.
Уиш, не е ли завъртял някоя по-постоянна девойка...иначе знам че прелита от цвят на цвят, но все пак
А отговорът е - той живее сам и обслужва само себе си. Добре или зле - отговаря само пред себе си.
Обаче домакинство с още 4-ма е друга бира, особено ако жената има и претенции
Аз също имам ММ, възпитан от мама да държи на очевидно чистото. Обаче не си намирам сама излишна работа и не му позволявам да ме командори къде имало петно. Сега обмислям да си взема някое по-евтино от китайските роботчета за чистене, а съм сигурна, че не е и чувал за тях.
Плюс 2 пъти годишно реч на висок глас с основен мотив: "Аз работя колкото и ти, заплатите ни са почти еднакви, аз също обичам да си чета, така че много моля..."

# 123
Ей, много се мазниш на форума.
Коя е тази описана жена, за която говориш? Тук ли е обсъждана темата?

Ей, не може да сподели човек нищо. Описал съм поне 2 жени в последния пост, нито една не е от форума, не ви живея във форума, не ме интересуват хората от форума, не помня дадена тема повече от 1/2-1 час след като съм я чел. И вярвам на макс. 10% от информацията, която се дава в темите във форума, защото почти винаги се търси определена реакция,което предполага изкривяване на информацията. Говоря единствено от личен опит, обикновено непосредствен (с моето семейство). Не ме интересуват нито похвали какъв добър татко съм, нито параноични мнения колко съм се подмазвал и търсел да направя добро впечатление. Интересува ме да говоря по въпроси, за които ако не е станало ясно защо няма с кого да обсъждам в реалността, освен със съпругата си, значи наистина няма смисъл да пиша повече по тях.

# 124
Ами явно не му заставаш на Ф, за да поеме 50% от миенето на чинии. Тоест и ти го спазваш това правило донякъде.

Освен това има разлика дали изкарва повече пари, защото работи повече часове или има нужда от малко, концентрирани часове, за да мине на следващото ниво, където парите са автоматично повече, без да се работи през уикендите. Не знам, може би не разбираш, че битовизмите блокират мисленето. Може да не си имала такъв момент, в който да усещаш как има нужда да минеш на следващото ниво, а това не може да се постигне, ако те чакат 100 задачки на ден и трябва нещо да отпадне.
Мда, проблемът ще да е в мен, че не съм си отпушила съзнанието за да минем на едно по-горно ниво. Знаех си! ooooh!

Силен след като си като мен, значи има реална заплаха и за двете ни да останем без мъже. Това е много лоша перспектива. Виж сега организирай някаква листа на потенциални кандидати - аз категорично искам от ит сектора. Няма да го карам ни да чисти, ни да готви. Въобще много съм над битовизма.
Да си над битовизма означава да си делегирала всички тези неща на външни хора,а ти само д аим плащаш. Не да си заета всеки ден след работа с ученето на децата, готвене и никакви излизания, почивки и време за себе си.

# 125
  • София
Ей, не може да сподели човек нищо. Описал съм поне 2 жени в последния пост...
Тази, която е разрешила любовница, а също движи 90% от бизнеса на мъжО си.

Ти в твоето обкръжение не си ли виждал жени с претенции без покритие?
Ще кажеш, че има и такива мъже. Има, обаче в колко случаи такива мъже издържат семейството и в колко жените го правят?
Наистина ме интересува, предполагам, че ти познаваш по-добре и по друг начин собствения си пол, както аз своя.

# 126
Контеса, факт. Пробвай и ще видиш, и ще видиш, че е вярно това. Нали питаше как се намира хем платена, хем лежерна работа. Ами ето така: като минеш на следващото ниво и виждаш 100 там, където всички виждат 10. Ама не всеки го може. Имало е милиони детегледачки и бърсачки на сополи и една Мария Монтесори. Има и още да кажем 1000 по-дребни педагози с влиятелни идеи. 10 хил. собственици на детски центрове, милиони редови бавачки.

Всяко ниво си има различно влияние върху обществото и човешкото съзнание и получава съвсем различно парче от баницата. Същото си го представи и в айти сектора, като започнеш от code monkeys и стигнеш до Дейкстра. Съответно има същите скокове в почти всяка професия. Започвайки от плочкаджия и завършвайки при...Доналд Тръмп.

# 127
Сирен, добре. Направи ми бърз профил донякъде на професията в момента и никаква на мъжа ми, но няма значение.

Ти ми кажи как сте си разпределили семейните задължения и как сте си отворили чакрите и съзнанието за да виждате 100 там където другите виждат само 10?  newsm78

# 128
Е, ще излезе, че се хваля и че е невъзможно...и че съм някакво недостижимо ССФ.

А как сме ги разпределили - лесно. Като за начало голям брой просто отпадат или се опростяват до крайност. Мъжът ми има право да го играе разсеят за доста неща. Аз също, ако не ми е ден. За отварянето на съзнанието- това вече си е въпрос на личен капацитет, но всеки си знае като си махне належащите задачи от главата дали му идват наум по-добри идеи.

# 129
Аз не възприемам писането на ежедневни неща като хвалене и ССФ живот.

Искрено ми е интересно как и с какво се очертават тези граници и каква идея стои зад увереността, че нещата ескалират до 10 пъти по-голямо заплащане ако се освободи съзнанието на мъжа/жената от битовизми?!

# 130
@Cuckoo какво за тази, която е разрешила любовницата? Не, не е от форума.

В моето обкръжение съм виждал всякакви хора с претенции без покритие - и мъже, и жени. Виждал съм по принцип много много малко хора с претенции с истинско покритие. Мъжете са повечето с претенции без покритие, защото по-голяма част от мъжете, които познавам, са с претенции, от жените по-малко.

В моето обкръжение мъжете изкарват по-високия доход във всички случаи. Голяма част от тях са заветното IT или се занимават с някаква форма на изследователска/научна работа, така че по мои наблюдения едно IT или дори учен не се нуждае от някакво небивало творческо спокойствие, за да се издигне в кариерата и да почне да изкарва още повече. Ирелевантно е дали съпругата му седи на Ф или не в това отношение, релевантно е единствено за техните взаимоотношения. На повечето от познатите ми това (IT, research) им е и хоби, в смисъл, че могат да дрънкат по такива теми и като се излезе на бира. Рядко забелязвам да са се изгърбили от работа, единият, който работи в HP ми се хвалеше, че си бил намалил работата до 1-2 часа дневно, понеже не спазва фирмените процеси и се скатава.  

Не разбрах съвсем какъв точно Ви е въпросът за мъжете в моето обкръжение, но се надявам да съм отговорил поне частично.

# 131
Лесно, очертават се с неоспорими факти. И с някои обратни примери, в които жени са рязали възможностите на мъжете, с контрола и изискването за свещеното Домакинство, където всичко трябва да е под конец и ако не е, жената има право на психически тормоз върху всички останали участници.

Та познавам си мъжа и знам как му се отразява да го оставя да търси възможности vs да му скоча на веждите за дреболии.

Например, ако бях домакиня по спецификации на баба ми, със сигурност щях да изкарвам в пъти по-малко пари. Просто защото нямаше да се стремя към същото образование, професия и постижения и да имам съвсем различна визия що е това женски живот. Също и ако мъжът ми се беше хванал да владее сто неща, домашен майстор и орлово око за безпорядък. Просто щеше да му е другаде съзнанието.

Това е, Контеса, ако щеш вярвай. Но докато не го изпиташ сама, няма да разбереш.

# 132
Предпочитам леко нехаен мундар, който не ми връзва кусур пред чистофайник, който забелязва.
Няма лошо. Но го предпочиташ, не защото внимаваш да не би битовизмите да прекъснат полета на неговата мисъл, а защото ти самата мразиш да чистиш. В което пак няма лошо. Но зАрежИ версията "да не му сецне мисловния полет".

Cuckoo, каква постоянна девойка при тоя пеперуд, бре? Коя будала ще се подложи на взривове на кафе машини, собственост на самонадеян Говендър с характер по-брутален и от моя?

Последна редакция: вт, 29 авг 2017, 17:58 от Анонимен

# 133
И по двете причини е. В различните дни има различни нива на неговия мундарлък и моя мерак за чистене. Най-кофти е, ако мен ме обземе трудов ентусиазъм, а него- див непукизъм.

Тогава вече се замислям има ли някаква файда от моя ентусиазъм, освен някакво невидимо одобрение от "другите жени", живи или мъртви, които сякаш гледат каква домакиня съм.

# 134
Ок, ти не му режеш '  възможностите на мъжете, с контрола и изискването за свещеното Домакинство, където всичко трябва да е под конец и ако не е, жената има право на психически тормоз върху всички останали участници. '

Нека говорим за лични и семейни постижения, качество на живот и измерения на свободното време, че така със завеяни думи нищо няма да се разбере. Говорим стегнато и с конкретика кое, как и защо.

Общи условия

Активация на акаунт