НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 117

• 67 443
  • 799
  •   1
Отговори
# 60
На мен авокадото ми допада и така, натюр. Поради цената му обаче, купувам доста рядко.

Вярно е това, че с В може неусетно да се прекали. Оня ден например изтеглих една средна праскова - ами 400 грама беше, милата Grinning. Не знам колко са В в 100г праскова, ама като ги умножа по 4 или по 8-ако изям две например, вероятно ще се съберат доста.

Преди няколко страници някой писа, май Херц или Херцен /съжалявам, но ги бъркам Embarassed/, че е смятала М/Б/В в ястие с патладжани и кайма ли беше и е установила, че едва докарва М - та и аз от това се страхувам понякога, когато готвя храни без яйца и без мазно месо, че не докарвам М  Rolling Eyes

Надявам се, с тазвечерните мазни свински ребърца на фурна поне съм ги докарала съотношенията някак Simple Smile

# 61
  • София
С авокадото може да се приготви гуакамоле, което е много вкусно https://www.bonapeti.bg/recepti/guakamole2/

# 62
и аз като Зизу, много ми върви с домати и сирене
И с риба тон и зелена салата също
И с морски дарове и майонеза...
И ако не е 3 лв, всеки ден ще си го ям

Мария, много завиждам на злояди хора, ей така да си знаеш , едно зелено око те гледа и те мисли каква си такава домати да не обичаш Laughing

# 63
Здравейте,  Simple Smile
да ви питам за закуската - какво месно освен бекон и шунка ви се струва подходящо? Всъщност закусвам с яйца най-често, но искам да сменя че ми писват, и да редувам. Събота и неделя правя омлети или яйца с бекон, но за пред седмицата, трябва да е нещо приготвено от предишния ден/дни/, което после ям най-често в офиса...  Whistling ooooh!

bouquet Hug

# 64
  • София
Lemy лака е гелиш на bluesky и на палеца има пигмент, мога да питам мацката, която ми прави ноктите за номера Simple Smile

Аз имам питанка, домати ядат ли се, защото по принцип домата се води плод?
Гледах съдържанието на киселите краставички, дали има марка, която да продава режимни ?

Ето и днешното ми меню, ще се радвам ако греша да ми кажете:
закуска: кашкавал, маслини и едно варено  яйце
обяд в офиса; домат, сирене и кебапче ( огромно Grinning )
следобедна закуска преди тренировката; краставица с морска сол
вечеря: бутче + салата от спанак с рукола залята с малко кисело мляко с копър, чесън на прах и мъничко зехтин

# 65

Мария, много завиждам на злояди хора, ей така да си знаеш , едно зелено око те гледа и те мисли каква си такава домати да не обичаш Laughing
Да ти кажа ....с две зелени очи(всъщност в едното имам и кафяво петно, та и аз с едно зелено), като малка бях много злояда.- Прясно мляко, кисело мляко, домати, сирене, кашкавал, пъпеш, тиква.... А сега си отглеждам 2 злояди деца. .....Та всичко ми се връща умножено по две.
Аз давам идея за печени кюфтета за закуска. Замесвам си каймата(проверена) с яйца и подправки. Може в средата на всяко да се сложи и парче кашкавал. Слагам на хартия за печене и във фурната. Много са ми вкусни и студени....примерно останали от вечерята с добавка масло.
Ама шунката, Лурдес не ми се връзва.

# 66
хаха, Лурдес, и аз кюфтенца щях да кажа Simple Smile
5 ме чакат за закуска, тиквички с кайма едишън

# 67
Аз снощи две бутчета изядох и после 1.пакет фъстъци-80 гр.Трябва да спра да ям повече вечер,а през деня хапнах много малко.Честно да си кажа не издържах е се изкуших.От два дни обаче усещам,че леко ми се  замайва главата,причернява ми,през деня,слабо и не е нещо особено,но все пак.Може би нещо имам недостиг на някоя храна,глад не усещам.Просто през деня ям малко.

# 68
lepi, вярно, че не си уточнила количествата на храната, но пак ми се вижда малко. И защо "малко зехтин"? Я по-щедро Grinning

Момичета, сигурно повечето от вас знаят страницата във Facebook No Sugar. Преди време мацката беше публикувала рецепта на палачинка, а после и суши със сметани, кокосов крем, малко плодове. Е, две нощи я сънувах, днес се събудих пак с мисъл за нея. Да знаете, у-н-и-к-а-л-н-а е!!! Дайте й шанс, да знаете, ще стане редовна част от менюто ви Heart

Скрит текст:
https://www.facebook.com/Nooosugar/photos/a.565364246977010.1073 … 936758772/?type=3

# 69
airamber,в момента и аз съм така.Втори ден съм на режима,обаче много ми се яде сладолед и диня.Одеве минах покрай пазара и така ми идеше да си купя една диня и да кажа майната му на режима.  Joy
Ще видя докога ще издържа.  ooooh!
За да издържиш, наблегни на мазнините.Те са "тайната", която убива глада за сладко....    Laughing
Освен това, е прекалено рано да очаквате резултат към "сладкото", на тялото му трябва време да "смени" метаболизма.
А това става, пак казвам, с ядене на мазнинки.    Peace

На мен динята ми беше любим плод, можех да карам по цял ден само на диня и сирене.
Сега, година и половина по-късно, този сезон, съм изяла общо точно половин диня.И грам не ми се прияжда.....Със сладоледа е същото.В момента в камерата има една кутия ,мъжът ми се погрижи да си купи    Laughing  , изобщо не изпитвам желание да го опитам дори.На морето ядох, защото така бях си решила-да си дам на "душата", а и попадах на "Черен сладолед".Наистина нагарчаше.
И голямата ми любов към плодовете, от веге-периода ми, вече го няма.Минавам с 3-4 сини сливи на ден, понякога и по-малко....     Laughing
Дайте си време, наблегнете на мазната храна и нещата ще си дойдат на мястото.    Peace

# 70
Тая палачинка ако я изям няма да ми стигне! Изглежда доста вкусно.
Да кажа, че за тази година не съм опитала сладолед, диня и други неща имаше....

# 71
  • n/a
Ползвам като пример споделените две менюта:
Пилешкото бутче има 119ккал/100гр, от които - 4гр. са мазнини и 20 гр. са протеините.
Две такива едва ли са повече от 250 гр., което, от своя страна - 10 гр. мазнини (90 ккал) и 50 гр. протеини (200 ккал).
Ако се следва правилото за 1гр.протеини/1 кг.живо тегло ( Simple Smile ) дневно - протеините са добре като количество.
А процентното съотношение е: мазнините са 30% от ккал, а протеините - останалите 70%.
За да се получи минимум 60% мазнини - към тези две бутчета трябва да се добавят поне 40 гр. мазнина - масло, мас, зехтин (това е три супени лъжици близо, а не "мъничко" Simple Smile ).
От най-разпространените храни - свинското (бут, плешка) и яйцата са с 60% (минимум) мазнини. Всеки друг протеин ще "иска" да се добавят доста щедро (според "диетичните" представи) мазнини. 

# 72
Скрит текст:
Ползвам като пример споделените две менюта:
Пилешкото бутче има 119ккал/100гр, от които - 4гр. са мазнини и 20 гр. са протеините.
Две такива едва ли са повече от 250 гр., което, от своя страна - 10 гр. мазнини (90 ккал) и 50 гр. протеини (200 ккал).
Ако се следва правилото за 1гр.протеини/1 кг.живо тегло ( Simple Smile ) дневно - протеините са добре като количество.
А процентното съотношение е: мазнините са 30% от ккал, а протеините - останалите 70%.
За да се получи минимум 60% мазнини - към тези две бутчета трябва да се добавят поне 40 гр. мазнина - масло, мас, зехтин (това е три супени лъжици близо, а не "мъничко" Simple Smile ).
От най-разпространените храни - свинското (бут, плешка) и яйцата са с 60% (минимум) мазнини. Всеки друг протеин ще "иска" да се добавят доста щедро (според "диетичните" представи) мазнини. 
Би ли казала къде гледаш съотношенията?
Искам да видя процента мазнини в свинските гърди/суров бекон, който ям най-често.    Simple Smile

# 73
  • n/a
Би ли казала къде гледаш съотношенията?
Искам да видя процента мазнини в свинските гърди/суров бекон, който ям най-често.    Simple Smile

Отварям произволна таблица с калориите и смятам по простото правило: мазнини ккал*9, а протеини и въглехидрати - ккал*4. После изчислявам процентното съотношение. Да, да, разбирам, това не е най-добрия начин за обяснение, но в бг сайтовете са дадени само ккал, процентите на макронутриентите са "спестени". А те са важните в нашия случай. И се загледах преди малко в данните за пуешкото месо - то е почти лишено от мазнини. Трябва яко да се добавя мазнина при готвенето му, много яко. И накрая - с лъжицата да се обира Simple Smile получилия се сос. Или да се прави маслен сос. Или салатата да е обилно овкусена със зехтин и добавено авокадо.
Примерна таблица е тази: http://spidersport.com/calories.php

# 74
  • Sofia
А какво правите, когатао пътувате (имам пред вид със самолет, където има доста ограничения и условия). Как се придържате към режима. Аз бях 2 дни в чужбина, мога да кажа, доста е трудно. Ако някой има препоръки, моля кажете.

Във връзка с авокадото, мисля си следващото пътуване (за мен след 2 седмици) да си взема едно в ръчния багаж и да си го изям само със сол, доста засища, само малко става мазало. Аз авокадото го имам като заместител на патладжан, може да си направиш кьопало - вместо патладжан, авокадо + домат обелен+ лимон и сол, аз не бих сложила зехтин, става доста мазно и тежко.

Общи условия

Активация на акаунт