С какво ви дразнят свекървите- 86

• 97 654
  • 746
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Има различни казуси. В едни е по-прагматично да имате брак, а в други- точно обратното.
Разбира се, аз говоря за първи брак за двамата.
Ако е пореден, ако има деца от предишния, нещата се комплицират и екселските таблици влизат в действие.

# 301
Към любителките на животните - Щом ще копи-пействаме:

"Една от основните функции на семейството включва осигуряване на рамка за производство и възпроизвеждане на хора биологично и социално. Това може да стане чрез споделянето на материални вещества (като храна); даването и получаването на грижи и подхранване (подхранване на родството); юридически права и задължения; и морални и сантиментални връзки. [3] [4] По този начин опитът на едно семейство се променя във времето. От гледна точка на децата, семейството е "семейство на ориентация": семейството служи за социално намиране на децата и играе важна роля в тяхното въображение и социализация [5]. От гледна точка на родителите, семейството е "семейство на поколението", чиято цел е да създава и интуитира и обобщава децата. Създаването на деца обаче не е единствената функция на семейството; в общества със сексуално разделение на труда, брака и произтичащата от това връзка между двама души, е необходимо за формирането на икономично продуктивно домакинство."

И аз съм заедно с Мъжо от 10 години, в брак от 6, а с дете от 3, но преди детето не съм се мислила за толкова важна градивна клетка на обществото, че да тропам с крак и да настоявам да ми казват "госпожо", а на двамата семейство еди кои си.

# 302
Е, не всеки се сдобива с важност като снесе Златното Яйце. Време ти е да поправиш обществените критерии за семейство и за обръщението "госпожо".

# 303
  • София
Е, не всеки се сдобива с важност като снесе Златното Яйце. Време ти е да поправиш обществените критерии за семейство и за обръщението "госпожо".

А, и доста правописни норми. Да се сезира БАН!
П.П. Всъщност, и СК трябва. Че и там са заблудени, горките. Объркали са се, че мъжът и жената като сключат брак, ставали семейство.

# 304

Имайки предвид проблемите на госпожата със себеидентификацията, аз бих предложила сезирането на едно друго заведение.

# 305
Е ти явно си се идентифицирала като си хванала златния за където си го хванала.
Само не знам защо в СК навсякъде се говори за децата, явно нещо са се объркали и там?

# 306
Ти с твоя мъж, ако ще и до живот не се определяй като семейство.
Ама си спести квалификациите относно чуждите отношения. Нямаш капацитета да ги раздаваш. Wink

# 307
ФУНКЦИИ НА СЕМЕЙСТВОТО
Чл. 4. (Изм. - ДВ, бр. 11 от 1992 г.) Основни функции на семейството са: раждане, отглеждане и възпитаване на децата; осигуряване на възможности за развитие на способностите на всички членове на семейството, както и на условия за изпълнение на трудовите и обществените им задължения; създаване в семейството на отношения, основани на уважение, привързаност, дружба, общи усилия и взаимна отговорност за неговото развитие; полагане на грижи и подпомагане морално и материално на възрастните, болните и нетрудоспособните членове на семейството.

Към идентифицираните - защо на първо място във функции на Семейството в българския Семеен Кодекс е раждането, отглеждане и възпитаване на децата?

# 308
Само не знам защо в СК навсякъде се говори за децата, явно нещо са се объркали и там?
Да, да, разбрахме, че не знаеш. Доста неща, при това. Хубаво е, че поне не твърдиш, че си Наполеон, че тогава сезирането на заведението за хора с проблемна идентификация щеше да е наложително.

# 309
  • София

Имайки предвид проблемите на госпожата със себеидентификацията, аз бих предложила сезирането на едно друго заведение.

Не е само тя. Ако знаеш като се дърпах за дете и обяснявах, че на този етап нямам желание, колко "умно" ме гледаха някои... Направо си е за завиждане да ти е толкова простичък животът. Матката ти работи – значи ставаш. 

# 310
Да, да, разбрахме, че не знаеш. Доста неща, при това. Хубаво е, че поне не твърдиш, че си Наполеон, че тогава сезирането на заведението за хора с проблемна идентификация щеше да е наложително.

Добре че ти знаеш 😂

# 311

Не е само тя. Ако знаеш като се дърпах за дете и обяснявах, че на този етап нямам желание, колко "умно" ме гледаха някои... Направо си е за завиждане да ти е толкова простичък животът. Матката ти работи – значи ставаш. 

Sorry но моят живот е далеч от "простичък" и от "работене на матката"...

# 312
  • София
Е, тогава защо се преструваш така?

# 313
И най-важното е, че подписа ти позволява да наричш партньора си "мъжо" Simple Smile. Много показателно, той сигурно пред познати те нарича "оная", но иначе ви е супер всичко.

# 314
Важно е съпружието да не смее да я нарича "госпожа", ако не се е размножила. Но, ако е така глупав да допусне подобна грешка, винаги мога да ѝ услужа с чугунения тиган.

Общи условия

Активация на акаунт