НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 117

• 67 414
  • 799
  •   1
Отговори
# 765
  • София
лактозата е захар, затова така пишат, не е добавена "Лактозата е дизахарид, състоящ се от две молекули на монозахаридите β-D-галактоза и β-D-глюкоза, свързани чрез β1 – 4 гликозидна връзка. Лактозата е 2 – 8% от сухото вещество в млякото."

# 766
  • София - Варна
Здравейте, момичета!
Аз пак влизам с въпрос:
Жена на 69 години, получава напоследък хипогликемии, нощем се буди често.
Холестерол към 6.80. Триглицериди около 1.70. Добрият холестерол беше точно на границата, над която трябва да е. Лошият не е изследван.
От 2-3 години има завишена пикочна киселина, но слабо.
До миналата година КЗ на гладно ѝ е била до 5.80.
Преди месец била 6.50. ЛЛ ѝ казала, че ѝ няма нищо и се случва. Да не си мисли глупости за ИР и подобни. Казала, че е безсмислено да се изследва инсулин.
Тя обаче го изследвала. Излезе към 11-12. 11 и нещо при норма 2/3-24. Хома индекс - 3.45.
Казах ѝ на първо време да понамали бялата захар. Всеки ден пие с кафето. И също като получи хипогликемия, яде шоколад. Яде и много хляб, плодове немалко. Не е по месото. Не яде почти. Също и заради пикочната.
Та нещо друго да я посъветвам?
Има си ИР, нали?

# 767
Триглицеридите са гадно високи. ...

# 768
  • София
Моите миналата седмица бяха 1.8. teta75, би ли дала повече информация за тях? Аз реших, че са се вдигнали заради високо-мазнинното хранене.

# 769
  • София - Варна
Сгрешила съм триглицеридите. Точно на границата, под която трябва дс бъдат, са.

# 770
Не разбрах, африканчо. Дай с числа, моля те!

# 771
Под 1 е добре да бъдат.

# 772
  • София - Варна

Ами не знам точно границите на съответната лаборатория. Но нали дават прицелни стойности 'Под еди колко си'. Та нейните бяха точно на границата, но не по-високи. Дали беше 1.70, или 0.70. Това съм объркала. Но бяха точно на границата.

# 773
От едното до другото има бая разлика.

# 774
Разликата е прекалено голяма.
0.70 си е пИрфектно направо, а 1.70 е стряскащо в лошия смисъл.

Преди на 1 стр. имаше подробон обяснено за липидния профил, сега е махнато обаче и не го намирам.Сега има някакъв половинчат вариант от две изречения само  Rolling Eyes

Иначе референтните стойности са от 0.4 до 1.85 - погледнах моите изследвания.
Моите триглицериди тогава бяха 0.80, което също е височко и не съм довобна.  При 0.5 ще подскачам от радост направо...

# 775
  • София - Варна
Да, да. Просто забравих колко беше границата на лабораторията. Бяха точно на границата, до която е приемливо да са. И над която е зле. Трябваше да го напиша още в първия пост. Моя грешка.
Иначе си има ИР, нали?

# 776
Африканчо, пак не си разбрала. Дори да е на границата на референтните стойности 1.7 не е добър резултат. За това изрично писах да напишеш с цифри колко е.

# 777
  • София - Варна
Ахаа, ясно. Добре, ще напиша по-късно. Мерси. Simple Smile

# 778
И според мен си в грешка.
Ти видя ли, че писах, че под 1 трябва да се стреми да й бъдат триглециридите. 1.7 е ужасно високо!!!

Има момичета тук с 0.5, което е перфектен резултат.

Ако искаш, погледни на 1 стр. -  има обяснено за ИР.

# 779
Моите миналата седмица бяха 1.8. teta75, би ли дала повече информация за тях? Аз реших, че са се вдигнали заради високо-мазнинното хранене.

Ми не. Може в началото на режима да се повиши общия холестерол, но не и триглицеридите.
Моите преди 2-3- години бяха 1.2 или 1.3, сега съм ги смъкнала на 0.8, но не е достатъчно ..  Simple Smile

На 1 страница има наистина полезно инфо, може там да погледнеш също...или поне преди имаше, не знам сега какво е останало. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт