НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 117

• 67 424
  • 799
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Аз вчера си взех два пакета свински бузи от Била, та снощи вечерях с тях и салатка, а пък днес ще обядвам пак с тях. Режа ги на по- тънки пържолки и ги пека дълго на около 170 гр. Стават ммммммм. Simple Smile И мас от тях доволно си отделих, че те си пускат. Пък и цената им е повече от прилична.  Laughing Сега ще ходя да си взема още няколко пакета.
Тази седмица пак в Била, насипната извара на Олимпус е на промоция, на 2 и нещо. Много е хубава, аз си я добавям към салатата и към киселото мляко с кокосови стърготини( това си го откраднах от Сиска, хем засища, хем се получава вкусно, защото стърготините дават един леко сладникав вкус.  Mr. Green)

# 736
Айнщайн, снимки не пусках. Ще чакам да закопчея ципа.
Свински бузи- замразени ли са или охладени?

# 737
Реа, остави тортите за по- натам, храни се с месо, риба, яйца и зеленчуци и не добавяй мазнина, ако не ти допада
Ще има време и за десерти, свикни сега с изчистено хранене
Благодаря! Така ще се постарая да направя!

Сметаната по какво количество на ден може да се консумира? Аз си купувам от ЛИДЛ малкия процент. Никога не бях яла сметана ей така с лъжица Simple Smile много е вкусно!

# 738
Реа, остави тортите за по- натам, храни се с месо, риба, яйца и зеленчуци и не добавяй мазнина, ако не ти допада
Ще има време и за десерти, свикни сега с изчистено хранене
Благодаря! Така ще се постарая да направя!

Сметаната по какво количество на ден може да се консумира? Аз си купувам от ЛИДЛ малкия процент. Никога не бях яла сметана ей така с лъжица Simple Smile много е вкусно!
Затова внимавай, че ако се увлечеш, може да се окаже точно тя препъни камъка в отслабването.    Laughing
Изобщо, десерти, макар и режимни, сметани, маскарпонета и подобни, ядки, плодове НЕ са основна храна.
Ако се цели отслабване, яж основно:
месо-всякакво
риба-всякаква
яйца
зеленчуци, особено зелени, по-малко кореноплодни
масла-масло, мас, кокосово масло, зехтин
сирене, кашкавал-ограничено, ако не ти пречат

Като започнеш да сваляш, от тази храна почваш " да надграждаш" с плод/ядки/десерт/сметани, за да установиш до какво количество можеш да си ги позволиш, без да спреш да сваляш.

Пп:ако държиш да запазиш сметаната, поне купувай най-пълномаслената, която намериш.

# 739
  • София
Айнщайн, снимки не пусках. Ще чакам да закопчея ципа.
Свински бузи- замразени ли са или охладени?

Бузите са охладени, стоят в студените витрини,  горе до рагуто.

# 740
  • Варна
Да питам нова тема някой ще пуска ли?

Така ако може да ми помогнете ще съм ви благодарна.Майка ми от известно време доста напълня защото приема хапчета за депресия и от тях напълня май доста.  От няколко дена иска да й намеря диета,която да спазва,а днес вече е напълно сериозна и каза до довечера да й намеря нещо по вкуса й Joy Тя е висока 156см и тежи 85-86 кг. Тя не обича много месо, от рибата се дави и яде само маринована.В момента се храни много нездравословно.На всяко ядене яде и хляб.Купува си кренвирши. Единственото здравословно нещо,което яде с неохота са зеленчуците. Иска ми се да спазва нашия режим,но от позволените храни тя не яде месо и риба т.е яде ,но съвсеее по малко.

# 741
  • София
Майка ти е със сериозно затлъстяване.
Може би е добре да си направи някои изследвания.
Яйца яде ли?

# 742
Значи търсиш друга диета.

# 743
  • Варна
Яйца яде,но не мога да измисля как да й направя менюто. За момента й казах да спре хляба и газираното.

# 744

Така ако може да ми помогнете ще съм ви благодарна.Майка ми от известно време доста напълня защото приема хапчета за депресия и от тях напълня май доста.  От няколко дена иска да й намеря диета,която да спазва,а днес вече е напълно сериозна и каза до довечера да й намеря нещо по вкуса й Joy Тя е висока 156см и тежи 85-86 кг. Тя не обича много месо, от рибата се дави и яде само маринована.В момента се храни много нездравословно.На всяко ядене яде и хляб.Купува си кренвирши. Единственото здравословно нещо,което яде с неохота са зеленчуците. Иска ми се да спазва нашия режим,но от позволените храни тя не яде месо и риба т.е яде ,но съвсеее по малко.
И 3-4 пъти в седмицата да яде месо, пак е от полза.Може да си прави зеленчукови гратени-зеленчук с яйца и сметана.Салати със зехтин и сирена.Кисело мляко или заквасена сметана с малко плод за вечеря.Ако добавя достатъчно масло/зехтин на храната, пак ще е горе-долу добре.
Но каквато и диета да изберете, няма как да стане да яде хляб на корем и да слабее.
В масовия случай, ако човек иска резултат, какъвто и да е той, трябва да се откаже (поне временно) от някои глезотии.

# 745
  • Варна
Скрит текст:

[/spoiler]И 3-4 пъти в седмицата да яде месо, пак е от полза.Може да си прави зеленчукови гратени-зеленчук с яйца и сметана.Салати със зехтин и сирена.Кисело мляко или заквасена сметана с малко плод за вечеря.Ако добавя достатъчно масло/зехтин на храната, пак ще е горе-долу добре.
Но каквато и диета да изберете, няма как да стане да яде хляб на корем и да слабее.
В масовия случай, ако човек иска резултат, какъвто и да е той, трябва да се откаже (поне временно) от някои глезотии.

Благодаря! Аз си мисля,че ако обядва яйца с повече масло,а за вечеря половин кофичка пълномаслено кисело мляко с плод и/или маслини ще успее да си набави нужните мазнини?

# 746
Скрит текст:

Така ако може да ми помогнете ще съм ви благодарна.Майка ми от известно време доста напълня защото приема хапчета за депресия и от тях напълня май доста.  От няколко дена иска да й намеря диета,която да спазва,а днес вече е напълно сериозна и каза до довечера да й намеря нещо по вкуса й Joy Тя е висока 156см и тежи 85-86 кг. Тя не обича много месо, от рибата се дави и яде само маринована.В момента се храни много нездравословно.На всяко ядене яде и хляб.Купува си кренвирши. Единственото здравословно нещо,което яде с неохота са зеленчуците. Иска ми се да спазва нашия режим,но от позволените храни тя не яде месо и риба т.е яде ,но съвсеее по малко.
[/spoiler]И 3-4 пъти в седмицата да яде месо, пак е от полза.Може да си прави зеленчукови гратени-зеленчук с яйца и сметана.Салати със зехтин и сирена.Кисело мляко или заквасена сметана с малко плод за вечеря.Ако добавя достатъчно масло/зехтин на храната, пак ще е горе-долу добре.

Благодаря! Аз си мисля,че ако обядва яйца с повече масло,а за вечеря половин кофичка пълномаслено кисело мляко с плод и/или маслини ще успее да си набави нужните мазнини?
Е, едва ли ще е удовлетворяващо всеки ден да яде едно и също....   Simple Smile
Днес предложеното от теб.
Утре, тиквички гратен за обяд, а яйца на очи за вечеря....
После, готвено зеле с месо за обяд, кисело мляко с плод за вечеря...
Или, пълнени чушки с яйца и сирене за обяд, богата салата с риба тон-консерва за вечеря...
Изобщо, възможностите са безброй, стига човек да търси разнообразие и да експериментира.
По отношение на съотоншенията М-П-В не съм сигурна как се движат, аз не съм смятала, но ако изключи тестото и захарта и наблегне на нашите храни, пък и без да набляга особено на месото, мисля, че ще има резултат.

# 747
  • Варна
Скрит текст:

Така ако може да ми помогнете ще съм ви благодарна.Майка ми от известно време доста напълня защото приема хапчета за депресия и от тях напълня май доста.  От няколко дена иска да й намеря диета,която да спазва,а днес вече е напълно сериозна и каза до довечера да й намеря нещо по вкуса й Joy Тя е висока 156см и тежи 85-86 кг. Тя не обича много месо, от рибата се дави и яде само маринована.В момента се храни много нездравословно.На всяко ядене яде и хляб.Купува си кренвирши. Единственото здравословно нещо,което яде с неохота са зеленчуците. Иска ми се да спазва нашия режим,но от позволените храни тя не яде месо и риба т.е яде ,но съвсеее по малко.

Е, едва ли ще е удовлетворяващо всеки ден да яде едно и също....   Simple Smile
Днес предложеното от теб.
Утре, тиквички гратен за обяд, а яйца на очи за вечеря....
После, готвено зеле с месо за обяд, кисело мляко с плод за вечеря...
Или, пълнени чушки с яйца и сирене за обяд, богата салата с риба тон-консерва за вечеря...
Изобщо, възможностите са безброй, стига човек да търси разнообразие и да експериментира.
По отношение на съотоншенията М-П-В не съм сигурна как се движат, аз не съм смятала, но ако изключи тестото и захарта и наблегне на нашите храни, пък и без да набляга особено на месото, мисля, че ще има резултат.

Да,това го дадох като примерно меню. Дано да е стриктна и да не посяга към сладкото и хляба.

# 748
  • София
Айнщайн, давам още малко идеи:
мишмаш
яйца по панагюрски
пица с блат от смес за опалянки или с блат от кайма
мусака с кайма и тиквички или патладжани или и двете
тънки омлети като палачинки от яйца и рикота - можеш да ги намажеш с масло и да добавиш кашкавал, бекон, авокадо, зеленчуци и каквото още ти хрумне
кюфтета от тиквички

пробвай да й приготвяш храната няколко дни. ако й хареса, може да се включи и тя с приготвянето. а и подобна помощ вкъщи може да й помогне в борбата с депресията.

# 749
  • Варна
Айнщайн, давам още малко идеи:
мишмаш
яйца по панагюрски
пица с блат от смес за опалянки или с блат от кайма
мусака с кайма и тиквички или патладжани или и двете
тънки омлети като палачинки от яйца и рикота - можеш да ги намажеш с масло и да добавиш кашкавал, бекон, авокадо, зеленчуци и каквото още ти хрумне
кюфтета от тиквички

пробвай да й приготвяш храната няколко дни. ако й хареса, може да се включи и тя с приготвянето. а и подобна помощ вкъщи може да й помогне в борбата с депресията.

Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт