Независима жена

• 29 152
  • 370
  •   1
Отговори
# 300
  • Ямбол
Ох, Кристина е забравила колко рева във форума.

# 301
Е нещата се наредиха.

# 302
  • Tам през Атлантическия океан
Аз не уча с децата си, не защото не ми харесва, ами защото не искам те да бъдат чак толкова зависими от мен, не искам да отгледам безпомощни същества, които не знаят какво да правят, когато видят учебник и се озъртат за помощ.

Da учиш с децата си аз го разбирам - да им помагаш ако нещо не разбират , да им го обясниш .
На големия му проверяваме нещата и ако има грешки го оставяме сам да си ги оправи , ако запецне сядаме и обясняваме Simple Smile

# 303
Мечтая си да съм зависима от баби за гледане и малко помощ за  децата Simple Smile

# 304
Ох, като се захванахте с това учене.  Laughing
Пошегувах се с Кристина заради самоувереното ѝ изказване, че е напълно независима, опитвайки се да ѝ дам друга гледна точка.
Няма нужда всички да се изреждат и да се отчитат дали учат, или не учат с децата си.  Peace

# 305
Е , сега нали си говорим Wink
сега кой на каква вълна е се 'изплаква' :О)))))

# 306
  • София
сега ще събера 3 теми в 1 като Искам да кажа и Да се оплача от зависимост във виц.
Скрит текст:
-Ало, Топлофикация ли сте?
-Не, ЧЕЗ.
-А, добре. Тогава и на вас да ви пея чайката!
Twisted Evil
няма топла вода, а токът спира на три пъти днес #Cussing out

# 307
Независимата жена за мен вече писах, че е състояние на духа.
Другите материални измерения са много.

Да не зависиш от работа, здраве, дом, деца, родители, държава и ограничения във всяко едно отношение. Трудно постижима категория.

Последна редакция: сб, 26 авг 2017, 20:24 от Анонимен

# 308
Аз не уча с децата си, не защото не ми харесва, ами защото не искам те да бъдат чак толкова зависими от мен, не искам да отгледам безпомощни същества, които не знаят какво да правят, когато видят учебник и се озъртат за помощ.

Da учиш с децата си аз го разбирам - да им помагаш ако нещо не разбират , да им го обясниш .
На големия му проверяваме нещата и ако има грешки го оставяме сам да си ги оправи , ако запецне сядаме и обясняваме Simple Smile

И аз така го разбирам и така процедирам със сина.

Цитат
Да не зависиш от работа, здраве, дом, деца, родители, държава и ограничения във всяко едно отношение. Трудно постижима категория.

Направо невъзможна категория, ако живееш в общество разбира се. Но и в планината сам да си и сам да си отглеждаш храната, пак ще зависиш от природата, например. Независимост не съществува. Три минути спри да дишаш и веднага разбираш, колко си зависим. Съществува само степени на зависимост, малка, голяма, средна и т.н.

Цитат
Все нещо си намирам да свърша - има толкова много за четене и научаване на нещо ново. Винаги..)

Същата съм и аз. Едно към едно.

Последна редакция: нд, 27 авг 2017, 11:38 от Bella Anna

# 309
Независима жена Simple Smile . Попринцип няма независими хора, но като се замисля пък жени може и да има.

# 310
  • София/Севлиево
Хм, май не знам дали съм съвсем независима,напр. т.к. не съм шофьор в това отношение изцяло завися от ММ(или от градския транспорт),но това в никакъв случай не ме прави нещастна...

# 311
..... Моето мнение, че работещите жените в нормалните държави са независими.
При мен не е така, аз в същност съм зависима от работата си, и то много. Само от работата си. В смисъл - бих направила всичко, което се иска от мен там. Късмет е, че работата и заплатата са добри. Единственият жив човек, който въобще може да ме накара да направя нещо е шефа ми и колегите разбира се.
Вече съм независима от родители (излъгаха ме за пореден път и ги отрязах), от децата ми - пораснаха. Мъжът ми си живее на вилата съвсем независимо, аз в апартамента тук и се виждаме само ако / или когато ни е приятно, без никакви задължения, принуди или насилие. Ако почне някой да ми опява, мрънка или нарежда да правя неща които не искам, ставам и си заминавам докато му мине. Мотото ми "работя или за удоволствие или за слава или за пари" се оказа много полезно. Животът по този начин е изключително приятен и прекрасен, много съм щастлива. Много е важно един човек да бъде свободен и независим в колкото се може повече отношения. Естествено след като пораснат децата. Никога няма да забравя колко ми беше тежко, когато бях млада, без пари, професия и работа и с малко дете. Зависима от всичко и от всички и напълно безсилна. Колко беше унизително след като ми се откажеше покупка на елементарни обувки например... била съм си имала достатъчно...

# 312
Фри разбирам те напълно. На твоето мнение съм изцяло.

# 313
Мъж или жена, човек, чийто доходи са само и единствено от трудовоправоотношение е зависим от работата си. Няма как да си незвисим/а мъж/жена.....след като работиш. Останалите, които са по-богати да речем са просто по-малко зависими от гледна точка на работата и имат по-голяма възможност за избор в живота, оттам и може би да са по-малко зависими, но това не ги прави независими.

# 314
  • Ямбол
Ако си достатъчно добър в работата си, зависимостта не се усеща, защото няма да си помислят да те пипнат, а даже и може да са зависими от теб да не би да решиш да отидеш да работиш другаде.

Общи условия

Активация на акаунт