Агитациите за развод в бг-мама

• 52 346
  • 754
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Чукам на дърво, че и аз имам щерка. Идеята на Даун за кутия кондоми като подарък, не е никак лоша.

# 196
  • Монреал
Гледам обсъждането чрез "малка отметка" обсъждането превключи към разумната възраст за раждане.

Та според вас, ако приемем, че физиологически момичето става жена на 13 и че за просъществуването на расата се очакват 3 деца от семейство кога е редно (граници от-до) да се роди първото?

Аз лично не виждам защо една зряла жена може да си рискува кариерата с година-две отпуска, а една 17 годишна ученичка да не може.

# 197
  • Варна
Може би защото зрялата жена ще да има някоя и друга година стаж, съответно майчински, някакъв доход, с които да си гледа детето, самостоятелна е и може да се грижи за себе си и за детето. А ученичката няма нито едно от изброените, да не говорим, че самата тя е още дете, а се очаква не само да се грижи за себе си вече, а и за евентуално бебе.

# 198
Защото зрялата жена ще получава обезщетение за бременност и майчинство, с което може да посрещне нуждите си. А 17 годишната ще разчита на мама и свекървата да я издържат.
Аз съм на мнение, че една жена трябва да има дете/деца, когато е в състояние да се справи сама. Татковците винаги са под въпрос. Днес ги има, утре не. Но децата имат разходи около 20 години.

# 199
  • София
тогава едно две-трети от населението не трябваше да съществува изобщо. Включително поне половиината форумско население. И децата на още половината от половината на форумското население. Wink

# 200
  • Монреал
Може би защото зрялата жена ще да има някоя и друга година стаж, съответно майчински, някакъв доход, с които да си гледа детето, самостоятелна е и може да се грижи за себе си и за детето. А ученичката няма нито едно от изброените, да не говорим, че самата тя е още дете, а се очаква не само да се грижи за себе си вече, а и за евентуално бебе.
Това е толкова парадоксално, че чак иронично.

Замисляла ли си се, че колкото по-развито, цивилизовано и богато е едно общество, толкова по-висока е възрастовата граница за раждане? Значи бедното сирийче може да роди 3 деца в кирпичена съборетина преди да навърши 18, а бяло момиче разполагащо със собствен етаж и с родители, каращи нови коли чака да завърши колеж, да стажува, да започне работа и чак тогава да изненада фирмата, че излиза отпуска по майчинство.

После защо еманципацията затрива бялата раса. В чакане на "подходящ момент" ние често просто заличаваме шансовете на второ и трето дете.

# 201
  • Вестерос
Все пак не живеем в 19 век.

# 202
....

После защо еманципацията затрива бялата раса. В чакане на "подходящ момент" ние често просто заличаваме шансовете на второ и трето дете.
Не я затрива еманципацията, а желанието за комфорт на всяка цена.
Еманципацията е нещо доста положително - въпреки, че половете са различни, те са равностойни и аз специално не виждам как толкова положително нещо ще води до унищожение. Не можем и да не признаем, че и доста от мъжете се чудят да имат ли деца под 30 годишна възраст, а често и планират деца след 40, когато качеството на спермата им е намаляло.

# 203
  • Варна
то е най-лесно искането на аборт, защото повечето момичета (а като чета и другата тема, също и зрели жени) си мислят, че това е гъба, с която просто изтриваш миналото и си продължаваш по старому. Дори подозирам, че е по-труднода осъзнаят последиците от аборта, отколкото от раждането и гледането на дете. Повечето искат аборт от страх - обичайните причини като "нашите ще ме убият", к"как ще го гледам", "ще трябва да се откажа от...". Което си е чиста проба бяггане от отговорност от страх. Можеш да допълниш всички доводи, които се казват в такива случаи. Абортът само привиидно е леснорешение, макар и популярно, а всъщност повечето момичета искат да чуят, че не са изоставени, мама и татко не се срамуват от тях, че ще помогнат с бебето и т.н. Така че, ще има много да си говорим на тема аборт, ако се случи такава ситуация. То не е задължително дори момичето да е на 16. На 18 пак сее разиграват такива сценки със "съсипването на живота", че и на 20 и по-голяма възраст.

Извинявам се, че връща темата, но ме нямаше, а зададох въпрос. Значи да разбирам, че варианта за аборт изобщо не съществува. Дори и детето ти да го пожелае ти ще го разубедиш, защото смяташ, че не желае това.

# 204
  • Монреал
Не я затрива еманципацията, а желанието за комфорт на всяка цена.
Еманципацията е нещо доста положително - въпреки, че половете са различни, те са равностойни и аз специално не виждам как толкова положително нещо ще води до унищожение.
За две поколения арабите, черните и циганите в Европа от изключения се превърнаха в солидно малцинство, което на райони е мнозинство. След още 2 поколения ние ще сме в изолирани квартали, не те.

Това си няма нищо общо с тенденцията белите жени да работят вместо да раждат множество деца? Високият стандарт си идва с цената.

ПП Преди плочкаджийките да са ме почнали с хейта, че пропагандирам раждане от 13 да отбележа, че ние започнахме на 30 и успяхме с 3 деца (третото от вчера е първолаче), но това беше благодарение на моя частен бизнес, който ми позволява огромна гъвкавост и помощ в отглеждането. Жена ми се върна на работа след 3 месеца, а аз до седмия (ясла) работех само нощем и уикендите.

Последна редакция: ср, 30 авг 2017, 19:18 от zemonti

# 205
Това къде го пише, че всеки трябва да има 3 деца? Да не си поклонник на Ердоган - той май беше прокарал такъв закон?

# 206
  • Монреал
Написах "ако приемем, че..".
Можеш да промениш цифрата на 0, или 10. Не ми се влиза в спорове по този въпрос.

# 207
Ок, аз не приемам такива неща - дали нацията ще изчезне или не, не е нещо, което може да се планира или контролира. А Земята е пренаселена.

# 208
  • Варна
Аз съм егоист, мисля за себе си не за нацията. На този стандарт, който имам абсурд да изгледам 3 деца така както аз го разбирам, най-много две.
Ама пък Замонти не го разбирам аз това оставяне на дете на 3 месеца, та аз го кърмих поне до 10. Може да си осигурил финансово 3 деца, но само от пари ли имат нужда тези деца?

# 209
Е, това със застаряването на напредналите нации не е откритие на топлата вода, а статистика от години. Аз също не съм за каузи "продължаване на човечеството" на всяка цена. Всеки да си решава колко и дали да има деца. Това със смисълът на жената чрез дете или пък дали да гради кариера, а не да гледа дете, си е личен избор. Не смятам, че трябва да е обвързано с някаква висша ценност или мисия.
Също смятам, че хората в днешно време с цялата си палитра от сексуалности, всъщност са доста по-асексуални, отколкото преди 100 години примерно. Имат повече и различни забавления, по-стресирани са, по-меркантилни, ако щете.

Относно разводите, освен резките камшици "оставяй го тоя", друг весел момент на мен ми е "отивай на психолог". Simple Smile
За мен лично няма никакво значение бракът като институция. Сериозните ми връзки до момента са 2 – едната продължи 13 години (още от ученическите години), сега съм над 10 години във втората – и двете без брак. Не съм целяла, не ми е носело сигурност, винаги съм била твърде независима като жена. Не виждам нищо космически нереално в един развод – не се разбират хората, не си пасват, не се чувстват комфортно заедно, разделят се. Още повече, ако не се обичат, а са по навик заедно или следвайки обществени норми. Животът е твърде кратък за всички.Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт