Агитациите за развод в бг-мама

• 52 393
  • 754
  •   1
Отговори
# 165
Аз не съм религиозна, но смятам, че животът на разведените жени е много тежък, а финансовите проблеми са най-малкия кахър.
Имам една приятелка дето се раздели с мъжа си. Ако го опиша какъв е, мамите ще го направят на пух и прах. Но той си беше същият и преди да се съберат. Както и да е. После тя си загуби апартамента, отиде да живее при майка си в едно село, абе за мен животът и е ужасен. Ако си беше седяла с него щяха да изплащат с общи усилия апартамента, детето щеше да порасне и да учи в хубаво училище. С тая раздяла се върна двадесет години назад.
Пак казвам нямаше психически и физически тормоз от негова страна, по-скоро тя го тормозеше.
За мен лично нейния избор беше много лошо решение. Много е трудно когато децата са малки, но трябва да се гледа в перспектива, децата пораства и олеква.

# 166
А детето дали щеше да е щастливо с нещастна майка?

# 167
Дайте да не пренасяме оная тема тук, а да си я обсъждаме там, иначе е малко безсмислено. И аз не мога да се начудя как някой може да каже на 16 годишна да ражда, ама ей на, имало и такива.

Бърди, единици и то с доказана малоумност го казаха. По-голямата част са на мнение, че е редно да премисли и да е сигурна, че има подкрепата на родителите си. Аз, като майка, макар и на момче, не бих била категорична за аборт, защото не мога да нося тази отговорност, след 10 години да ме обвинят, че, ако не съм се намесила, би било друго.

Бих завела секс героите на образователни курсове, бих ги подкрепола в решението им и бих помагала, макар че ще съскам тайно, защото след като съм отгледала почти моето дете, ще ми натресат тяхното.

# 168
Дайте да не пренасяме оная тема тук, а да си я обсъждаме там, иначе е малко безсмислено. И аз не мога да се начудя как някой може да каже на 16 годишна да ражда, ама ей на, имало и такива.
Няма да пренасям темата. Само малка вметка. Не мога да реша, ако дъщеря ми забременее, когато стане на 16, кое ще е по-малкото зло- аборт или да роди. Мисля го, мисля и не мога да го измисля. Все лошо.

# 169
  • София
Аз не съм религиозна, но смятам, че животът на разведените жени е много тежък, а финансовите проблеми са най-малкия кахър.
Ако питаш майка ми - тя също е на мнение, че разведените жени са злобни и нещастни, говорели само за битови проблеми, издръжки и плюели по мъжете си. Говоря за спомените й отпреди 30-40 години.
Ако питаш ММ - аз го тормозя, само защото не изпадам в самодоволство от минимални постижения, за разлика от него.

# 170
Абе колко да е тежък този живот на разведената? Освен ако нямаш доходи и къде да живееш?

# 171
  • София
Кристина, чела съм те за развода, но смятам, че сега говориш така, защото имаш брак и мъж, от които си доволна. Естествено, че когато някой е ок с живота си няма да мисли за развод.
Но я си представи мъжът ти да му щукне нещо в главата и да започне да не се прибира, да не се занимава с децата изобщо, да не работи и да ти харчи само твоите пари .... и ми кажи с ръка на сърцето, че няма да се замислиш за развод.

# 172
Случаи всякакви. Предполагам, че въпросната жена сега е много доволна от начина си на живот. Понякога човек му трябва малко търпение, в противен случай може да загуби всичко.
Познавам жена, която не се разбира с мъжа си след 15 години съвместно съжителство и брак. На моменти ми писва да я слушам да ми се оплаква от мъжа си. Често и казвам, че проблемите им идват от факта, че той е много по-голям от нея и имат много различия от това. После тя пак се натяга и накрая и казвам, разведи се. Тя ми вика, аааа как ще живея сама с детето, кой ще ми помага финансово? Сега няма да стане, ще го направя по-нататък. Тя си има и жилище, което е наследствено. Не можела да живее изкъсо. Следователно, хем не го ще, хем била зависима финансово, хем иска самостоятелност и нова тръпка. Как да помогнеш на такъв човек, който самия той не знае какво иска?

# 173
Колко пък толкова да е тежък живота на разведените?
Единствено финансовата тежест е по-голяма, защото поддържаш домакинство с един доход, но това е така и при семейни, при които само единият работи.
При майки с малки деца е по-трудно, ако бащата не е нормален, но при мен е ок. Бившият ми, винаги е бил отговорен баща, макар че имаме разминаване в изискванията, но не са чак генерални.

Имам повече време. Да, по-скъпо ми е, но за сега се справям и не ми се налага да живея с човек, с който сме се разминали.

# 174
Не знам Бърди, и аз като Уиш не знам кое е по-лошо, развод ли, аборт ли, раждане ли. Честно нямам мнение.
Аз нямам идеален мъж, но аз с моя мъж се разбирам. В смисъл щастлива съм най-вече защото не ме притиска с нищо. Честно ако съм мъж и прочета бг мама ставам гей. За мен жените са по проблемни и взискателни.
Но аз с мъжете нямам лош опит. Никога не са ме били, тормозели, ревнувал и изневерявали. По скоро съм излизала с мързеливи, незаинтересовани от нищо типажи. Насилници във всякакъв смисъл мъже не съм срещала.

# 175
Абе колко да е тежък този живот на разведената? Освен ако нямаш доходи и къде да живееш?
Тези неща често стават проблем. Като прибавиш, че разведената майка трябва да жонглира между деца и работа, докато разведеният най-често си е бил камшика и го играе уикенд татко, картинката става чудна.

# 176
  • Вестерос
На много жени животът като разведени майки е в пъти по-добър и лек , отколкото с потискащ и мързелив мъж например.

# 177
  • София
И това е така, Тифани, аз след развода се оказах с доста повече свободно време и пари.

# 178
На много жени животът като разведени майки е в пъти по-добър и лек , отколкото с потискащ и мързелив мъж например.
плюс хиляда, ако мога.

# 179
  • София
Не пренасям темата за 16-годишната, а само го давам за илюстрация колко лесно и чудесно хора тук дават съвети на килограм, и то за ситуации, които са буквално на живот и смърт - а абортът и раждането са съвсем буквално на живот и смърт. В сравнение с това съветите "разведи се" са нищо работа, наали всички ще са живи.

Даун, аз отговорих в другата тема, не ми пречи да го кажа и тук - вземам си детето, барабар с внучето в корема и ще си ги гледам. Кръвта вода не става и няма неотгледано дете. Когато е за нещо хубаво, и Господ помага.  На когото нещо не му харесва - да си сложи претенциите знае къде. (и не, не съм религиозна, просто такъв е мирогледът ми)

Общи условия

Активация на акаунт