НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 117

• 67 477
  • 799
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Аз съм на режима от първи септември и съм свалила 3 килограма, още около 7 искам да сваля. За сега съм доволна, обаче нямам никакъв апетит, защо така се получава? Буквално нищо не ми се яде.

И аз бях така в началото.Всичко ще се саморегулира.

# 646
какво е мнението ви за сметана на Пилос?
нещо подобно, но един килограм загледах вчера

Скрит текст:

и изобщо коя сметана препоръчвате?

Аз ползвам тази и другата 12% заквасена от Лидл.
За 20% Пилос сме коментирали, че въпреки, че по етикет май нямаше сгъстители,  е възможно да има нишестета и разни подобни, тъй като стои доста, ама доста гъста като консистенция.

Иначе софиянки са хвалили мисля на Хармоника някаква сметана ли беше. Съжалявам, но не помня добре..

При мен няма много избор и вериги, за това по принуда ползвам лидълската...

# 647
благодаря!  bouquet

хармоника не съм пробвала, но другите супермаркетни, които съм купувала /а аз хапвам доста/, са доста твърди  Rolling Eyes

# 648
  • София
Има една много хубава заквасена сметана в Метро - 35% е и е в кофичка 1 кг.

# 649
  • София-Младост
може ли линк към двадесетдневното предизвикателство?
не го намирам и май е защото излязох от няколко групи /доста досадни ми станаха/, а то беше някъде там
Това ли търсиш или има нещо актуално към момента?
https://joyfitnessbg.com/2017/02/15/%D0%BD%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0% … 1%82%D0%B5%D0%BB/

От няколко дни и аз се опитвам с този режим...обаче от вчера се чувствм много надута. Просто ми е тежко сякаш...сутринта даже прескочих закуската и я хапнах на обяд. На кг не съм мръднала и грам даже, но за няколко дни е нормално, тялото още свиква вероятно.
Нещо не се сработвам с myfitnesspal и карам на око...т.е. ям разрешени неща (надявам се), но ако и след седмица няма никакъв резултат видим, ще трябва явно да мина на някакви определени количества.

# 650
Скрит текст:
може ли линк към двадесетдневното предизвикателство?
не го намирам и май е защото излязох от няколко групи /доста досадни ми станаха/, а то беше някъде там
Това ли търсиш или има нещо актуално към момента?
https://joyfitnessbg.com/2017/02/15/%D0%BD%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0% … 1%82%D0%B5%D0%BB/

От няколко дни и аз се опитвам с този режим...обаче от вчера се чувствм много надута. Просто ми е тежко сякаш...сутринта даже прескочих закуската и я хапнах на обяд. На кг не съм мръднала и грам даже, но за няколко дни е нормално, тялото още свиква вероятно.
Нещо не се сработвам с myfitnesspal и карам на око...т.е. ям разрешени неща (надявам се), но ако и след седмица няма никакъв резултат видим, ще трябва явно да мина на някакви определени количества.

За да има видим резултат в рамките на 2-3 седмици, 1.трябва да си с доста кг за сваляне.2.да си наистина стриктна-само месо, яйца, масло, зеленчуци.
Ако добавяш плод/ядки/по нещо "забранено", нормално е резултата да закъснее.
При мен имаше резултат чак на втория месец...

# 651
  • Бургас
Бубанка, аз ползвам точно тази сметана на Пилос. Харесва ми. Слагам по една супена лъжица за плънка на кокосова палачинка, за друго не съм я ползвала.
Снощи си правих свински дроб на фурна. Стана страхотен,  Амур, благодаря за рецептата! Само му добавих малко гъби. Със салата айсберг, домат и авокадо мммммм.....

# 652
# 653
  • София
в Метро има една хубава сметана в буркан, наистина е като домашна. И в други магазини я има,
 но е по-скъпа.

# 654
Аз от днес започвам този начин на хранане и живот! Изглежда доста приятен, та да видим! Интересува ме повече килограми ли се свалят или сантиметри ?

# 655
  • Варна
Аз от днес започвам този начин на хранане и живот! Изглежда доста приятен, та да видим! Интересува ме повече килограми ли се свалят или сантиметри ?

Повече сантиметри. Успех!

# 656
Здравейте
Мисля да почна режима, но ще ми е малко трудно, защото избягвам яйцата, коет ще ми създаде проблеми откъм плануване на меню, а и имам малко съпътстващи заболявания, които се чудя как ще се повлияят. Най-вече имам болки в стомаха от много храни, та ще налучквам с яденетата
Имам следния въпрос, макар че в момента чета темите и предполагам че ще намеря отговора- как седи въпроса с млечните, по-конкретно кисело мляко и сирене.

# 657
♥ HAPPY ♥ , отговорът на въпроса с млечните, е как ти действат на теб.    Simple Smile
Ако те подуват, не са за теб.
Ако те разяждат, не са за теб.
Ако пречат на отслабването, не са за теб.
Ако нямаш стомашни проблеми, ако нямаш дискомфорт, ако отслабваш с тях, яж ги.

И нещо интересно от стара тема, чийто ефект забелязвам това лято....
Цитат
В компанията аз се хранех нисковъглехидратно, другите не особено Laughing Т.е. поръчваха общо взето моите храни (морски дарове и зеленчуци), но ядяха и доста хляб, защото в гръцките заведения, както и в чешките между другото, със сядането на масата ти носят хляб и по 1 л вода (това е куверт, който е включен в сметката и си е общо взето задължителен, макар че сигурно ще го пропуснат, ако им кажеш, че не искаш). Та става въпрос, че хората, които ядяха хляб, ставаха и обект на посегателства за комарите, докато аз на същата маса - не Cool Така че предположих, че комарите търсят захарта в кръвта, която им служи за храна (а не просто кръв) и затова налитат повече на хората, които в момента са с повишена кръвна захар - точно това, което се случва, след като си хапнеш 2-3 филии хляб преди вечерята. И наистина прочетох, че било точно така - комарите използват глюкозата в кръвта за храна и явно се насочват към хората с повишена кръвна захар. Wink
Моята вечеря е почти изцяло ВМ, на съпруга ми включва и хляб/друг въглехидрат.
Мен комар през нощта не ме хапи, него не го оставят да спи.    Laughing
Сутрин като каже "Ох, пак не можах да спя като хората заради проклетите комари!", аз  се чудех къде ги тия комари, защото аз си спя като бебе.....пък то имАло причина да бягат от мен.   Mr. Green

# 658
  • София
Здравейте
Мисля да почна режима, но ще ми е малко трудно, защото избягвам яйцата, коет ще ми създаде проблеми откъм плануване на меню, а и имам малко съпътстващи заболявания, които се чудя как ще се повлияят. Най-вече имам болки в стомаха от много храни, та ще налучквам с яденетата
Имам следния въпрос, макар че в момента чета темите и предполагам че ще намеря отговора- как седи въпроса с млечните, по-конкретно кисело мляко и сирене.
Започни с по-прости комбинации и така ще разбереш кое не ти понася. Например пържола на скара с гарнитура задушени гъби в масло и сметана -не ядеш нищо друго и не пиеш нищо освен вода до следващото хранене. След това опитай с кюфтета или дроб и гарнитура домати и краставици. Ако се подуеш - значи суровите зеленчуци не ти понасят.
Успех!

# 659
Амур, преди седмица така ме направиха на решето, че от чесане вече имам корички от рани. За мен това не е вярно.

Общи условия

Активация на акаунт