Независима жена

• 28 642
  • 370
  •   1
Отговори
# 45
Не е така авторе/ке. Много хора попитаха какво искаш да научиш и доста казаха, че независимостта е нещо, което не касае само жените.

# 46
  • София
Дон Кихот е свободен, но и много нещастен образ.
Взимам си мои решения за моите неща - дрехи, козметика, работа, ежедневно пазаруване.
Мисля да се запиша да уча скоро. Но го съгласувам с ММ, защото това естествено ще се отрази на общия ни бюджет.
Не, не мога да си оставя семейството за 1-2-3 месеца. Не ми е в ценностите, идеалите или каквото и да е.

Струва ми се авторката се опитва да търкулне темата в някаква по-екстремна плоскост - горките зависими жени срещу лошите робовладелци, ама нещо няма да се получи.

# 47
цъ, Фри Simple Smile Ок си си, ако не ти е в ценностната система. Няма значение какво мислят другите, когато ти не се "продаваш" сама себе си - това е идеята.

Дон Кихот - нещастен образ ? Sunglasses

# 48
А, според теб, защо е наречен "рицарят на печалния образ"?

# 49
Той си е печален образ, а и всички сме били в неговото положение поне веднъж. Винаги, когато се срине мечтата, остава малко тъга, хубавото е, че хората всъщност сме дебелокожи и се оттърсваме от това.

# 50
  • София
цъ, Фри Simple Smile Ок си си, ако не ти е в ценностната система. Няма значение какво мислят другите, когато ти не се "продаваш" сама себе си - това е идеята.

Аз се продавам! И още как. 10 лв за 45 минути. Който иска - да ме купува. И клиенти си имам.

Ахаа. Независим е който не се продава! Кой не се продава? Аз не познавам такива.

# 51
А, според теб, защо е наречен "рицарят на печалния образ"?
Поради обкръжаващата го среда Simple Smile Хора, които не знаят нищо за свободата.

# 52
Независим си когато ти решиш за колко да се продадеш. А не когато е под натиск.

# 53

Аз се продавам! И още как. 10 лв за 45 минути. Който иска - да ме купува. И клиенти си имам.

Ахаа. Независим е който не се продава! Кой не се продава? Аз не познавам такива.
Важното е да е под контрол вътрешната проституция със самия теб. Ако на теб така ти е изгодно и така разбираш независимостта си - ок. Ако пък не мислиш, че независимост е ценност - също ок. Затова е анкетата. Има хора, които съвсем не се стремят към независимост, а точно към зависимост - затова са семейства, а не поради любов или други химери.

Хората като цяло избягват да са свободни съзнателно. Има една книга Бягството от свободата. Затова са измислили обществените норми и семейството междувпрочем.

# 54
А, откога любовта стана химера?

# 55
Считам себе си за независима - финансово и донякъде емоционално. Но не бих си оставила детето и да забегна за 3 месеца, когато ми скимне. Странен критерий за независимост е това.

# 56
А, откога любовта стана химера?
темата не е за това - пиши по същество. Точният ми коментар е "любовта или други химери". Уточнявам - за някои любовта може да е истинска, за други - химера. Но не само любовта е достатъчна, за да се създаде едно семейство, нали ?

# 57
Бякство от свободата в доста интересна книга, но пак не ми е ясно какво търсиш като отговор. Някак така неясно зададен въпрос и споменаването на книги, които са далеч от яисто "женската" независимост не предполагат към смислена дискусия.

# 58
Бякство от свободата в доста интересна книга, но пак не ми е ясно какво търсиш като отговор. Някак така неясно зададен въпрос и споменаването на книги, които са далеч от яисто "женската" независимост не предполагат към смислена дискусия.
Ми избегни темата, щом не ти е смислена и ясна. Има много други където се говори за гладене и бой, те са ясни. Поне половината коментирали са разбрали целта й, достатъчно е да има смисъл за някого.

Аз не знам как по-ясно да обясня сюжета, без да търся един единствен отговор - анкетата е ясен признак за това.
КАК ЖЕНАТА В ДВОЙКА РАЗБИРА НЕЗАВИСИМОСТТА СИ ? Тук има толкова отговори, колкото и жени.

# 59

Трябваше да обясниш по-рано! С такава насока, вероятно от мен по-независим човек няма. Ок съм със себе си, идеалите си и не съм устроена да предавам.

Общи условия

Активация на акаунт