Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 56

• 110 675
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
Добре де, естествен лен - стилно, красиво, ама как се справяте с гладенето Thinking
Аз нямам сили да се занимавам с това - свалям, пера на програма за пердета, даже центрофуга за фино пране пускам и закачам директно да съхнат и да се "отвисят"... Не съм гладила пердета с години (след като бях забравила, че съм пуснала пералнята Grin)
Като поръчах моята имитация на лен, дамата в ателието гладеше 18 метрово естествен лен, намачкано само от шиенето... на спонтанната ми реакция "Лелеееее, тази жена как ще си ги глади!" отговора беше "Аааа, тя си има две камериерки! Вие ако нямате, този каталог няма да ви го показвам Wink"

По план до края на седмицата, ще се докарам до закачане на пердетата (вчера домонтираха в дете стаи мебелите, измивам и закачам...) и ще показвам снимки Simple Smile

# 76
За сега са прани само веднъж ,като ги купихме. Не са гладени ,процедирам по същата схема ,като вас. Оставям ги прилично мокри да си съхнат окачени , от тяхната тежест и от нишката в края, си се изпънаха перфектно. И друго от лен до лен има разлика в обработката на плата. Имам един ленен панталон , който колкото и да го гладя е все на гвачканик. Имам и ленен костюм сако и панталон, стоят си ,като колосани. Панталона дори и след пране почти не е намачкан.И мен ме притесняваше гладенето на лена , но продавачката ме убеди ,че няма да имам проблем. Били шили за цял хотел пердета от този лен и го познавала много добре.

# 77
  • софия
Добре де, естествен лен - стилно, красиво, ама как се справяте с гладенето Thinking
Аз нямам сили да се занимавам с това - свалям, пера на програма за пердета, даже центрофуга за фино пране пускам и закачам директно да съхнат и да се "отвисят"... Не съм гладила пердета с години (след като бях забравила, че съм пуснала пералнята Grin)
Като поръчах моята имитация на лен, дамата в ателието гладеше 18 метрово естествен лен, намачкано само от шиенето... на спонтанната ми реакция "Лелеееее, тази жена как ще си ги глади!" отговора беше "Аааа, тя си има две камериерки! Вие ако нямате, този каталог няма да ви го показвам Wink"

По план до края на седмицата, ще се докарам до закачане на пердетата (вчера домонтираха в дете стаи мебелите, измивам и закачам...) и ще показвам снимки Simple Smile
Не ги гладя. Това е чарът на лена.

# 78
За плътни или за тънки говорим... че негладен плътен лен ми е странно. Тънки ленени може и да се "отвисят".

# 79
  • софия
Аз пердета естествен лен плътни не съм виждала (което не означава, че няма). Моите са просто естествен лен, които седят постоянно пуснати, но не спират светлината.
Ако има плътен лен би седял добре негладен, но стилът на стаята трябва да бъде в съзвучие с този плат, а не просто цветът да отива на мебелите.

# 80
Моите не са плътни, но в никакъв случай не са и тънки ,като органза или тюл. Не спират светлината , но я смекчават много приятно. И моите стоят постоянно постоянно пуснати. Живеем в къща, тип вила и търсех точно такива пердета с естествена визия , сукно, лен , някак си не си представях ,че ще и отиват накипрените плюшени,сатенени и органзени пердета,в които всичко е перфектно надиплено и накипрено.

# 81
  • софия
Моите не са плътни, но в никакъв случай не са и тънки ,като органза или тюл. Не спират светлината , но я смекчават много приятно.
Няма как да са толкова тънки ако са естествен лен. По-скоро са малка идея по-плътни от марля.

# 82
Аз в дневната също сложих лен за тънко перде, ама се изхитрих и като ги купих ги занесох на химическо, как са ги гладили не знам - стоят си идеално, вероятно са колосвали. Не съм ги прала от както са купени /10 месеца/ и нищо им няма. Като ги перем за Голямото Зимно Чистене пак ще ги пера и си окачкам да се оправят от тежестта си.
Колкото и да са смачкани в началото, постепенно си се изпъват сами.

# 83
А какво се случва с перделъка при прането? Надявам се, че не се прецаква.
Отстрани, накрая на перделъка имам навита част от конеца, който ги пристяга и определя колко да са надиплени - да го отрежа ли или да го оставя засега така?

# 84
  • Варна
Аз обожавам намачкани ленени пердета! От тензух също, страхотни!

# 85
Ох Дорис, красота. ще ги пробвам и моите намачкани да видя как ще стоят.
Zvanche , не мога да ги сравня с марля , много фино е тъкан плата ,марлята е някакви груба и кекава. Ах ,абе, много си ги харесвам , от цялата полу-нова къща с нисък бюджет, пердетата и цветните стени са ми най-любими. Предполагам и банята ,когато я довършим ,че и тя ще е сред фаворитите.

# 86
Скрит текст:

Интересно излъчване има, но... всичко е въпрос на комбинация... в интериор с грубо измазана (и дори неизмазана, само боядисана) стена и мебели и... Общия стил и излъчване е важно, пердето само допълва с акцент Simple Smile

# 87
  • софия
Zvanche , не мога да ги сравня с марля , много фино е тъкан плата ,марлята е някакви груба и кекава.
Сравнението беше за плътност на материята, а не за нишки и оплетка.

# 88
Скрит текст:

Интересно излъчване има, но... всичко е въпрос на комбинация... в интериор с грубо измазана (и дори неизмазана, само боядисана) стена и мебели и... Общия стил и излъчване е важно, пердето само допълва с акцент Simple Smile

Ох направо ме пощурихте да мачкам довечера пердетата. В нас е точно така. Къщата е стара и съответно е грубо измазана , на нас така си ни хареса и само я боядисахме , паркета също е стар и е само омаслен е в едната стая. Май ще мачкам пердета довечера.

звънче, не исках да прозвучи ,като заяждане , но аз не мога да го сравня с марля. По-скоро с малко по-плътен балдахин.

# 89
  • Варна
Скрит текст:

Предполагам имаш предвид шаби стил, да подхождат и там.

Според мен са доста универсални, естествените материи нямат такова излъчане като да речем плюш лъскава тафта и органза. Има и от тях промишлено намачкани.

Срещам често в скандивските интериори там основно присъстват естествени материали дърво, памук, лен

Общи условия

Активация на акаунт