Лятото е към своя край - ДЕКЕМВРИЙЧЕТА раздават ритници безкрай! ТЕМА 5

• 43 730
  • 735
  •   1
Отговори
# 105
Моят хемоглобин беше 109 значи е ок . Не съм ходила още щото до док.да ги види. Но да не се шашкам тогава...
Излезе ми и положителни левкоцити  в урината,
 а през юли пих разни неща. Че да видиме сега. Иначе нямам оплаквания.

# 106
Слънчице дано се оправят нещата и да не понесете много загуби а ти се пази.
Относно хемоглобина аз пия Феро Фолгама и да ви кажа не ми е падал под 125 при положение, че съм със желязодефицитна анемия просто е идеално.
Аз имам един въпрос на последните изследвания СУЕ ми беше 45 при най-високи  граници 15 говорих с лекарката и ми каза че било нормално но аз съм със хроничен пиелонефрит и сега не знам какво да мисля дали е права или има проблем.

# 107
  • София
Моят хемоглобин винаги е бил нисък, 112 е била най-високата стойност.Вдигнах го с Б12, по едно време беше 139 Grinning Сега ми е 120 и нещо, но аз си взимам все още Б12 като се сетя.
Мен как ме мързи...само лежа, седя...спи ми се.Така бих си доспала, ама детето ме тормози Grinning

# 108
Явно до 100 е ок, да, така и не съм срещала въпросните референтни граници за бременни.

Дези, ти си самоизписа Б12 или ти е назначен? В нашия град нямало хематолог, който да е на "ти" с Б12, а уж при бременност не било желателно да се самоизписва, а и аз имам проблеми с ЩЖ и Хашимото.

# 109
Момичета, на мен за ниския хемоглобин ми дадоха да пия само Биозин мама, тъй като желязото ми е в норма, а Биозин мама трябвало да ми укрепи имунната система и да не позволи хемоглобина да падне повече. Но тъй като не спираше да ми е лошо, започнах да си правя всеки ден фреш от червено цвекло и моркови, да ям през няколко дена пилешки дробчета и успях да стабилизирам нещата. Така че силно ви препоръчвам фреша с червено цвекло. Наистина много помага. Ефектът му започна да се усеща при мен още на третия ден.

# 110
Слънчице, леле, само мога да си представям какъв ужас е около вас. Дано да се размине леко и без много щети и най-вече жертви. Пази се много!  Praynig

За хемоглобина, моя лекар казва, че е хубаво за бременни да е на горна граница, същото и за Б12. И моят иначе е около 120, и от около месец пия Феротон, ще видим след 2 седмици на следващите изследвания как ще е.

За урината да ви посъветвам ако имате съмнения да си пускате по една стерилна за всеки случай. При мен така излязоха бактерии Е коли, с които се боря вече втори месец.  ooooh!

# 111
  • София
Не прекалявайте с дробовете, защото са богати на вит.А, а той не се препоръчва по време на бременност.
Миналата година, като пих Б12 го обсъдих с личната ми лекарка.Тя не е специалист по това, но има личен опит и и казах какво и как мисля да пия и тя одобри. Иначе си беше самоинициативно това да изследвам нивата. Пусках на детето ПКК профилактично и релих да пусна Б12 , желязо, ЖСК. Пуснах и на мен.И след като 2 месеца не се повлия от прием на желязо, си поръчах за мен Б12 и започнах да го пия, с цел да вдигна моите нива и неговите, през кърмата. Б12 преминава в кърмата, желязото не.
Та така.

# 112
Идвам след прегледа.. Бебка е близо килограм, избързва с 10-тина дни и ще видим дали това се дължи на въглехидратите, защото включих картофи и ориз в седмичното меню.. сега ги спирам отново и съм си на режимно хранене. Всичко е наред, пуснах и изследвания, ще чакам да ги коментираме с док.. има някакви много минимални отклонения тук там с по няколко десети, но се надявам да са ок.

След миналия път, урина пускам само стерилна!  Naughty

# 113
Току-що ми се обадиха от Токуда да ми кажат, че се отменя часът и да ми предложат с 1 седмица по-ранен, при все че вече имам закупен самолетен билет... Като се замисля до момента не е имало час, който да не ми променят, а запазвам с две-три седмици предварително....

# 114
Мразя Токуда.. не те разбирам, като си плащаш, защо си го причиняваш и ходиш там.. наистина Confounded

# 115
И аз много я намразих, всеки път има нещо-я докторката я няма, я изместват час със седмица...Мъжът ми обаче много я харесва-там се оперира преди година и реши, че това е нашата болница. Иначе този път много се зарадвах коя докторка ще ме преглежда на консултацията, защото преди правеше фетална морфология и е доста харесвана, ама няма да ме огрее явно Simple Smile)) а тук във Виена ми дадоха час след 2 месеца, пак с тяхното спокойствие току виж родила до прегледа....

# 116
Тъкмо щях да напиша, че за Токуда има много противоречиви мнения...

# 117
  • София
Моя приятелка е раждала в Токуда(секцио) Казва, че с голямото дете преди 5-6 годики е било различно, сега като лежала с малкия нивото е паднало, отношението било различно.
Иначе, от фирмата на мъжа ми имат договор с тях и ги оращат на годишните прегледи при техни лекари и е недоволен.Но и аз не мисля, че може да се очаква кой знае какво от тези преглеждания.Една върволица хора отпред и един по един влизат при лекаря да ги прегледа основно.
А и моят мъж малко има склонност да драматизира Grinning
Защо не звъннеш в другите клиники да си запишеш час? Моята лекарка в Надежда остава понякога и до 10 вечерта да преглежда, направо не знам тази жена дом има ли, мъж...деца вероятно няма. И е много мила. Досега съм платила 100лв ФМ , която беше с час 31. 07. Върна ме тогава, че искаше по-ясно да се вижда нещо. Но все пак направи някакъв основен преглед, за да е сигурна, пе всичко е наред. От тогава имам още 2 фетални морфологии(защото бебето не заставаше както трябва), като и двете бяха супер подробни.
След амниоцентезата имам вече 3 прегледа, в Неделя още един. Не съм ги заплащала. Само първите 100лв и разходите покрай амниоцентезата, които съм платила на самата болница.
Един от прегледите беше в 9 и 30 вечерта, даже ми казва ако има нещо, да и звъня след този час, за да може да си е вкъщи и да говорим на спокойствие.
Много ме е яд, че вече не изражда, ако го правеше,щях да обмисля раждане в Надежда. Преди близо 3 години, отидох за операция без избор на екип в Шейново и тя просто ми се падна на смяна, идваше всеки ден да ме вижда, сама ми махна конците, прегледа ме безплатно след изписване.
Има много добри специалисти в доста от болниците.В св.Петка при Сигридов е добра и Стратиева. Аз съм ходила във Фемина.Там са от Майчин дом и аз ги недолюбвам, заради отношението и манталитета, но пък не отричам , пе имат опит и знания.Карагьозова ми е правила 2 фетални при миналата бременност и съм много доволна, беше и мила, и весела.Тя самата тогава ми каза да не правя амниоцентеза, че колежката и, която ми беше лекар по ЖК, говори глупости.

# 118
Аз бих се насочила към Щерев или Надежда без да се замисля, ако съм на твое място. Мога да ти препоръчам специалисти в Щерев, ще ти дадат и за Надежда тук момичета.. не се занимавай с тия  от Токуда..  Simple Smile

# 119
Момичета HugHugHug

Алма - Много кофти това с часа, аз не харесвам Токуда преди две години ми се наложи да ги ползвам, заради  детето и съм разочарована. Препоръчвам ти д-р. Сигридов, но трябва да звъниш предварително за час или д-р Дяволов, преглежда частно всеки вторник от 17 до 19 в МД, той е малко странен, не говори много, пести си думите, но иначе е невероятен специалист.

Общи условия

Активация на акаунт