GoT 29 - There is only one war that matters...

• 29 232
  • 754
  •   1
Отговори
# 165

Аниш, казала, си, че Санса, като изч-ка Кутрето ще стане голямата работа. Аз бих казал, че ако  тя го направи, ще изгуби всякакво предимство пред него, защото той  ще може да ч-ка хем нея, хем и други мацета. Напротив, по-добре е да се държи като "ледена кралица", и да отлага това във времето.
Впромеч Санса дори пир най-тежки условия запази гордостта си - забележително е как се държеше при "сватбата" или как   съзнателно игнорираше подигравките. Аря не би оцеляла в тази ситуциця, да по-героична е, но неизменно щеше да се изплюе в краката на Джофри или да направи нещо толкова глупаво и да умре.
На Санса не може да й се вменява вина за  смъртта на Нед. да, предаде го, но поради наивност, пък и Цересй вече знаеше какво ще направи Нед, имаше и много шпиони. Да, Нед  Старк се отрече от думите си, след като Варис му намекна деликатно, че ще измъчват (а може би и убият дъщеря му) ако не го стори - всеки добър баща би го сторил, но на Санса не  позволиха да говори с Нед, а тя се застъпи за него пред целия двор.
Обратно - нека се запитаме Аря какво направи за Нед? щеше да се втурне и да я пленят и нея! - Е, браво - великият план.
Написах, че ще стане нещо различно от пешка, която всички разиграват. Че ще престане да се държи в стил "оскърбена девица, нуждаеща се от рицар... мрън-мрън ...длъжни сте ми, защото аз бях невинно девойче, изживях всякакви гадости и  всички са ми длъжни за това, че ги изтраях" ...и ще порасне.
 Досега все чака някой да и служи, а тя, без сама да го е заслужила,  си играе на господарката на Уинтърфел. Дори не осъзнава, че е такава, само защото други искат така. И в първия момент, когато не им е удобна, ще я отсвирят без никакви угризения, защото са наясно, че и това ще изтърпи.
Аря го схвана бързо, остави я да види лицата и  бутна ножа в ръцете й с посланието "Ако ще си някоя, то трябва да си оцапаш ръцете, а не само да заемаш страдалчески пози".
Не че очаквам да го разбереш, ама... още не е понеделник, пък и що да не  си ползвам последните дни от отпуската във "философско-фенски" дискусии , че после ще видя форуми през крив макарон. Wink

# 166
  • Варна
Хакерите продължават да постват документи. според тези документи договор за всички епизоди от 8 сезон имат Джон, Церсей, Теон, Давос и Кутрето
Скрит текст:
Изглежда че Аря на някакъв етап ще носи лицето му

# 167
  • Вестерос
Скрит текст:
Ще отиде да убие Церсей.

Не, няма посаден под всяко дърво.....  Само една е триоката врана. Предния, сега Бран Smirk

# 168
Аз казах че щеше да е хубаво да атакуват КнН и ББ и Визерион да умре така. Но ми е ясно че ще е нелепо да ги ликвидират толкова лесно.
Джони, обяснила съм каквото съм имала предвид преди 10 страници Wink

# 169
Скрит текст:
Ще отиде да убие Церсей.

Скрит текст:
това се нарежда баш, има логика

# 170
Аз казах че щеше да е хубаво да атакуват КнН и ББ и Визерион да умре така. Но ми е ясно че ще е нелепо да ги ликвидират толкова лесно.
Джони, обяснила съм каквото съм имала предвид преди 10 страници Wink
пурпулетке, обясненията ти на първа страница са меко казано безумни. И като се юрне сериалната Санса срещу стрелите с размахан меч - какво?
А)ще я убият
Б)ще пленят и  цялата битка ще стане безпредметна, защото по твоята логища Джон ще трябва да коленичи, за да не се налага Рамзи да убива И брат му И сестра му.
Да, в такава ситуация просто отписваш другия. Нищо че ти е брат или сестра. ако можеш да си го върнеш - хубаво, но ако не - това не може да ти е приоритет на всяка цена, когато имаш да печелиш битка/война. Заради такива тъпизми Кейтлин съсипа окончателно позицията на Роб Старк, като предаде Джайм, без предварителна уговорка.
Нима Тивин не обичаше Джайм (от всички гледни точки на Тирион става ясно, че за Тивин има само един син - Джайм), но бе готов да го пожертва, когато цената бе кралството
Нима  книжният Роб Старк не обичаше Санса или  Аря? Но като му казаха, че е омъжена за Тирион набързо я отписа, обяви на Кейтлин, че сестрите му  "все едно са мъртви" и че иска Джон да бъде обявен за Старк и за негов наследник. хайде стига глупости-

# 171
Джони, то и Денерис да си беше седяла? . Санса само това прави и чака някой да и помага осланяйки се на фамилията си. Чудно че и Джофри и Рамзи ако се бяха държали добре с нея, каква щеше да е развръската?. Иначе и двамата печелят по гадост в касапски филм. А, Тирион е джудже, не е секси, Кутрето е стар, а тя Лейди.

# 172
Джони, чети внимателно какво пишат хората... пък титлата за безумици в темата не я държа аз Wink

# 173
  • Вестерос
Един и същ сериал ли гледаме?

Какво можеше да направи Санса в КЧ след смъртта на Нед? Следяха я, едвам избяга с помощ.
После се спаси при Лиза в ОГ,където трябваше да го играе копелето на Кутрето. Какво се очаква от нея тогава? ЗХ беше превзет.
След това Кутрето я натресе на Рамзи. Какво се очаква тук от нея? Нима не се мъчеше да оцелее, подлагана на насилие-психическо и сексуално всекидневно.
Избяга с риск да се убие.
Джон я спаси. Тя помогна да си върнат ЗХ ,защото не,че е Старк, а че е дъщеря на Кат!!!!
Джон стана крал и й нареди да управлява вместо него. Тя това й прави. Какво се очаква от нея? Да ходи на походи?

Все пак Старк са древен род, нормално да играе този коз ,че е Старк, но тя е и Тъли наполовина, това я спаси в ОГ .

# 174
Ами нищо не може и нищо не прави Санса, точно за това говорим. Иначе на Денерис ли и беше по-лесно да е това което е? На Джон ли, на Аря ли? Всички са вкарвани в много трудни ситуации. Колкото и дългокрака и симпатяга да е Санса, това може.

# 175
  • Вестерос
А какво трябва да може едно малко момиче в плен ? Тя реално все е в плен в различна степен. Ти какво очакваш да прави?
Няма дракони и не е тарг на друг континент.
Не е мъж и от нощния страж,които на никой не служат и по дефолт диваците са им врага.
Не е диво момиче в пред тийн възраст, успяло да избяга в Бравоос,правейки се преди това за определено време на момче.
Не е сакато момче със способности ,тръгнало с две деца и Ходор отвъд Вала.
Няма и вълчище.
Тя е птичка в клетка. Сама с лъжливи приятели.

# 176
А Денерис нима само не си седи? половината си живот прекара в Робския залив. ПРеди това се надяваше да се върнат в къщата на ИЛирио. после пък се надяваше на Мири маз Дуум, да съживи Дрого! После пък чакаше Хиздар да донесе мира.
Не бих казал, че Санса "само си седи", самият факт че докато другите се туткаваха в търсене на решение, тя  им спечели Битката на копелетата, доказва, че е действена личност. Да, не е героична личност, обаче героите ги убиват - Нед Старк е добрия пример, също и  Роб Старк, както и Джон Сняг, който бе наръгани съжевен. Дори Станис загина героично. Санса иска да е сред победителите, а не сред пантеона на героите- и в това няма нищо лошо.
Как беше "има смели наемници, има намници които живеят дълго, но няма смели наемници, които живеят дълго".
не виждам нищо лошо в поведението на Санса. Имаме конкретна ситуация, тя не може нищо да направи с което да помогне на брат си, а ако се юрне както направи Джон ще се набута у шамарите и ще изложи на опасност живота на много хора. От владетеля се иска именно това - да е храднокръвен в тежки ситуации, колкото и да е неприятно. Това не е страхливост, а напротив - смелост. Страхливост и егоизъм е да се втурнеш напред, мислейки само за собствените си чувства и да не мислиш какво става с войската -както направи Джон. Пълководецът/владетелят не е просто един командир - той трябва да стои отзад. Първо за да не го убият, и да не се разпадне строя, второ за да има поглед над битката.

[Пак питам вие, които  я критикуване в тази ситуация  - какво бихте направили на мястото на Санса?
Щяхте да препуснете с коня да освобождавате Рикон, та Рамзи да плени и вас и Джон да се види в чудо или пък ще ви уцели някоя случайна стрела и  конниците на Долината няма да подкрепят Джон?

# 177
Ами нищо не може и нищо не прави Санса, точно за това говорим. Иначе на Денерис ли и беше по-лесно да е това което е? На Джон ли, на Аря ли? Всички са вкарвани в много трудни ситуации. Колкото и дългокрака и симпатяга да е Санса, това може.
Денерис ако нямаше дракони досега отдавна да е станала робиня на Хал Джаки или да са я убили маговете на Пиат Прий. Страшен късмет извади това момиче.  Joy
И АРя извади късмет да попадне на Безлик, който изтрепе 7-8 човека заради нея, пък даже да й даде желязна монета й да я прати на "училище" за безлики.
Ех, защо Санса си нямаше един Безлик или един  Дрогон.... или поне като Марджери -  армията на баща й и брат й, великият рицар да бяха в Чертога....тогава щяхме да коментираме дали е пасивна! Много интересно, дали Джофри щеше да се държи така нагло със Санса, ако Нед бе  все още Ръка и бе закарал цялата северняшка армия в Чертога - както направи мейс Тирел

# 178
  • Вестерос
Сега аз по същия начин ще защитя и Дани.
Какво се очаква от едно малко момиче продадено на дивак, изнасилвано, изгубило детето си, мъжа си,който прие и донякъде заобича с времето. Решила да умре. И останала жива,гола с три бебета дракони.
Влачейки се седмици из пустинна местност, изправяйки се пред различни врагове.По щастлива случайност сдобила се с армия.
Освободила няколко града и разбрала,че не е толкова лесто да ги управлява.
До тук.

# 179
Денерис си седи само? Първо се научи как да се влюби е нея Дрого, докато я бяха продали като кобилка. Излюпи драконите. Освободи робите. Смаза войската на Ланистър и се втурна да спасява Джон и компания докато я съветваха, че е опасно и да си седи като Санса. Санса може. Накара дотраките да я последват.
През ред през два се повтаря, че спечели Санса битката с Болтън, защото Кутрето дошъл. Ми кефнало му, цели нещо има армия използва я човека. Няма го Кутрето, няма я армията, Санса каква го раздава? Е никой не го отрича.

Общи условия

Активация на акаунт