нормални ли са тези взаимоотношения

• 28 450
  • 403
  •   1
Отговори
# 75
Този поне не и е посягал, въпреки, че е бил яко бесен и унизен. По-скоро да се надява, че настоящия (или поне бившия) ще я прибере и да си седне на задника, ама...
Ех, Земонти, Земонти ! Познах, че си плочкаджия или др. подобно - ти ми се обиди...
Много първосигнално мислене Hands V
Ти с това изречение, което си написал едва ли не го хвалиш,че не й е посягал, все едно е голямото геройство да се въздържиш да посегнеш на сгафила жена...  тук мамите виждат нивото на мъжете-примати и се възмущават. А реакции като тези на нашия герой са приматски... като твоите писаници. Разните ти съчинения как мъжа трябвало да унижи сгафилата жена и тя да изтърпи - изобщо не смятам дори да коментирам - толкова са абсурдни, нелепи и животински. И кой кого щял да прибира ... все едно жените са предмети ... Не се учудвай, че мамите тука не са съгласни с абсурдните ти твърдения.
Първо - ако беше мъж на място, нямаше да има толкова крехко его.
Второ - щеше просто да й посочи вратата с просто обяснение и да вдигне купон, че се е отървал от нея.
Така би постъпил един УВЕРЕН в себе си мъж, а не примат, когото ти достойно разбираш и влизаш в положение.

Авторката не е стока. Тя изобщо не е честна, ама никак. Щеше да бъде честна, ако му беше казала в прав текст, че няма да се съобразява с неговите чувства и ще се среща с който си поиска и когато си поиска. Тя е шикалкавила просто - хем му казва, че не иска да го нарани, хем си уговаря срещи , хем излиза, пък хем щяла да се съобрази с неговите чувства... Никаква честност и смелост не е това.

# 76
  • Варна
Чакайте сега. Още в първия пост авторката написа, че тя е казала на сегашния за бъдещата среща. Той е казал, че няма да му е приятно, да, но в същото време й е казал изрично, че решението го взима тя. И после се сърди, че тя взела решение, което не му е харесало. Ами, извинете, но в една връзка винаги има моменти и решения, които на единия не му харесват. Колкото и да е хармонична една връзка, има ги. А ако беше обратно? Ако той беше направил нещо, което на авторката не й харесва, тя има ли право да го нарича боклук, курвар и прочие сочни епитети, а? Да, не се е съобразила с него, но пък не е длъжна да го прави, а и неговата последваща реакция е прекалена. Той е боклукът в случая.

Много ми се иска Земонти да обясни как точно вижда той "поставянето на уличницата на мястото й".

# 77
Как така момичето стана "що за стока" и срещата с бившия "интимна"? И още нещо - къде прочетохте че е изневеравала на бившия с настоящия?Освен това е разказала всичко в детайли за срещата! И да,не само се поставям,а съм и била в тази ситуация-приключих 3 годишна връзка и скоро след това срещнах мъжа ми (който тогава беше на 29) един-два пъти сме се чували с предишния ми приятел за РД - мъжа ми сам ме попита ако искам да се видим с него - че няма нищо против,да не се притеснявам,както и аз съм го правила,когато му звънна бивша приятелка веднъж-и на са били тестове от наша страна!
Друго важно нещо пропускате,момичето си няма други приятели - единственият й приятел и бившия й, единствената й грешка е,че е с въпросния тип. Подобна ревност идва само от комплексиран и изкривен човек.

# 78
Според мен и двамата са се тествали както написа Сирен. Тя е тествала доколко той ще изревнува. Той й е казал, че не решава вместо нея  за срещата с ясното съзнание да провери доколко му е отдадена тя и така. Е, разочаровали са се един от друг. Не е драма. Не са били докрай честни един с друг, особено авторката.

# 79
Няма перфектен мъж, нито жена. Да развалиш една връзка, заради постъпка на другия е лесно, ама после какво? Следващия ще е перфектен ли? Ти перфектна ли си?

Мацката е излязла на интимна среща въпреки изричното му предупреждение, знае, че е сгафила и е тъпо да очаква, че мъжът ще свие рамене и ще забрави.

Той от своя страна е изпуснал парата вербално, но но се отбелязва, че не и е посягал. Нормална реакция. Жена би ли си затраяла на негово място без обиди и сръдни?

Къде прочете интимна среща бе човек?  ooooh!
Тия фантасмогории са в твоята глава. Търсиш под вола - теле.
И се отбелязва, че и е посягал.  Ама не четеш.
Колкото до агресията и обидите, това е въпрос на мозъчен капацитет и култура.
Абсурдно е някой да забранява да се среща с който и да е било, само защото имат връзка. Няма право. Ако няма довери - да се разделят.

# 80

...
Мацката е излязла на интимна среща въпреки изричното му предупреждение, знае, че е сгафила и е тъпо да очаква, че мъжът ще свие рамене и ще забрави......
Той от своя страна е изпуснал парата вербално, но но се отбелязва, че не и е посягал. Нормална реакция....
....
Абсурдно е някой да забранява да се среща с който и да е било, само защото имат връзка. Няма право. Ако няма довери - да се разделят.
Елора, ти какво очакваш от човек с подобни разсъждения, за когото е нормално мъжът изрично да предупреждава и да изпуска парата вербално като нормална ответна реакция. Rolling Eyes  ... Че даже и няколко пъти Земонти ни отбелязва, че не я е ударил, белким забележим голямото му геройство... Горкият  30 годишен човечец как се е въздържал да не удари 22 годишната хлапачка - уличница...
В този случай той не я е предупредил какво ще последва. Тествал я е просто. Не й е казал "Ако го направиш за мен ще си един боклук и т.н." ,  а е казал, че би му било неприятно и че не може да взима решения вместо нея. Дотук добре се е представил.
Мацката от своя страна грам, ама грам не й е пукало за неговите чувства щом е излязла с бившия си. Не знам защо тя си въобразява, че е честна спрямо него. Никаква честност не е това. Явно е момиче, което иска да има драма в живота си щом настоящия е бил бивш приятел , пък бившия бил свидетел на срещи с настоящия и прочие махленски любовни триъгълници, в които явно й харесва да се забърква.
Но я съветвам поне да внимава  какви участници си избира за триъгълниците, които върти, тъй като нищо чудно да се озове в някоя болница след побой от ревност.

Последна редакция: пн, 28 авг 2017, 09:28 от Sladka-rosichka

# 81
  • София
Интимната среща е в твоята глава. И в неговата де Simple Smile
Ако момичето имаше някакви задни мисли, въобще нямаше и да му каже. Нямаше и да разбере, че са се виждали.

Конкретно аз нямаше да се обидя. За мен лично срещите с бивши партньори са безобидни. Аз също поддържам такива както и мъжът ми.

Колкото до грозните думи, ако някой на петия или шестия месец от връзката ме нарича уличница и болкук, стиска ме и пр., то връзката е до там. Това е огромна червена лампа за мен, сигнал, който не бих си позволила да пренебрегна.

На книга всички сме широкоскроени и толерантни! Peace
Тук не иде реч за забрана за виждане с предишния " по принцип", а за достатъчно комплицирана ситуация и скорошна нова връзка.
Да припомня, че сегашният е бившият най- добър приятел, с когото тя си е споделяла подробности за връзката и отношенията с предишното гадже.
И всъщност, сегашният я е " задигнал" от предишния.
Ясно е, че бившият не я търси като обикновен приятел- тия приказки, че искал да бъде щастлива, та затова трябвало рядко да се виждат, пък набързо ѝ спрята среща............сме ги чували и виждали.
Представяш ли си, прясно разделена двойка, единият все още ближещ рани, за какво може да си говорят 2.30 часа?
Така че, обидата и засегнатото его на новия, са лесно обясними.
Вината за скандала си е изцяло нейна.

Друг въпрос е възпитанието на юнака, което е под всякаква критика и никоя жена не би трябвало да се примирява с простащината.
Само че, авторката си го познава добре- нали преди са били най- добри приятели, та едва ли е изненадана от изблиците му.

# 82
Скрит текст:

...
Мацката е излязла на интимна среща въпреки изричното му предупреждение, знае, че е сгафила и е тъпо да очаква, че мъжът ще свие рамене и ще забрави......
Той от своя страна е изпуснал парата вербално, но но се отбелязва, че не и е посягал. Нормална реакция....
....
Елора, ти какво очакваш от човек с подобни разсъждения, за когото е нормално мъжът изрично да предупреждава и да изпуска парата вербално като нормална ответна реакция. Rolling Eyes  ... Че даже и няколко пъти Земонти ни отбелязва, че не я е ударил, белким забележим голямото му геройство... Горкият  30 годишен човечец как се е въздържал да не удари 22 годишната хлапачка - уличница...
В този случай той не я е предупредил какво ще последва. Тествал я е просто. Не й е казал "Ако го направиш за мен ще си един боклук и т.н." ,  а е казал, че би му било неприятно и че не може да взима решения вместо нея. Дотук добре се е представил.
Мацката от своя страна грам, ама грам не й е пукало за неговите чувства щом е излязла с бившия си. Не знам защо тя си въобразява, че е честна спрямо него. Никаква честност не е това. Явно е момиче, което иска да има драма в живота си щом настоящия е бил бивш приятел , пък бившия бил свидетел на срещи с настоящия и прочие махленски любовни триъгълници, в които явно й харесва да се забърква.
Но я съветвам поне да внимава  какви участници си избира за триъгълниците, които върти, тъй като нищо чудно да се озове в някоя болница след побой от ревност.

Не сме сигурни, че срещата им е била просто приятелска или наистина е имало нещо. Ако е второто, говори лошо за авторката.
Както казах, аз също се виждам с мъж с който съм излизала преди. Останахме си приятели. И не бих позволила, ако имам сега нов приятел да ме командори с кой да общувам.

# 83
Била съм напълно откровена с приятелят ми, не е имало тайни срещи, както някой прочетоха. Да, единствен приятел ми е и това беше просто една безобидна среща, дори по време на срещата бях през цялото време в страх, гледах телефона си за часа, а с бившият ми нещата, за които говорих през цялото време бяха свързани с него, просто не мога да го откъсна от съзнанието си.. Каква ирония, нали? А вие помислихте, че това е тайна любовна среща.. абсурд. Истината е, че просто искам да си запазя някакви хубави взаимоотношения, защото нещо лошо не ми е направил този човек. Не съм излизала с никакви помисли, защото съм на мнение, че когато кажеш, че си приключил и нещо е така, значи е така. Да, приключила съм връзката си и любовните си отношения, с този човек и това се знае, сега е различно е сме само приятели, това е нещо друго. Смятам, че съм била напълно честна и нещо не съм крила. Вижднията на бившият ми както и на някой от вас са, че бившите си остават в миналото, даже ми е казвал, че приемливо за него е поздравяването на улицата, ако се засечем, тогава може да се заговорим,поздравяването по празници и това е. Друг е въпроса обаче, че той се е разделил с бившите си, поради с някакви скандали или просто с нещо, което не се е харесало на един от двамата, което поражда негативизъм и следавателно той си решава да ги подминава. Няколко пъти сме засичали бившата му приятелка и я подминава, аз му казвам съвсем сериозно, че няма проблем да я поздравява, това не ми пречи..а той казва, че няма нужда. Ако реши да излиза с бивша разбира се, че ще изревнувам и ще ми е тъпо, но моите разбирания за нещата са, че той е отделен човек и като го е решил, значи го е решил, да няма да ми е хубаво, след това може да пусна една две заядливи реплики, за да покажа, че не ми е приятно, но никога няма да искам да страда, да удължавам страданието му нарочно и да ми се моли да бъде с мен. Та нали това е моят избор, та нали му имам доверие, та нали мен е избрал, аз съм имам достатъчното самочувствие да се чувствам нещо повече от бившата му и да му вярвам, за да го пусна! Това е моето мнение.
В старата ми връзка разбиранията бяха, че всеки е отделен човек и сам си решава. Другият допълва щастието му. Понякога съм се чувствала самотна и тази връзка, не чувствах толкова взаимност, защото бившият ми на първо място гледаше себе си, не правеше даже компромис със съня си, чаках го всеки ден да се наспи до обяд, за да се видим. Но имаше огромна доза разбиране, когато някой реши нещо се споделя и обсъжда, но другият не се е бъркал в решенията на първият. Имало е диалог.
В тази връзка има огромна взаимност, която ми е липсвала. Но винаги има едно леко недоверие към мен в очите на другият.. а как да не ми стане мъчно, като толкова лесно избухва и веднага иска да си тръгне...а казва, че няма да ме пусне. В един момент е най-големият късметлия, че ме срещна, а в другият всичко е грешка и съжалява, че ме познава.
За него това, че ме е обиждал е съвсем оправдано. Това съм заслужила тогава. На въпроса защо ме нарече така, той каза а какво друго отношение заслужаваше..
Вчера без да ми казва ми е събрал всички мои вещи в една торба и ми звънна, за ми каже, че са пред вратата. Това не е първият път, в което иска или връща нещо. Даже не съм я докоснала. След като ми звънна, аз пак се опитах да говоря с него, да му кажа, че няма да се повтори отново, след, което се видяхме, държеше се студено и говореше тъжни неща, не зная дали е било умишлено и част от продължащото страдание за отмъщение... след което след няколко часа усилия от моя страна, внимание, обещани,обгрижвания...казваше,че му е все тая и иска да умре..се сдобрихме. имаше видима разлика, започна го ми говори повече.

# 84
Вчера без да ми казва ми е събрал всички мои вещи в една торба и ми звънна, за ми каже, че са пред вратата. Това не е първият път, в което иска или връща нещо. Даже не съм я докоснала. След като ми звънна, аз пак се опитах да говоря с него, да му кажа, че няма да се повтори отново, след, което се видяхме, държеше се студено и говореше тъжни неща, не зная дали е било умишлено и част от продължащото страдание за отмъщение... след което след няколко часа усилия от моя страна, внимание, обещани,обгрижвания...казваше,че му е все тая и иска да умре..се сдобрихме. имаше видима разлика, започна го ми говори повече.

Дали ще си с него или не, ти решаваш... (а и времето ще покаже), но не се поддавай на такива евтини манипулации!

# 85
Оххх, ма той приятелят ти е по-голяма драма куин от нас жените направо. С тези сценки за умирачка и светът свършва, страдание, нещастие, природно бедствие едва ли не.Simple Smile
Познато ми е това поведение – на изоставения нещастен, погубен половин, търсещ внимание чрез драмата, тръшкането, скъсването, "не искам да живея". Човекът се е вкопчил в теб и всичко му се струва страшно, да не го изоставиш, да не му изневериш, да не се върне тръпката към бившия. Ти колкото и да обясняваш как няма вече нищо, в неговата глава е съвсем друго.
Обикновено това поведение е характерно с драмите за жена, но явно е до хора. Трябва да работи над емоциите си, ако те обича, да се научи да ги владее и канализира, избягвайки агресията. А ти може би си проявила недостатъчна далновидност и познаване на човека до теб. Щом се дразни и реагира така, не го правиш или го правиш с ясното съзнание какво следва (скандал) щом е такъв. А това е определено проблем в една връзка – какво значи да се виждаш с този или онзи, според неговите преценки и настроения.
Трябват разговори и да си изясните отношенията. Ако е костилка и все така се запича за всяка среща с потенциален човек, който може да те "отмъкне", това си е тиранично и жива мъка.

# 86
По отношението към бившите му можеш много да разбереш за него. Чак не поздравявал бившата, когато я срещне - смятай. Rolling Eyes

Още ли го умоляваш да те прибере, все едно си мръсно коте? Че и обещания му даваш да си "послушна"... Не те смущават обидите, стискане на ръце, ревност от някакви непознати по улицата... Изводът е само един - каквото човек сам си направи, никой друг не може да му направи. Къткай си този безценен мъж, унижавай се, роди му дете, а после ела да се оплачеш, как те тормози, а ти си объркана що да сториш.

В името на твоето бъдеще ще се надявам той да скъса с теб, а не да ти "прости" и да те вземе обратно барабар с найлонката с вещите ти за още дози мизерия.

# 87
  • Варна

За него това, че ме е обиждал е съвсем оправдано. Това съм заслужила тогава. На въпроса защо ме нарече така, той каза а какво друго отношение заслужаваше..

Тук и двамата не сте прави. Не смятам, че си заслужила грозните епитети, с които те е нарекъл. Забележка, дори някой малък фасон, да, ок. Да си каже пак, че не  му е харесало, ок. Но да те нарича  курва и боклук, а ти да смяташ, че си го заслужила - ей, момиче, събуди се! Не се оставяй да те тъпчат, това насаждане, че си си го заслужила е първата стъпка към превръщането ти в жертва. Утре ще те удари и ще каже, че си го заслужила, това ли искаш? Пак ли ще смяташ, че е прав да го направи? Той също не е прав щом смята, че това е единствената и логична реакция в тази ситуация.

Относно бившия, имай си едно наум. Разбиранията на мъжете и жените относно бившите са доста различни. За теб може да е било невинна среща, да си искрена, че отношенията ви са само приятелски вече, но не можеш да си сигурна на 100%, че и той гледа така на нещата. Не казвам да го избягваш тотално, но поограничи срещите с него. Поздравявай на улицата, но недей организира нарочни срещи, независимо дали смяташ, че сте само приятели.

Изобщо в голям филм си се вкарала. Първо с единия, после с приятеля му. Яко си се насадила на пачи яйца, но и не мислиш твърде трезво как да излезеш от тази ситуация по най-добрия начин. Да, случва се, но е деликатен момент и с двамата как ще си построите нещата наново. Имам близка приятелка, която в момента е щастливо омъжена и с две деца вече от най-добрия приятел на бившия си. Излишно е да споменавам, че бившият е супер бивш, без изобщо грам опит за приятелство нито с нея, нито с новия й мъж. Така се прави, когато разбиранията ви за приятелство с бившо гадже се разминават тотално. Както е при вас.

Сегашното ти гадже е бомба със закъснител. Ще гръмне рано или късно, прави си сметката. По-добре да не си наблизо.

# 88
Момиче, я бягай докато е време ! Той е на 30 години ! Замисляла ли си се защо не е с някоя зряла жена на 30, ами се е захванал с хлапачка като теб ? Не се обиждай, 22 годишните би трябвало да са като патета за един УВЕРЕН В СЕБЕ СИ И ЗРЯЛ МЪЖ. Не си постъпила коректно спрямо него, но не заслужаваш подобни обиди. Ти си свободен човек, той също е свободен и има право да те "разкара" ако не му допадне някоя твоя постъпка, но не по този просташки начин, а като мъж да запази достойнството си.
Интересно ми е що за мъже има... Нали тази "курва, боклук и уличница" той САМ си я е избрал ... Той е бил наясно, че излизаш с други мъже докато си във връзка . Нали докато си била с бившия  си излизала с него , а те са се познавали ? Значи той знае, че си избира такава жена за партньорка, която скитори по приятелски срещи с мъже докато е обвързана... Е, какво е очаквал ? Да те промени ли ? Да те моделира ли ?
Тука в този форум много често и мъже, и жени пишат на някоя жена " Ее, ти си го избирала този мъж , нали ? Къде си гледала ? "  ... Ами същото е и за него , но мъже като Земонти ще напишат на някоя жена къде е гледала докато се е обвързвала, докато за мъже правилото за гледане не важи - жената по презумция трябва да се нагоди, да слушка и да търпи унижения ако сгафи (по Земонти)... БЛЯК !
30 годишен би трябвало да си търси жена в диапазона 25 - 35 години за нещо сериозно... Пък той се захванал с 22 годишна, която не е готова за сериозна връзка, още иска много мъже да тичат подир нея, живее й се ... Това е нормално и разбираемо за тази възраст !

А, ти, авторке, наистина внимавай с какви мъже се обвързваш ! Избягвай насилници дори агресията им да е "само" вербална и не се впускай в сериозни връзки, щом не си готова да зачиташ чувствата на партньора. Не те упреквам, но в една сериозна връзка човек се съобразява. Да, ти не си роб, свободна си да излизаш с който поискаш, но тогава не се обвързвай с ревниви балкански субекти, хеле пък с 8 години по-стари от теб !

Последна редакция: пн, 28 авг 2017, 10:59 от Sladka-rosichka

# 89
Виждам класическия случай на жена, подходяща и готова за жертва на домашно насилие. Вече е обработена, остава само да се пусне в действие механизма на насилието. Като гледам ще е комбинирано, физическо+ психическо за повече разкош. Както каза някой по-нагоре каквото сам си направиш, друг не може да ти направи. Не изпитвам нито капка съчувствие към авторката на темата. Изтръпвам само при мисълта за бъдещи деца.....

Общи условия

Активация на акаунт