Независима жена

• 29 121
  • 370
  •   1
Отговори
# 360
  • Ямбол
...
Харесването е зависимост. Казали са го (много) по-умни хора от мен. Ако си дабър в работата, не си зависим от работодател. Зависим си от самата работа, защото  я харесваш.
Да си харесваш работата е удоволствие и удовлетвореност. Каква зависимост?

# 361
  • Най-красивата страна
Зависиш от работодателя.
Съобразяваш се.Той ти плаща,той може да те пусне в отпуска или пък не,може да те уволни или да те повиши....

Последна редакция: вт, 05 сеп 2017, 13:06 от -veni-

# 362
  • Ямбол
Нали казах, че ако си достатъчно добър и ценен, тези зависимости отпадат.
Последно на една колега се опитаха да ѝ откажат отпуска. Е, тя каза няма проблем, тогава ще подам молба за напускане. В отпуска е и не е напуснала.

# 363

Опираме отново до определението за зависимост. Не виждам никакво противоречие в това едно удоволствие да е зависимост. Даже повечето удоволствия се превръщат в такива, повече или по-малко.
P.S. Понятието работа също е дискусионно от тази гледна точка. Ако приемем че това е дейност, която ти позволява да се прехранваш и издържаш/печелиш пари, то в по-честия случай не е особено удоволствие. Освен ако не си печатар на пари и имаш висока производителност Simple Smile

# 364
  • някъде в орбита...
Правилно. Трябва да се гледа буквалното значение на всяка дума, не вложения смисъл... Rolling Eyes

# 365
Правилно. Трябва да се гледа буквалното значение на всяка дума, не вложения смисъл... Rolling Eyes
Хубаво, да гледаме смисъла тогава Simple Smile Но чий смисъл? В чий подпис стои "Личната истина не е общовалидна такава! " С удивителна Simple Smile
Буквално значение няма, има общоприето такова. Което се променя с времето.
За какво пишем тука ако смислите са ни толкова различни?
Аре, нема смисъл  Mr. Green Важното че сме независими  Mr. Green

# 366
  • някъде в орбита...
Точно защото "Личната истина не е общовалидна такава" ако теб работата те кара да се чувстваш зависима, за други ситуацията може да е коренно различна. Да задълбаваш в буквата и точката на дадено изказване, когато обсдъждаме лични усещания и не си в ситуацията на изказващия се, не води до нищо. Просто си пишеш.

# 367
  • Ямбол
Аз пък мисля, че няма нищо лошо в задълбаването, стига да е с достатъчно добри аргументи.

# 368

Опираме отново до определението за зависимост. Не виждам никакво противоречие в това едно удоволствие да е зависимост. Даже повечето удоволствия се превръщат в такива, повече или по-малко.
P.S. Понятието работа също е дискусионно от тази гледна точка. Ако приемем че това е дейност, която ти позволява да се прехранваш и издържаш/печелиш пари, то в по-честия случай не е особено удоволствие. Освен ако не си печатар на пари и имаш висока производителност Simple Smile

Разбира се, че няма противоречие, напротив. Удоволствието става зависимост, защото човек по природа търси хубавите усещания и бяга от лошите и колкото повече хубави усещания има, толкова повече иска и толкова по-дълго иска да ги задържи. Нормално, отделят се разни невротрансмитери - допамин, ендорфин, ацетилхолин и т.н. Удоволствие и зависимост са двете страни на една монета.

# 369

Разбира се, че няма противоречие, напротив. Удоволствието става зависимост, защото човек по природа търси хубавите усещания и бяга от лошите и колкото повече хубави усещания има, толкова повече иска и толкова по-дълго иска да ги задържи. Нормално, отделят се разни невротрансмитери - допамин, ендорфин, ацетилхолин и т.н. Удоволствие и зависимост са двете страни на една монета.

Това го кажи на Лиляна, аз просто съм и отговорил.
Израза "...са двете страни на една монета." не е правилно употребен. Той се използва в случай на явно противоречие между две неща, близки по много други критерии.

# 370

Това го кажи на Лиляна, аз просто съм и отговорил.
Израза "...са двете страни на една монета." не е правилно употребен. Той се използва в случай на явно противоречие между две неща, близки по много други критерии.

Е, тя ще го прочете. Да не е съвсем правилен израза, така е, ама не ми се занимаваше повече.

Общи условия

Активация на акаунт