Агитациите за развод в бг-мама

• 52 380
  • 754
  •   1
Отговори
# 180
Не пренасям темата за 16-годишната, а само го давам за илюстрация колко лесно и чудесно хора тук дават съвети на килограм, и то за ситуации, които са буквално на живот и смърт - а абортът и раждането са съвсем буквално на живот и смърт. В сравнение с това съветите "разведи се" са нищо работа, наали всички ще са живи.

Даун, аз отговорих в другата тема, не ми пречи да го кажа и тук - вземам си детето, барабар с внучето в корема и ще си ги гледам. Кръвта вода не става и няма неотгледано дете. Когато е за нещо хубаво, и Господ помага.  На когото нещо не му харесва - да си сложи претенциите знае къде. (и не, не съм религиозна, просто такъв е мирогледът ми)

Анди, къде ги взимаш и с какви пари ще ги гледаш?

Ти си логопед който е на хонорар. Имаш ли собствено жилище в което да ги вземеш? Ако нямаш, можеш ли да си позволиш издръжката им?
Аз имам жилище, но честно, издръжката на трима други ще ми дойде доста.

# 181
Не пренасям темата за 16-годишната, а само го давам за илюстрация колко лесно и чудесно хора тук дават съвети на килограм, и то за ситуации, които са буквално на живот и смърт - а абортът и раждането са съвсем буквално на живот и смърт. В сравнение с това съветите "разведи се" са нищо работа, наали всички ще са живи.

Даун, аз отговорих в другата тема, не ми пречи да го кажа и тук - вземам си детето, барабар с внучето в корема и ще си ги гледам. Кръвта вода не става и няма неотгледано дете. Когато е за нещо хубаво, и Господ помага.  На когото нещо не му харесва - да си сложи претенциите знае къде. (и не, не съм религиозна, просто такъв е мирогледът ми)

+ 100 !!!

# 182
  • София
Трябва ли да отговарям в ефир? Приеми, че каквото и да ми струва, няма да си оставя детето в беда и толкова! каквото и да ми струва. Страх-нестрах - детето ми е по-важно от всичко останало. Така горазбирам живота - така го живея.

# 183
Трябва ли да отговарям в ефир? Приеми, че каквото и да ми струва, няма да си оставя детето в беда и толкова! каквото и да ми струва. Страх-нестрах - детето ми е по-важно от всичко останало. Така горазбирам живота - така го живея.

След като изискваш от всички останали да ти отговарят и след като имаш позиция е редно да я защитиш, но не ти се получава.

Няма такова нещо, като "Ще го направя", ако си без подкрепа, без жилище и с минимален доход.  Наистина, даваш ли си сметка, че ако твоето дете е в тази ситуация ти няма как да го подкрепиш? Това нито е престъпно, нито унизително, но да обясняваш как не е проблем да се изгледа дете, особено след писането, че не може да се отгледа ако работиш и трябва да си в къщи е проява на раздвоение на личността.

# 184
  • София
Зависи от предишния опит. Аз, като забременяла непланирано, доста ще помисля за аборт, защото наистина с дете животът доста се обръща.

# 185
  • София
Даун, давам си сметка за това, че няма да си оставя детето бременно и уплашено, нито ще го натиря да прави аборт, за да не си "съсипва живота". Няма такова нещо като "няма с какво да го подкрепиш". Както мога, така ще го подкрепя. Начини се търсят според решението, което е взето вконкретна ситуация. Няма раздвоение на личността, а различни ситуации. Има приоритети, а животът в буквалния смисъл е главен приоритет. А когато става въпрос за бременност, е решениие относно не един, а два живота.

# 186
Хммм, не че е чуден вариант, ама май и аз бих постъпила като Андариел. Всичко друго ми се вижда още по-лошо.

# 187
  • Варна
А ако детето ти поиска аборт ще го подкрепиш ли ?
Извинявам се, към Анди ми е въпроса.

# 188
  • София
то е най-лесно искането на аборт, защото повечето момичета (а като чета и другата тема, също и зрели жени) си мислят, че това е гъба, с която просто изтриваш миналото и си продължаваш по старому. Дори подозирам, че е по-труднода осъзнаят последиците от аборта, отколкото от раждането и гледането на дете. Повечето искат аборт от страх - обичайните причини като "нашите ще ме убият", к"как ще го гледам", "ще трябва да се откажа от...". Което си е чиста проба бяггане от отговорност от страх. Можеш да допълниш всички доводи, които се казват в такива случаи. Абортът само привиидно е леснорешение, макар и популярно, а всъщност повечето момичета искат да чуят, че не са изоставени, мама и татко не се срамуват от тях, че ще помогнат с бебето и т.н. Така че, ще има много да си говорим на тема аборт, ако се случи такава ситуация. То не е задължително дори момичето да е на 16. На 18 пак сее разиграват такива сценки със "съсипването на живота", че и на 20 и по-голяма възраст.

# 189
  • Варна
Имам няколко познати, правили аборт. Сравнително близки сме, споделяли сме доста неща. Не са били хлапачки, че да не осъзнават постъпката си. Не се е налагало мама да ги води за ръчичка в болницата за процедурата, защото бяха достатъчно големи и самостоятелни да го направят сами. Да, при тях беше точно изтриване с гъба. Нито една не се терзае сега за постъпката си. Едната вече е семейна с две деца, другата е на път да роди първото си.

# 190
Имам няколко познати, правили аборт. Сравнително близки сме, споделяли сме доста неща. Не са били хлапачки, че да не осъзнават постъпката си. Не се е налагало мама да ги води за ръчичка в болницата за процедурата, защото бяха достатъчно големи и самостоятелни да го направят сами. Да, при тях беше точно изтриване с гъба. Нито една не се терзае сега за постъпката си. Едната вече е семейна с две деца, другата е на път да роди първото си.
При 16-годишно дете май няма да е точно така.

# 191
То и аз казах, че ще подкрепя детето си, ама не е лесно и няма да е .

# 192
  • Варна
Уиш, може и да не е. Ама да не ми разправят, че ще се спука от угризения и цял живот ще съжалява. Няма.

# 193
Уф. Дано не се наложи да проверим лично теориите си.

# 194
На много жени животът като разведени майки е в пъти по-добър и лек , отколкото с потискащ и мързелив мъж например.

+ пияница и ревнив скандалджия! Peace

На мен ми светна като се разделихме. Направо се родих!

Общи условия

Активация на акаунт