Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Може ли стомашно разстройство да възникне след първия прием на Metformin?
Защо има ограничение на броя страници за всяка тема във форума?
Какво представлява предизвикателството за ВМ-НВХ?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Може ли стомашно разстройство да възникне след първия прием на Metformin?
-
Защо има ограничение на броя страници за всяка тема във форума?
-
Какво представлява предизвикателството за ВМ-НВХ?
Предизвикателството на ВМ-НВХ (или ВМ-НВД) се състои в спазването на по-строги хранителни правила. Това включва ограничаване на въглехидратите, консумация предимно на зеленолистни зеленчуци, избягване или минимизиране на млечни продукти и алкохол, избягване на изкуствени подсладители и ядки и контролиране на приема на мазнини чрез хранене само с цели храни.
-
Защо изпитвам причерняване и обливам със студена пот след консумация на нисковъглехидратна храна?
-
Защо реши да следиш макронутриентите? Вдъхновение или нещо не се е получавало както очакваше?
. В цялото това бързане и пътуване си имах и недотам добри хранения, но в крайна сметка съм минус още един килограм и минус 1-2 см на големите обиколки (талия, ханш и бедро), в по-малките (бицепс, прасец) има-няма половин см, но там и това е доста. Да споделя какво направих миналата вечер. След ходене до Турция донесох на половинката кутия с килограм баклава. А аз обожавам турските сиропирани десерти, и ако бях Аз преди няколко месеца - щях да си изям цялата кутия без дори да ми мигне окото. Но нали вече съм ново Аз, което не яде захар и зърно (брашно) само я отворих няколко пъти и я помирисах и реших че с това ще приключа и търпеливо ще чакам да си я изяде. Да, ама не
Миналата вечер след работа посегнах към кутията, с ясното решение че ще ям, и очаквах след като два месеца не съм яла захар ще ми стане лошо от инсулиновия шок, ще ме заболи корема, ще имам главоболие, след ударното покачване на кр. захар след това ще има рязък спад свързан с виене на свят и треперене, ще задържа вода заради въглехидратите, абе очаквах "всички екстри". Даже се надявах да се получи така, за да се "отвратя" от сладкото и да не посягам скоро. Изядох 4 парченца, което според мен е 100-на грама (от които предполагам че 50-то са захар). И за втори път - да, ама не. Нищо не ми стана. Абсолютно нищо. Съвсем добре си бях, даже не вечерях след това, и изобщо не огладнях вечерта. И най-големия шок беше на следващата сутрин - кантара ме изненада с почти килограм надолу.