15 годишен уби 11 годишно момиче. Скарали се къде да пушат наргиле...

• 66 416
  • 975
  •   1
Отговори
# 900
  • София
Сега разбирам, че учител си е позволил публично да напише такова нещо. Май има смисъл от психотестовете. Представяте ли си човек с такава омраза, при това публично изразена, да работи дори с едно дете със СОП в класа си?

# 901
Представям си и съм го виждала. Не са единици. Защо мислиш въпреки всички наредби и наредбички, училището и децата затъват все повече.

# 902
  • Варна
Защо да наказват жената и защо да е тъпа кифла.
Ами приемете, че не всички се умиляват от увредените деца и възрастни.

Ами защото си е тъпа кифла, например.

# 903
  • Пловдив
И аз сега научих случайно за изказването и затова подпалих.
Цитат
А, има и трето, като педагог, е редно да има малко по-добри познания за деца със СОП.
Най-вече това. Чисто професионални елементарни познания, позволяващи и да не ги запрати вкупом в категорията "зверски опасни" и в оградената от света институция, както и желание да си мръдне малко от малко пръста и да си изпълнява служебните задължения да работи и с такива деца - може да и е по-трудна на кифлата работата с тях, тя обективно си е по-трудна, но повечето от децата със СОП не са по-опасни от нормално дете, такова като децата на Еми Даниел например.
Едното от двете - кифлата или има пропуски в познанията като педагог, или има мързел и нахалство в повече, сакън да не свърши малко повече работа с трудни деца. Може и двете.

За протокола - синът ми е в специална група в градината. Много от децата със СОП обаче си виреят съвсем добре сред нормалните, особено ако родителите и даскалиците не ги обявяват за отблъскващи и зверски опасни и не си дърпат децата настрани.

# 904
  • Бургас
Освен всичко останало е противозаконно да обиждаш някой на основание , че е по-различен. Като не можеш да мислиш е по-добре да не говориш, особено от позицията на професионалист.  ooooh!

# 905
И аз сега научих случайно за изказването и затова подпалих.
Цитат
А, има и трето, като педагог, е редно да има малко по-добри познания за деца със СОП.
Най-вече това. Чисто професионални елементарни познания, позволяващи и да не ги запрати вкупом в категорията "зверски опасни" и в оградената от света институция, както и желание да си мръдне малко от малко пръста и да си изпълнява служебните задължения да работи и с такива деца - може да и е по-трудна на кифлата работата с тях, тя обективно си е по-трудна, но повечето от децата със СОП не са по-опасни от нормално дете, такова като децата на Еми Даниел например.
Едното от двете - кифлата или има пропуски в познанията като педагог, или има мързел и нахалство в повече, сакън да не свърши малко повече работа с трудни деца. Може и двете.

За протокола - синът ми е в специална група в градината. Много от децата със СОП обаче си виреят съвсем добре сред нормалните, особено ако родителите и даскалиците не ги обявяват за отблъскващи и зверски опасни и не си дърпат децата настрани.

Така е, а и е факт, че родители на деца с по-сериозни заболявания, сами изискват специализирани класове и училища, защото се притесняват за децата си. Дете със соп, който не е свързан с нужда от постоянно наблюдение се приспособява. Децата не правят разлика, докато не им се посочи от родителите.

Чери, то това е най-възмутителното. Иначе аз знам, че хората са доста ограничени все още. Хем се възмущават, че има изоставени деца с проблеми, хем, като ги видят с неизоставилите ги родители "не им се умиляват"  и си придърпват техните, за да им обяснят, как това дете е супер опасно.

# 906
  • София
Да, и някои родители искат запазването на помощните училища, което аз също мисля за правилно. ПУ не са места за "въдворяване" на деца, за да не пречат на 4нормалните", а е за деца, за които адаптацията и справянето в условията на обикновено училище и обикновен клас са невъзможни или много мъчителни и това влошава живота и здравето им. Те имат нужда от по-спокойна среда, по-лека програма, съъщо и професия да усвоят, за да имат относителна самостоятелност като възрастни.

# 907
Мисля, че не сме по темата и доста се отдалечихме
А и дефакто дори и със специализираните училища не се решават проблемите, ако няма свестни кадри. Такива учителки са вредни и за "нормалните" деца. На тях все нещо им пречи.
Децата със СОП не са виновни и няма как да се променят, но учителите има как и трябва. Има много неща да се желаят от персонала и по отношение на децата със СОП, и по отношение на агресията в училище.

# 908
  • Варна
Мисля, че не сме по темата и доста се отдалечихме
А и дефакто дори и със специализираните училища не се решават проблемите, ако няма свестни кадри. Такива учителки са вредни и за "нормалните" деца. На тях все нещо им пречи.
Децата със СОП не са виновни и няма как да се променят, но учителите има как и трябва. Има много неща да се желаят от персонала и по отношение на децата със СОП, и по отношение на агресията в училище.

С две ръце подкрепям, на такива все нещо им пречи и им е криво. Ако не е със СОП, ще е мързеливо, глупаво, заспало ... лично ми коментира  учител "онова оставащото момче" с такъв грозен и пренебрежителен тон, във връзка с това, че сина ми дружал с него, демек му пречи. А въпросното оставащо дете е със слепи родители и явно няма кой да го натисне и помогне. Ама нали е по-лесно да плюем, вместо да помогнем Confounded

# 909
  • София
На такива и отличниците им пречат, защото много питат, много отговарят, много знаят... А учител не обича да се чувства притиснат да  знае повече, защото в класа има едно-две надскочили деца.

# 910
Нищо не ме учудва вече. При положение, че съм чувала коментар от директор на пом.училище отвратителен. Та за учителките в общообразователните въобще не се учудвам.
Очаквам тази година да е пълна с такива бисери. След затварянето на помощните училища.
Простотията е повсеместна и това невероятно правителство насочи общественото мнение много удобно към слабите хора.
Не искам никой да се умилява от детето ми. Аз не зяпам по чужди деца и не настройвам своето на всеослушание срещу някого, когото не харесвам. Но ги разбирам - толкова могат.
Сега тече кампания по връщане в училищата на деца от определена група. Като се мотивират под сурдинка родителите да си записват децата. Та от опит казвам, че българският учител предпочита да учи сигабета. А децата със соп вкъщи.

Последна редакция: вт, 12 сеп 2017, 17:38 от Newly_

# 911
  • Пловдив
Не е въпросът дали са полезни помощните училища, а дали СОП-аджиите са "зверски опасни" и дали щот` се опитват да ги интегрират, затова стават такива неща като с Иван и Никол, че чак и бъдещето на планетата е застрашено от СОП-аджийската агресивност и СОП-аджийските убийства. Това е тезата на кифлата, поне това е успяла да изрази.
Наистина не е по темата, съгласна съм.

# 912
Много интересна темичка се е заформила. Да обобщим - тази кифличка смята СОП-децата за същите като тези със шизофрения/anger management и други много по-опасни психически проблеми,защото по описанието това се разбира. Същата преподавателката казва,че СОП децата са опасни. Ще ме извини тази госпожа,но СОП означава Специални ОБРАЗОВАТЕЛНИ потребности,а не психични проблеми. Образователните потребности не те правят по-маловажен от нормалните деца,които могат да четат,пишат и смятат. И те имат същите права като другите деца,но нали трябва да сме тесногръди и да плюем.

# 913
  • Варна
Малоумна история, направо не ми се коментира. Тя вместо да обърне внимание и да подпомогне едно такова дете, тя допълнителни комплекси ще му създаде с тъпотията си.
Нищо им няма на децата със СОП, всеки някъде се затруднява. Аз като знам в нашия клас колко 2-каджии имаше, трябваше всичките  да бъдат с ресурсен учител.

# 914
  • София
тях ги оставяха на задължителна занималня, което е донякъде като работа с ресурсен учител, защото им обясняваха домашните, и гледаха да не  им придирят за оценкитее. Криво-ляво тройката и да тичат навън. Чак такова вторачване в интеграции и какво ли не нямаше. Сега е интеграция на всяка цена, като на всяка цена действително означава на всяка цена - на родители, на деца, на учители. Всички страдат, защото нещата са зле измислени и зле изпълнени.

Общи условия

Активация на акаунт