GoT 29 - There is only one war that matters...

• 28 926
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
  • Сидни
Всички с валириански мечове явно ще трябва да отидат да ги използват с/у ББ, нали?
Джон, Бриен, Аря с ножката, Сам??, Джайм...имаше ли други? newsm78

# 76
Уви в сериала никой не знае, че валирианската стомана убива други, коментирахме го вече.

# 77
  • Варна
На арената в Мийрин(мисля) Дрогон отнесе няколко копия без фатален ефект ... от хора.
Мда, по-скоро естеството на копието е било от значение. Да си правим извода, че леда е по-силен огъня?
Можеше примерно копието да се разтопи докато стигне Виз. Пламъците също  се отдръпваха, когато КнН премина през тях.

Всички с валириански мечове явно ще трябва да отидат да ги използват с/у ББ, нали?
Джон, Бриен, Аря с ножката, Сам??, Джайм...имаше ли други? newsm78
Да - Джон, Бриен, Джайм, Аря с камата, не знам меча на Тарли дали е пленен от Денерис.
Принципно всички по-големи родове имат валириански мечове.
Не помня дали в сериала Джендри можеше да кове валирианска стомана, (щото в книгите може) Всъщност и драконовото стъкло би им свършило работа, но по-скоро като върхове на стрели, копия и късо оръжие.

Уви в сериала никой не знае, че валирианската стомана убива други, коментирахме го вече.
Е, не е ли въпрос на време да се досетят.

# 78
Време е Джон да размърда къдриците, не е глупаво момчето, време е да се сети как успя да ги убие тези двама ББ. И е време Сам да изтупа прахоляка от книгите дето ги сви от Цитаделата... ама очаквам цял епизод кривене на уста от Церсей с изнасяне на долни зъбки и около 15 минути изчитане на титлите на Денерис Grinning Grinning Grinning

# 79
  • Варна
ама очаквам цял епизод кривене на уста от Церсей с изнасяне на долни зъбки
Чудех се какво толкова ме дразни в Лена. Това е. ooooh!

# 80
Мечът на Тарли не го ли открадна Сам , като си тръгнаха с Джили от Рогов хълм?
И а нямаше ли една сцена в последния епизод Джон ,как уби Бродник и той се пръсна на парчета?

# 81
  • Варна
Може. Не съм гледала всички епизоди от 6 сезон. Embarassed С каква цел го е направил?

И а нямаше ли една сцена в последния епизод Джон ,как уби Бродник и той се пръсна на парчета?
Има, даже съм я сложила в началото на темата.

# 82
Точно така, Сам открадна меча на Тарли. Wink Или по-скоро си взе това което му се полага по право като най-големия син, въпреки че насилствено се е отказал от всичко.

Раздробяването на ББ на скреж за Маргарита Grinning го видяхме и в Хардхоум, нали Джон пак уби ББ. Обаче не помня, Сам като уби ББ с драконовото стъкло, пак ли стана на парчета???

# 83
Може. Не съм гледала всички епизоди от 6 сезон. Embarassed
И аз не го помня ,като факт. Просто на една от ретроспекциите ми направи впечатление ,че взима меча и нещо ми изникна в главата. Гледам епизодите по веднъж и не им влизам много в детайлите , чакам си книгите. Просто ги гледам за спорта , да не остана по-назад.

А това със сцената ,трябва да им е кристално ясно ,че Вал.стомана убива бродници.

# 84
  • Варна
Хакерите пуснаха откраднатия  сценарий на 7 сезон.
 7 епизод от 107 страница.

https://www.docdroid.net/iLrm48V/got-season-7-outline-042616.pdf

# 85
Не си ли говориха Джон и Сам след битката при Хардхоум, че валирианската стомана убива Другите  Джон питаше "И какво сега да поискам всичко лордове да ми изпратят мечовете си ли?" Това в края на пети сезон.  Помня, че Джон беше много изненадан от това, че неговия меч спря меча на Другия в битката при Хардхоум. Но може и да се бъркам. То май затова Сам взе меча на баща си.

Последна редакция: пт, 25 авг 2017, 16:58 от saleni

# 86
  • Вестерос
При мен е 127, нещо интересно,извън общия по- къс спойлер?

# 87
Дрогон мисля, че беше уцелен някъде в или над крилото.
Джайм се беше засилил срещу Денерис, не срещу дракона.
 Искам само да кажа, че явно идеята да се атакува  с копие не е чак толкова нелепа.
Ако се вземе за ориентир основния скелет на рептилиите (драконите ги водят уж такива тук),
Скрит текст:
Дрогон беше уцелен в мускулите пред/под дясната клавикула, без да има разкъсване на сухожилията или счупване/нараняване на костта (приведе и отведе крилото си след кацането). Освен болка и лека кръвозагуба други последици няма.
При Виз работата е кофти. Нараняването пак е от дясната страна, но копието минава над клавикулата, разкъсва кожата/мускулите на шията + артериите и вената (кръвозагубата е огромна, за секунди сдаде багажа, кръвта по леда изглеждаше доста светла, затова приемам, че всичко отдясно са резнато) и трахеята - огънят, който бълваше в момента се върна назад.
Освен това трябва да се вземе предвид и геометрията на остриетата. На Джейми основно пробива, на КнН основно разрязва.
Изглежда освен златния медал по хвърляне на копие, на КнН трябва да му връчат и наградата за снайперист на годината, както и да му признаят някаква степен по ветеринарна медицина. Wink

# 88

Точно така. Мечът на Тарли си го сви Сам преди да напусне Рогов Хълм. Има навик да си краде разни неща, явно... сега си взе свитъци от Цитаделата...

# 89
Не си ли говориха Джон и Сам след битката при Хардхоум, че валирианската стомана убива Другите  Джон питаше "И какво сега да поискам всичко лордове да ми изпратят мечовете си ли?" Това в края на шести сезон.  Помня, че Джон беше много изненадан от това, че неговия меч спря меча на Другия в битката при Хардхоум. Но може и да се бъркам. То май затова Сам взе меча на баща си.

Имам спомен за такъв диалог , но къде в книгите ли в сериала ли ,в двете ли -нямам спомен.
На мен ми направи впечатление ,че копията на КнН бяха 3 ,от които той използва 2. 1 по Виз, едно хвърли после и не уцели и едно остана. Което ме навежда на мисълта , дали няма да имаме и 2-ри убит дракон при някоя битка?

Общи условия

Активация на акаунт