Искам да кажа ... (136)_21.08-27.08

• 60 198
  • 1 090
  •   1
Отговори
# 285
Даун, няма "полза" има евентуално предпазване...и то много евентуално. Защото нямаш никаква гаранция, че ти ще си късметията който ще пипне точно този тип вирус, щам и т.н. от който предпазва ваксината....а не някой от другите 99% за които не предпазва.

Ваксината предпачва от трите най-разпространени щама. Все е нещо. И няма още 200 щама. Но всеки си решава за детето си. След като умират хора и се заразяват от болести, за които има решение, аз предпочитам да ваксинирам.

Преди два дена почина 19 годишно, колега се разболя от лек щам, друга колега и ампутираха и двата крака. Ако мога да го предотвратя с ваксинация, ще го направя. Няма доказана вреда, така че смятам, че е ок.

# 286
  • София
Явно аз съм много не в час с нещата. ooooh!

Даун,това искам и аз, да ни има доверие,да знае,че няма да му се карам,а ще обсъдим,може да разчита на нас.
Ето това искам да постигна и аз.Надявам се с големия да съм го постигнала,сега трябва и с малкото.
Много е трудно да се намери златна среда,много!

# 287
Даун, не са още 200...но са над 100.
Решението си е твое разбира се.
Но и синът ти не е вече малък и за подобни манипулации би трябвало да му се иска изричното мнение и съгласие.

# 288
Тинтина, вие нямаше ли да идвате да живеете в София или не съм разбрала правилно Thinking

Бяхме си в София, но отпуската свърши и сме на....в къщи Laughing С тези многото къщи объркахме детето, с изненада установихме, че си е сложило кодови имена.

за независимостта, какво да кажа. Аз съм склонна да дам, на малки порции. Съпругът ми е коренно против. Особенно за социалните мрежи. Имам "забрана" да поствам определени неща. Решихме детето да има канал в ютюб, но да е контролиран от мен. Проблемът е, че лятото като си е в БГ нещата са извън контрол.

# 289
Ние не обясняваме, че в полицията са мошеници. Недопустимо е за мен, както и за мъжа ми. Това е институция.
Оооо, идея си нямаш какви са. Примерите ми са лични и не се отнасят за цялата система. Но да не задълбаваме.

Щерката от месец е с фейсбук. Имах чувството, че се опитва да има повече "приятели" и веднага я спрях. Само познати деца, учители, роднини. До тук. Не го ползва.
Малкият е с ютуб канал, ама той си е запален геймър. Какво прави там- идея си нямам.

# 290
# 291
За полицаите - познавам и от двата вида.
Безумно честен и
такъв с проведена акция от техните спец части, защото си искаше рушвети и лъжеше и мамеше.

# 292
  • някъде ... тук ...
Може би си имам някаква идея, но...
Не обяснявам на децата си, че полицаите са мошеници.
Както не им обяснявам, че лекарите и/или учителите не си вършат работата и/или не стават.
И към трите професии съм чувала такива обяснения от родители.

Не задълбавам, не се хващай за думите ми.
Това си е мое/наше усещане за авторитет към институциите.

# 293
  • Sofia
Малкият е с ютуб канал, ама той си е запален геймър. Какво прави там- идея си нямам.
Абонирай се/последвай канала му и ще знаеш  Peace.Какво играе?
И моят снимаше миналата година, даже му помагах  Crazy, ама му поотмина тоя мерак. Като беше пуснал обаче ФБ лайв и се виждахме и ние с баща му как си вечеряме и се обади майка ми да ми каже....е тогава говорих, обяснявах и му се скарах. От ФБ, опцията за предване наживо ми е притеснителна на мен,всъщност след поредицата случаи на предаване на престъпления,не знам дали не я премахнаха/ограничиха. newsm78

# 294
Даун, не са още 200...но са над 100.
Решението си е твое разбира се.
Но и синът ти не е вече малък и за подобни манипулации би трябвало да му се иска изричното мнение и съгласие.

100, от колко? Ти иска ли съгласието на децата си за ваксинация?

Моят днес прочете информацията и каза, че е ок. Антиваксърското течение е явно доста влиятелно.
Ако въобще има някаква реакция, то тя се проявява до половин час. За сега са минали 4 часа и няма никаква.

# 295
Даун, ваксината е за 4щама. Има още над 100. Това не може да не си го прочела, няма статия в която да не се започва първо с това.

Децата ми не са на 15г-16г., а твоят син е. По някои закони на тази възраст може да взема самостоятелно решение за здравето си и манипулациите, които могат да му бъдат извършвани.

И не намесвай антиваксърско течение и други простотии така популярни тук.

# 296
13-годишният ни  няма фейсбук, както и никой от приятелите му, доколкото знам. Мобилен има от 10-годишен. Ползва Whatsapp, имат групи на класа, отборите, приятели. Имам достъп до всичко, хвърлям по око редовно. Малкият ще получи телефон следващия месец, почти на 11 е.
Изумена съм от размерите на родителското безхаберие, както и приемането за "нормално" и "допустимо". Наргиле модата е поредната проява на тази отвратителна изкривеност в обществото.

# 297
ЕлиТ, опитваме се винаги да сме човечни. Никога не поощряваме лъжите(децата ми не могат да лъжат), винаги говорим с уважение за който и да е. Обаче вчера какво му стана на MM.... Май се опита да говори с щерката като с голяма и винаги да има едно на ум. Друго обяснение нямам.
ДжеНа, синковецът се притеснява ние да го слушаме как говори на английски, за това ни държи далеч от делата си. То стриймове, лайфове, чатове, и едни игри като игри ли са....
Оня ден ММ донесе неговия синтезатор. Показа на сина клипчета с клавириста на една метал група(щото ние сме на метал, рок). Нашият веднага прочете коментарите на английски и имало въпрос защо този музикант не се занимава и с  композиране на музика за игри. Та сега сме на тази вълна.

# 298
Има щамове, които не се покриват от ваксините, но обикновено, териториално, се покриват най-често срещаните. И не, никъде майнорс, не решават за себе си, освен ако не е някакъв специален случай, при който се взима съдебно решение, така че, както ти взимаш решения за твоите деца, така и аз. Моето още се води дете и зависимо от мен и решенията ми за него.

А антиваксърските теории не са мит,

# 299
Даун, не казвам че са мит, а че нямат място тук в случая.

Общи условия

Активация на акаунт