НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 117

• 67 479
  • 799
  •   1
Отговори
# 630
Момичета имам 2 въпроса.

Аз спазвам ограничението за въглихидратите, но не броя мазнините, а често се споменава тук това броене.

1. Какво е ограничението за приети мазнини на ден?

2. Трябва ли да се храня 2-3 пъти на ден или мога да продължа както досега - 4-5 пъти, с 2 малки закуски. Тренирам и със закуските по-лесно си регулирам приема на храна. Но не съм запозната как е при този режим...
На първия въпрос - съотношението Мазнини-Въглехидрати-Протеин трябва да бъде с най-голям превес на мазнините. Примерно съотношение е 60%мазнини - 30%протеин - 10%въглехидрат

На втория въпрос - няма ограничение в броя дневни хранения. Храниш се, когато усетиш глад.

# 631
Аз лично съм решила да се тегля всеки ден до края на месеца, после веднъж седмично. И режима не ми се спазва повече от 3 месеца, че не е моето. Та ползвам групата нещо като в стил " Анонимни алкохолици", просто за съпорт някакъв, че са ми слаби ангелите откъм сладичко и тестено.

Ето заради подчертаното не се получават нещата при Сребърна паричка. Тя не вярва и не разбира режима, не е вникнала вероятно в него, а го ползва просто като поредната диета за бързо отслабване. Опитах се още тогава да обърна внимание, че явно това не е нейният режим, но повечето ме опонирахте...

Както не веднъж е казвано тук, водещото е здравословният аспект от този вид хранене, а отслабването е просто бонус.
Амур добре го е казала по точки...

# 632
3.ако очакваш за три (3) месеца да имаш драстичен резултат, в абсолютно грешна тема си    Peace

Според мен пък може да има драстична промяна за 3 месеца.  Peace При мен например за почти месец свалените кг бяха почти 4, а обиколките буквално се стопиха. Само че аз много внимавах какво ям. Въглените ми бяха около 10гр на ден, защото не ядях дори и плодове. Също така гледах да не минавам 1200 ккал дневно (макар и някои да твърдят, че нямало нужда от ограничение на калориите).
Иначе и аз в момента съм в застой, но то е защото сама си го направих. Не ми е режимът виновен. Mr. Green
Според мен Сребърна паричка допуска някаква грешка в режима. Или прекалено много протеини, може би кофти храна (млечни продукти с високо съдържание на въглени), или яде може би плодове. Или  преклява с ккал. Просто не може да няма някакво логическо обяснение.
Просто моите наблюдения дотук, базирани на моя скромен опит, както и на прочетеното от много други хора - тези, които искат бързи резултати трябва стабилно да ограничат въглените, но заедно с тях и ккал. Тези, на които не им пука, че ще свалят по 1кг на месец си ядат без ограничение на ккал и без драстично намаляне на В.
Ето, аз свалих излишната вода и малко мазнинки (6кг дотук), вече се чувствам прекрасно и оттук насетне не ми е проблем ... ще съм доволна и на минус 1кг месечно. Т.е. не съм така драстична нито откъм ккал нито откъм В. Отдавна спрях да ползвам дори приложението за сканиране, защото мисля, че вече се научих кои храни как ми влияят.

# 633
3.ако очакваш за три (3) месеца да имаш драстичен резултат, в абсолютно грешна тема си    Peace

Според мен пък може да има драстична промяна за 3 месеца.  Peace При мен например за почти месец свалените кг бяха почти 4, а обиколките буквално се стопиха. Само че аз много внимавах какво ям. Въглените ми бяха около 10гр на ден, защото не ядях дори и плодове. Също така гледах да не минавам 1200 ккал дневно (макар и някои да твърдят, че нямало нужда от ограничение на калориите).
Скрит текст:
Иначе и аз в момента съм в застой, но то е защото сама си го направих. Не ми е режимът виновен. Mr. Green
Според мен Сребърна паричка допуска някаква грешка в режима. Или прекалено много протеини, може би кофти храна (млечни продукти с високо съдържание на въглени), или яде може би плодове. Или  преклява с ккал. Просто не може да няма някакво логическо обяснение.
Просто моите наблюдения дотук, базирани на моя скромен опит, както и на прочетеното от много други хора - тези, които искат бързи резултати трябва стабилно да ограничат въглените, но заедно с тях и ккал. Тези, на които не им пука, че ще свалят по 1кг на месец си ядат без ограничение на ккал и без драстично намаляне на В.
Ето, аз свалих излишната вода и малко мазнинки (6кг дотук), вече се чувствам прекрасно и оттук насетне не ми е проблем ... ще съм доволна и на минус 1кг месечно. Т.е. не съм така драстична нито откъм ккал нито откъм В. Отдавна спрях да ползвам дори приложението за сканиране, защото мисля, че вече се научих кои храни как ми влияят.
Ти си съчетала ВМ хранене с нискокалоричната ДИЕТА.    Laughing
Което е различно от САМО ВМ НВХ.На такова не е нужно да се следят калории, ако спазваш "условията" на ВМ хранене, калориите се регулират сами.
Единствено е оправдано следенето им, ако по принцип имаш навика на всяко хранене да ядеш до пръсване, така ще можеш да видиш реално, че прекаляваш с храната.

# 634
Ами всъщност единствените калории в които се ограничавах умишлено бяха (и всед още са) ядките.
Останалата храна, ако не ям ядки, ми беше трудно да ги стигна тия 1200ккал. Просто ми идва прекалено силна храната. Не мога да изям голямо количество месо, яйца и зеленчуци.
Та аз си изчислих в интернет колко ккал ми трябват дневно за сваляне на кг и си знаех, че това е прагът, който не трябва да надхвърлям.

# 635
Влизам да споделя, че седмица след започване на ВМ хранене апетитът ми сякаш се регулира.
В началото /първите 3 дни/ бях почти постоянно гладна и си хапвах сериозни количества бекон, масло, авокадо... все режимни неща в не- малки порции. От няколко дена наблюдавам, как сутрин по съвсем естествен начин не ми се яде, основните ми хранения реално са две и то в съвсем нормални количества, най- много да хапна парче масло като "снак". Получава се един фаст 16:8 по съвсем естествен начин.

# 636
  • UK
Паричке, ако нямаш никакви здравословни и хормонални проблеми и искаш да отслабнеш бързо ти препоръчвам 90 дневната диета, лесна е за спазване, смъква се бързо и лесно. Вече, колко е здравословна е друг въпрос, ако ти си здрава, не би трябвало да имаш проблеми с нея. Мен ме убиваше това, че можех да ям месо, яйца и млечни само веднъж на 4 дни, но за три месеца смъкнах 15 кг преди няколко години с нея.

Аз се върнах от почивка, качих свалените два килограма, нали обременяване правих, а и си отпуснах душата с гозбите на мама и баба. Подух се, стомахът почна да ме наболява пак, енергията ми изчезна, пак станах тромава и охкаща и пъхкаща, сега и цикълът ми закъснява, за първи път след почването на режима. След всички изследвания и прегледи се обзаведох с миома на матката, ИР и Хашимото. А се бях оплакаха, че тръгвам на път с температура, оказа се пневмония, лекувах я две седмици с антибиотици и инцекции. Сега се връщам пак към режима, повтарям си, че това е най-доброто за мен и мисля и варианти как да увелича движението и спорта, за жалост тук времето е ужасно, не знам и колелото кога ще успея да извадя пак. Ако не ми дойде до довечера, от 6 съм на зумба.
Браво на всички, които се похвалиха с хубави резултати.

# 637
Не съм писала след пракарания грип.
Съответно тази седмица диетата ми се наруши.Трябваше да постя 2 дни и ядох малко картофи,маслини,супи,зеленчуци.Чудих се буквално какво да ям.
Хапнах и от торта половин парче и други залитания имах. Не големи, но все пак.
Два кг бях свалила от вируса, една семица ме държа. Бях 67, сега съм 68 по последни данни.
Не съм качила, 1 кг съм свалила.Ще почвам пак наново. ooooh!
Може би от утре.

# 638
Като споменахте 90-дневната диета се сетих преди време, че я правих, свалих от нея, но си докарах разни гастритни болежки. Дори накрая ми се гадеше от това което трябваше да ям.
Надявам се, че от този нов начин на хранене с HB-BMХ няма да ми се върнат проблемите със стомаха. Още не мога да ям спокойно толкова мазнина  Mr. Green, то цял живот са ни учили, че мазното е вредно и може би от това изхождам.  newsm78
Не, че не трябва да сваля 10-на килограма, но започването ми с този режим е по скоро желание да се храня здравословно.
За съжаление не мога да спортувам иначе сигурно щеше да има голям ефект.

# 639
Точно в това идва първоначалния проблем-от погрешното,набивано с години схващане за мазнините, и че от тях се дебелее и са вредни.Като попрочетох повече по въпроса се успокоих.

# 640
Влизам да споделя, че седмица след започване на ВМ хранене апетитът ми сякаш се регулира.
В началото /първите 3 дни/ бях почти постоянно гладна и си хапвах сериозни количества бекон, масло, авокадо... все режимни неща в не- малки порции. От няколко дена наблюдавам, как сутрин по съвсем естествен начин не ми се яде, основните ми хранения реално са две и то в съвсем нормални количества, най- много да хапна парче масло като "снак". Получава се един фаст 16:8 по съвсем естествен начин.

И при мен точно така се получи. Първо си хапвах по-често, после изведнъж започнах да огладнявам по-трудно. Накрая съвсем естествено започнах да правя около 16 до 20 часа фаст. Аз си го обяснявам точно с това, че храната е хубава и 'силна' и след първоначалния шок на организма (или по-точно мозъка) от липса на въглени, тялото като започне да си получава всичко необходимо и вече гладът започва да изчезва. Просто му е достатъчно дори и малко, но пък качествена храна.

# 641
  • София
Аз си го обяснявам точно с това, че храната е хубава и 'силна' и след първоначалния шок на организма (или по-точно мозъка) от липса на въглени, тялото като започне да си получава всичко необходимо и вече гладът започва да изчезва. Просто му е достатъчно дори и малко, но пък качествена храна.

А и се научава да ползва за енергия собствените си запаси от мазнини, а не да ни "юрка" да му дадем бърз въглехидрат, когато му трябва енергия.  Peace

# 642
  • София
Абе, хора, вие четете ли ? Първата седмица свалих 3 кг. вода . От там насетне следващите 20 дни съм свалила 1 кг само. И от 2 седмици - нищо, общо за 38 дни е един единствен килограм . Аз, ако се наям една вечер като хората и на сутринта ще съм в начално положение. И нямам "видими" разлики по дрехите също. Просто, това темпо не ме устройва .
Разбирам те напълно, изнервила си се от липсата на минуси. Нормално. Седни и си анализирай менюто, може да трябва да промениш нещо, щом с досегашното не става. Първите препъни камъни, за които се сещам са ядки, млечни и плодове. Записвай си няколко дни менюто, после промени нещо пак няколко дни и се следи. Ще откриеш кое ти пречи на свалянето.  Peace

# 643
от вчера отново съм на стриктен режим
разликата в кантара между вчера и днес е кило вода - ядох снощи в 22 часа, т. е. вероятно е и повече
докато хапвах въглехидрати, всичко с ходенето до тоалетна беше безпроблемно - ако кажа, че ме е яд, ще бъде слабо  Crossing Arms

какво е мнението ви за сметана на Пилос?
нещо подобно, но един килограм загледах вчера

Скрит текст:

и изобщо коя сметана препоръчвате?

може ли линк към двадесетдневното предизвикателство?
не го намирам и май е защото излязох от няколко групи /доста досадни ми станаха/, а то беше някъде там

# 644
Аз съм на режима от първи септември и съм свалила 3 килограма, още около 7 искам да сваля. За сега съм доволна, обаче нямам никакъв апетит, защо така се получава? Буквално нищо не ми се яде.

Общи условия

Активация на акаунт