Агитациите за развод в бг-мама

• 52 342
  • 754
  •   1
Отговори
# 225
  • Ямбол
Ох дожаля ми за жената на автора. Такива винаги агресивно дават тон за броя на децата, разводи, мястото на жената. Явно, обаче, нещо го гложди и му нагарча щом кисне тук и дава акъл как не трябва да се развеждаме.
...
Аз мисля, че вкъщи е кротко агънце, натиснато от здрав чехъл и е тръгнал по форумите да си избива подтиснатите емоции. С една дума "чехльо".

# 226
  • Монреал
Жените ще се развеждат всеки път, когато намерят за добре и се налага. Щом можем да си го позволим, не си ти този, който ще ни спре.
Много глупости базирани на предположения изписа, ама да съм те спирал да се развеждаш...дори дума не съм отварял срещу разводите. Като някоя глупава/млада двойка са се взели заради външния вид, парите, не-безопасен секс, мерак за сватба и подобни детинщини естествено, че няма да си пасват.

Като си сбъркал е нормално да се разведеш. Това обаче не значи, че всяка съфорумничка, решила да изплаче даден проблем е направила същата грешка като твоята и има нужда от същото решение. Няма перфектна жена/мъж/брак. Съжителството е низ от компромиси. Ако хората се развеждаха за всеки проблем...

# 227
  • Ямбол
Нали за това са темите във форума? Казват си хората проблемите, други им дават съвети, мнения, обсъждания.

# 228
zemonti, пак казвам, много обичам хора, които не са се развеждали, а и живеят в явно "перфектен"брак, да дават мнение за разводите. Толкова е безсмислено, че няма накъде повече. Все едно родител на здрави деца да дава акъл на родител на дете със специални нужди. А дано схванеш какво имам предвид. Семейства не са ябълки, да ги разделиш на идеални и червиви, колкото и да ти се иска Simple Smile

# 229
  • Ямбол
Не е необходимо да си тъп, за да разбереш, че някой друг е тъп. Обаче тъпите не знаят, че са тъпи.

# 230
Жените ще се развеждат всеки път, когато намерят за добре и се налага. Щом можем да си го позволим, не си ти този, който ще ни спре.
Много глупости базирани на предположения изписа, ама да съм те спирал да се развеждаш...дори дума не съм отварял срещу разводите. Като някоя глупава/млада двойка са се взели заради външния вид, парите, не-безопасен секс, мерак за сватба и подобни детинщини естествено, че няма да си пасват.

Като си сбъркал е нормално да се разведеш. Това обаче не значи, че всяка съфорумничка, решила да изплаче даден проблем е направила същата грешка като твоята и има нужда от същото решение. Няма перфектна жена/мъж/брак. Съжителството е низ от компромиси. Ако хората се развеждаха за всеки проблем...

ами ти нали даваш съвет на жените да раждат като ученички за да спасят бялата раса. как това се връзва със зряло отношение към връзка?

# 231
Скрит текст:
Всеки форум минава през определени фази на развитие, но в зависимост от ориентацията се очертават коренно различни потребители и мнения.

В емигрантските форуми се обменят въпроси/съвети за бюрократични спънки, бизнес, интеграция, работа и подобни. Битовизмите са изключителна рядкост. Винаги има група русофили, плюещи срещу емигриралите на запад + група "патреоти" за които сме предателски измет.

В kaldata, data.bg и подобни се обсъждат разни електронни и механични проблеми, платена любов, политика и тук-там е някой битовизъм.
Характерно за дата.бг е, че щом някой пусне жълта новина за битието на засукана българска ВИП-ка неизбежно се включват няколко дежурни онаниста, които да я изкоментират в най-гнусни възможни краски. Няма пропусната чалгаджийка/тв-звезда/млада политичка, която да не е била вулгарно разчекната в Дата.бг

В авто-мото форумите и спортните форуми се дискутират коли, футбол, политика и пиене. Проста работа.

В бг-мама пък има група хиени, които само дебнат някоя да сподели семеен проблем и веднага и се нахвърлят със съвети за раздяла/развод. Синдромът "жертва" се прилага дори когато авторката е очевидна шматка, която представя скалъпена субективна история. Даже и да не е физически наранявани, това се прогнозира в близко бъдеще и се препоръчва раздяла и търсене на перфектен принц.

Уви перфектният принц още в университета си има сериозна приятелка + няколко чакащи на опашка. За всеки влак си има пътници, ама на късните гари останалите места са пълни с компромиси.
Колко трябва да си късметлийка за да намериш на 30+ свободен, хубав, здрав, обезпечен, добър, възпитан (със 100% самоконтрол) без пороци, без врагове, без сексуални отклонения...
Скрит текст:
Още на характеристика "свободен" нещо почва да намирисва. Такива мъже (и жени) без кандидати просто няма.

Така, че мами, по-леко с агитацията за развод! Има и такива случаи, но в много от драмите нещата са много по-сложни отколкото това, което можеш да прочетеш в няколко реда. Има и средно положение, лъжливи жертви, липси на алтернатива...

И понеже няма гаранция, че ще попаднеш именно на такъв, съветваш жените да търпят обиди, побои, тормоз, само и само да са със "скъпоценния мъж"?
Ами, честно казано, ако не намеря "моя мъж", по-добре да си кукувам сама и отвреме-навреме да "забърсвам" някого само за секс.....
Струва ми се по-добър вариант, отколкото да има някакъв мухъл до мен, който да ме спуква от бой, докато аз го "играя" майка, чистачка, готвачка, перачка, гладачка, тъкачка или каквото там поиска "господина".

Сигурно повечето са го написали, ама рекох и аз да не остана назадЕ....   Joy

# 232
  • Монреал
И понеже няма гаранция, че ще попаднеш именно на такъв, съветваш жените да търпят обиди, побои, тормоз, само и само да са със "скъпоценния мъж"?
Преди час написах "Като си сбъркал е нормално да се разведеш."

Стига сте ми слагали думи в устата! Никога не съм се обявяват против разводите, а срещу агитациите за развод без да си наясно с картинката. Няма разлика?

# 233

Та според вас, ако приемем, че физиологически момичето става жена на 13 и че за просъществуването на расата се очакват 3 деца от семейство кога е редно (граници от-до) да се роди първото?

Аз лично не виждам защо една зряла жена може да си рискува кариерата с година-две отпуска, а една 17 годишна ученичка да не може.

заповядай. Simple Smile ясен си ми като бял ден, още щом прочетох част от мненията ти. Та разбери, че има причини бялата раса да живее като бяла раса. и това е свързано именно с намалено възпроизводство и женско образование. Икономическият просперитет е свързан именно с ниската раждаемост и феминизма. Това дава възможност на високо инвестиране в малкото деца, на ниска конкуренция и повишаване на стандарта на живот за всеки. Високата раждаемост и ранно майчинство, и патриархалната ориентация води до именно спад в просперитета, а не повишаването му. Докато "белите държави" вече измислят роботи, които да вършшат половината работа, в небелите раждат ли раждат. Например, днес в белите държави в земеделието и фабричното производство просто не трябват толкова хора, колкото преди няколко века, благодарение на образование и ум, и ниска раждаемост. Затова цял свят вече се стреми към този модел -- висока инвестиция в децата.

# 234
На 30+ една жена с неуспешна връзка/брак трябва да е на ясно с какво може и с какво не може да направи компромис. Да гониш принцове на тази възраст клони към диагноза. Същото е и да седиш във връзка, която те унищожава с идеята, че друг/а няма да намериш.

Е, че къде да го намери? В България имаше само двама бели принцове и те моментално бяха забърсани от НСЧ и Амур. И не стига това, ами и двете здраво стискат юздите, гадините. Не ги пускат сами и до тоалетната да отидат.  Crossing Arms

rotfImao rotfImao rotfImao

Е, как да го пусна....нали "навън" чакат поне 10-на "хиени" да го прилапат?!!!    Mr. Green

Сори, ама не се сдържах.    bouquet

# 235
  • Монреал
Боди,
Перефразираш казаното от мен, без да напишеш къде съм "съветвал" да раждате като ученички. Не можеш, защото не съм съветвал такова нещо. Просто констатирам, че вече белите жени не го правят.

Теле под вола, а?

# 236
  • Пловдив
Цитат
Хората раждат малко деца, защото е важно качеството, а не количеството в днешно време.
Тоест хората от многодетни семейства са некачествени?  Rolling Eyes

Цитат
Икономическият просперитет е свързан именно с ниската раждаемост и феминизма. Това дава възможност на високо инвестиране в малкото деца, на ниска конкуренция и повишаване на стандарта на живот. Високата раждаемост и ранно майчинство, и патриархалната ориентация води до именно спад в просперитета, а не повишаването му.
Лошото е обаче, че не може да се установи стабилно равновесно положение. Щото ниската раждаемост води също така до застарели нации (като нашата, но не само), които, понеже имат по 2 или под 2 деца на човек средно (имам предвид на човек от единия пол, естествено, тоест, че средно един човек е родител на под 2 деца), не могат да поддържат в бъдеще броя на населението си и трескаво се питат кой утре ще им изработва пенсиите на днешните работещи на средна възраст. Wink
Като се добави напливът на патриархално живеещи, някои от които с амбиции за завладяване на западния свят, други - просто желаещи да запазят патриархата си, ама плюс европейски стандарт и социални помощи, съвсем зле зазвучават нещата.

Та не е толкова просто и еднопосочно, колкото го представяш, bodybeautiful. Опитът на човечеството дотук показва, че женската заетост и добрият живот наистина водят до по-ниска раждаемост, лошото е, че нищо не я ограничава да стане толкова ниска, че да застраши въобще оцеляването и просперитета на същата тая общност с добрия живот.
Не призовавам към влошаване на живота зорлем или към държане на жените вкъщи, само ти казвам, че нещата не са толкова прости, светли и бодри.

# 237
  • София
Най-качествени са тип "мамин/а златен/златна"

# 238
  • Монреал
"Съдия попитал ищцата:
– Бихте ли ми казали, каква е причината, заради която искате развод от съпруга си?
– Ами как да ви кажа…
– Да не би да пие?
– Ами не.
– Да не взема наркотици?
– Не.
– Изкарва прекалено малко пари?
– Не, достатъчно си изкарва.
– Да не би да ви бие?
– Не, никога не ми е посягал.
– Не се грижи за децата ви ли?
– Грижи се.
– Изневерява ли ви?
– Не, как изобщо можахте да си помислите!
– Да не би да не може да ви задоволява?
– В леглото всичко е наред.
– Не ви помага в къщи ли?
– Помага ми за всичко.
– Е тогава, каква е причината поради която искате развод?
– Ами вижте, господин съдия. Всичко, което трябва да прави, той го прави… но да знаете само с каква кисела физиономия…"

# 239
  • София
такъв като описания 30-годишен ми е много подозрителен. Не го знаеш каква шизофрения мъти.

Общи условия

Активация на акаунт