С какво ви дразнят свекървите- 86

• 97 655
  • 746
  •   1
Отговори
# 285
Освен това чета вече поне над 15  мнения за това какво се нарича семейство и какво не, в темата за свекървата.
Реално познавам поне две двойки, които нямат подпис, но се чувстват като едно цяло.  За мен подписа има огромно значение, но да си признаем- ако мъжът е идиот, подписа няма да го промени. Ако е свястен, липсата на подпис няма да го развали. Така, че всеки е с убежденията си и смятам, че има право да го излага и да живее според него.

# 286
Защото покрай теб и нея има една ограничена среда. Не е 9 от 10. Има много прекрасни връзки и без деца, има и много стабилни семейства с деца с проблеми.

Супер, радвам се за това. Значи все още има свясни мъже.

# 287
  • София
Подобно цинично тълкуване на чужди връзки не ми е по вкуса и аз лично не се наемам да окачествя действията и последниците от сериозната приятелка единствено като чистене и готвене.
Всъщност го направи няколко пъти според твоите разбирания.
До момента какво толкова е имало да се интересуват, тя е била просто приятелката на сина.
Щото не е сериозно само една стъпка (бракът) да ви превръща от просто гадженца в партньори за цял живот.

Окачестяването ти издига живеенето заедно като нещо много повече от гадженца и като сериозна заявка. А аз според моите наблюдения казвам, че не е и на свой ред също го окачествявам като съквартирантство с консумация обикновено в полза на мъжа.

# 288
  • София
Защото покрай теб и нея има една ограничена среда. Не е 9 от 10. Има много прекрасни връзки и без деца, има и много стабилни семейства с деца с проблеми.

Идея нямаш колко неограничена е средата ми- поне до преди 3 години. Mr. Green
Толкова неограничена ти няма как да имаш и на сън.

Но, не пречи да си тропаш с краче и да се отяждаш. Simple Smile

# 289
  • София
Хм, гледам амнайсе нови отговора и в си викам "бре, тук нещо интересно е станало", а то какво било - спам на поразия! Темата беше за свекървите все пак, а не за кой как разбира думата семейство.

# 290
Колко неограничена ти е Абсурт? 10 семейства без деца, 9 от които са се разделили? 
Показваш истинска задръстеност във всяка тема, в която пишеш. Странно е, защото общувам с доста хора на твоята възраст, а те са далеч по-широко скроени. Ти си останала някъде в дълбокия соц реализъм и не смееш да излезеш от там.

# 291
  • София
Не става дума за семейства без деца срещу такива със. Всекиму според потребностите.
За двойка, която иска деца по принцип и няма здравословни проблеми или големи финансови кризи, 10 години са достатъчен период нещата да се закучат и чувствата да поутихнат, ако хората са с настройката и психиката,  че бракът и децата трябва са са налични в един момент.
Хората, които по принцип не искат деца, са с друга настройка, при тях нещата не се скофтят така лесно ако ще 15г. да са без деца.

# 292
На мен са ми ясни динамиките във връзките, коментирам твърдението на имащата много опит възрастна дама, че 9 от 10 семейства без деца се разделят, непотвърдено с никакви факти.

# 293
Що не си направите тема " Що е то семейство и какво аджеба представлява", ами осир@те темата за свекървите за пореден път?

# 294
  • София
Колко неограничена ти е Абсурт? 10 семейства без деца, 9 от които са се разделили? 
Показваш истинска задръстеност във всяка тема, в която пишеш. Странно е, защото общувам с доста хора на твоята възраст, а те са далеч по-широко скроени. Ти си останала някъде в дълбокия соц реализъм и не смееш да излезеш от там.

Много, но Down Under не може да го схване, пък не си намерила кой да ти се впряга. Mr. Green
То се вижда кой къде е останал, та давай- тъкмо си набрала скорост. hahaha

# 295
Даже и с цитатите не ти се получава, ама с упоритост може и да стане.

# 296
А сгодените семейство ли са? Аз пред непознати казвам "мъжът ми", знам, че не ми е законен мъж, но "годеникът ми" ми е някакво странно...
Според мен семейство може да са и двойка без деца и брак, сплотеността за мен е по- важна. Майка ми също нарича приятеля си "мъж" още преди да имат дете. Така са го чувствали дори без наличието на дете, пръстен и подпис.
Законното е друга история според мен и затова е "законно", защото е пред закона, църковния - пред Бог, а семейство е самото чувство.
Лично мнение, не скачайте моля Simple Smile
Хич няма да скачам. Много хубаво мнение.  Особено болднатото. bouquet

# 297
Хм... Значи ся разбрах... Ние с ММ сме били гаджета само около 7 месеца. После аз съм му била перачка, чистачка и безплатна любовница, а той на мен - готвач, безплатен ВиК и ел. специалист и любовник. Това около два месеца.
После сме били годеници 5 месеца и след това цели почти осем години сме били двойка, но не и семейство. Семейство сме от година и седем месеца само, така ли?
Така, така. Добре, че поне в юридически смисъл сте станали семейство, че иначе хептен сте го закъсали.  Поне според гениалната мисъл на съфорумката, която ни обясни, че без брак няма семейство. Сори, не ѝ помня ника.

# 298
  • София
Така, така. Добре, че поне в юридически смисъл сте станали семейство, че иначе хептен сте го закъсали.  Поне според гениалната мисъл на съфорумката, която ни обясни, че без брак няма семейство. Сори, не ѝ помня ника.

Ми, закъсали са го, ако не са станали семейство в юридическия смисъл.
Щото, никой не е безсмъртен и ако утре на някого му се случи тежка болест или най- лошото, какво прави другият?
Знаеш как стоят нещата с имоти, наследства, право да представляваш другия и т. н.

Та, без брак, можеш да си като семейство, но когато изпаднеш в беда, не си, защото просто не си посмял да си сложиш подписа.

За мен, това е непонятно- обичат се, вярват си, деца създават, но подпис не слагат, въпреки че той би ги защитил в беда.
Пълен нонсенс.

# 299
Има различни казуси. В едни е по-прагматично да имате брак, а в други- точно обратното.

Общи условия

Активация на акаунт