Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 13

• 66 899
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
И аз мисля, че трябва да ти е приоритет шийката в момента. Мутацията, така или иначе терапия си върви за нея, но излишно друсане и пътуване - не си го причинявай, ако не е наистина наложително.

# 646
Всяка от нас споделя, не назидава. Варна София е по-кофти за пътуване от Бургас София това и аз го знам, при положение, че не съм го пътувала никога лично. Щом си добре с това, което ти се случва, продължавай така.

# 647
Някои Варна София пътуват със самолет , след консулт с АГ.

# 648
Miss_V хубаво е че си доволна от твоя доктор ако случайно ти потрябва второ мнениеот Др Георгиева в Окръжна болница Варна ми изглежда доста компетентна с тези терапии и аз съм много  доволна от нейното проследяване ходех паралелно при нея на частно въпреки че си водя ЖК в Майчин дом , а бях писала за Яков в Майчин дом че не бе толкова наясно, малко наслука си говори и веднъж не ми пусна кръвна картина.
Аз вече ходя през ден на тонове заради намалели води и Георгиева ми каза че Яков може би  ме е изтървал и не ми е увеличил фраксипарина на време , един път в седмицата сега ходя на доплер но това вече в 9 ти месец, според мен след 30 седмица си трябва по често проследяване, а до тогава почивка и позитивни мисли Simple Smile

# 649
В тази връзка - кога е времето да започнат и тези води да се следят, третия триместър ли? Или чак след 30 седмица?

# 650
Момичета, опитах се да намеря ваши коментари за стойностите на Д-димер, но не открих. Вчера бях при проф.Паскалева, Анти Ха и фибриноген са ми в норма, но Д-димера ми е 1,77 (реф.0,14-0,6). Първоначално се стресна от резултата, защото показвал наличие на тробми или остатъци от такива. Изследваха го отново и след дълго мислене, каза че вероятно се е покачил от лекарствата (естрофем и прогестерон) и от бременността. Някоя от вас имала ли е завишени стойности на Д-димер и давали ли са ви подобно обяснение. В миналото си съм патила от тромбоза и от вчера този Д-димер мира не ми дава. (почти в 8 г.с. съм, толкова е рано, че ме е страх да го кажа дори)

# 651
Проф. Паскалева е човекът който най-добре ще коментира. Като се прибера у нас ще ти пратя нещо на лични.

# 652
Да, Герда тя го коментира, но не беше никак убедителна. Освен това, предварително знаеше на каква терапия съм и че съм в 8 г.с. Защо тогава пуска д-димер, след като уж се знае, че резултата ще е висок от тези два фактора. Та затова исках да разбера как са вашите стойности. Ще чакам да ми пратиш нещото Simple Smile

# 653
  • София
При бременни е нармално да е леко завишен Д-димера

# 654
Nandin, благодаря ти Yellow Heart Значи ще дишам спокойно до следващият път Simple Smile

# 655
  • София
Nandin, благодаря ти Yellow Heart Значи ще дишам спокойно до следващият път Simple Smile

Нали си имаш терапия

# 656
Да, на клексан от 0.8 съм. В някакъв момент ще мина на 2 инжекции на ден, но това да ми е проблема. След 11 годишната борба за бебе и още толкова инвитро опита, ако трябва и по 6 пъти на ден ще се бода, само всичко да е наред до края

# 657
Ама то наведнъж ли е клексана? Мислех че е на два пъти  newsm78

# 658
Сигма, 1 спринцовка е от 0.8 и я слагам наведнъж. Вечер си помагам с аспирин протект и засега ми стига. Въпреки, че Паскалева ми се скара преди да пусне изследването, че слагам толкова висока доза. Късата клечка, нали знаеш Trollface

# 659
Знам че трябва да слушам доктора си но понеже ходя на няколко мнения малко се обърках, вече съм в 36 +4 седмица и съм на фраксипарин всеки ден от 33 седмица (преди това бях и на аспирин всеки ден а фраксипарина беше през ден), сега ми казаха че мога да го разредя фраксипарина през ден ако искам да се пробваме да раждам нормално предполагам накрая седмица преди термин ще искат да ми го спрат напълно, а аз се притеснявам да не навреди на бебето без липсата на фраксипарин чета че действа 24 часа и ще се получи един ден има един няма.
В друга група майчета ми писаха че са раждали нормално и не са спирали фраксипарина дали има опасност от кръвозагуба, ако имате мнения от ваши доктори моля да споделите, понеже много се притеснявам дали да не си пожелая секцио въпреки че имам едно нормално ражане но тогава не бях на такава терапия.

Общи условия

Активация на акаунт