Лятото е към своя край - ДЕКЕМВРИЙЧЕТА раздават ритници безкрай! ТЕМА 5

• 44 114
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
Да, моя беше 104 и АГ каза да пия до края, защото ако го спра най вероятно ще продължи да пада.

# 631
Кое момиче е родило- аз нямам фейсбук и не знам какво се случва там Simple Smile аз на 22ри влизам в 9ти спрямо новия термин Simple Smile Доста ме е страх, признавам си Simple Smile

# 632
Оооо Алма, браво вече си към финала. Ноемврийско ще е твоето мъниче. Е няма страшно, вижда му се края.

# 633
Голям расте, бил с голяма глава-докторът вчера каза, че ако продължава да е така ще ме режат вероятно в 38ма седмица, но до 2,3 седмици ще знаем окончателно.
От 2 часа пътувам в един влак и написах няколко предложения за наша тема Simple Smile

1. Бебчето все по-голямо става, а до декември малко време ни остава!

2. На бебо вече му е тясно, в декемврийското коремче трудно си намира място! Или: На бебо вече му е тясно и в коремчето на мама трудно си намира място!

3. Мама все повече дните брои, в които бебо на бял свят предстои да се появи!

4. Задружно изпратихме есента и с копнеж чакаме декември радостта!

5. За Коледа и Нова година, всяка от нас в дома си нов член ще има!

6. Декемврийското бебе расте ли расте, в коремчето на мама се чувства все по-добре!

# 634
Мисля че Тони се казва и се беше записала във фб групата на декемврийските мами,но беше за ноември,а то какво стана още октомври.Човек не знае какво го чака,така че пийте витамините и стискайте докрая.И за тези които са като мен диви и експресивни ще кажа:без резки движения!

# 635
Алма,
всичките варианти за заглавие на новата тема много ми харесват, браво!!! Simple Smile Нека и другите се изкажат или пак сложете за гласуване.

Момичета, да споделя.
Вчера ми излязоха резултатите от ПКК, урина и ТСХ. Днес минах през личната, тя се хвана за кръвта, прати ме при ендото... Нисък хемоглобин, завишена кръвна захар... ТСХ-то само идеално в норма, дори с по-ниско ниво от миналия месец. Обаче ми натресоха обременяване с глюкоза! Не ми е правено до момента и тепърва трябва дасе информирам какво да правя и как да се подготвя. Но трябва съвсем скоро да го направя, та да се решава после дали да се прилага диета/лечение... Отделно, ходих в 7 ДКЦ за прословутото изследване с Голдман. Уви...намериха структурни изменения и в двете очи. Предписаха секцио, аза след като се възстановя от раждането - да си направя лазерен бараж за корекция на тези изменения (каквото и да значи това... ще чета като намеря време) Sad Май съвсем скоро ще се сбогувам с идеята за трето нормално раждане... Sad

# 636
Ана, съжалявам за провалените планова за нормално раждане, но щом не го препоръчват.. По-добре не рискувай, знам ли.. Sad Няма страшно от обременяването, просто си предвиди един полуден да си в болницата. Стискам палци всичко да е наред. Колко е КЗ на гладно?

Алма, браво за заглавията. На места сложих по 1-2 думички, за да си личи с какъв термин сме Wink

Може да гласувате Simple Smile

# 637
Ана за обременяване с глюкоза предполагам лекаря ти е казал рано сутрин,гладна и жадна да отидеш.На мен ми го правиха тези дни и положението е зле,не знам дали ще окаже влияние на резултатите,но на предишния ден можеш да внимаваш какво ядеш,наблегни на салати и месо, без сол и оцет,внимавай и с плодовете,че ако са зле резултатите и ти ще караш на тревички с вода.

# 638
Тонче,
КЗ е 6,29 при реф.ст-сти 3,5-6,2. Чак пък толкоз да е завишена, че да се прави обременяване...не знам...

borislavabgmamma,
благодаря ти за информацията, за пръв път от теб научавам подробности. Когато попитах ендото какво значи това, тя каза - "Там, в лабораторията ще те запишат и ще ти кажат дали да си купиш глюкоза или имат при тях." И толкоз! Това е всичко, което узнах. Wink Та, тепърва ще чета за процедурата и ще се постарая още в четвъртък сутрин да отида...

# 639
Те и в лабораторията толко обясняват,да не направиш същата грешка като мен-да го изпиеш на екс,в рамките на 10 мин. можеш да го изпиеш ,че аз се напънах и щях да припадна.Успех и дано всичко е наред с резултатите.

# 640
  • София
Анна не ти е висока кз,но си на границата.Важен е и инсулина на гладно но при бременност не са реални стойностите.С тенденцията да ти се повишава кз,до раждането се иска обременяването.Важно е много и в коя лаборатория го правиш.Успех и пиши резултатите,когато са готови Simple Smile

# 641
ох гледам, че сте обсъждали хълцанията... аз се чудих какво е това, после си припомних, че всъщност това монотонно равномерно като трептене, пулсиране чувство е това, но чак ми стана гузно, че са ми доста неприятни.

Аз май ще родя последна от всички вас. При мен върви две седмици напред, но той не иска по-рано от 2-3 дни преди термин, а доктора е на 3,5 часа с кола. Много ме е страх, че ако тръгна да раждам не знам дали ще разбера така, че да имам време да стигнем или ще трябва да раждам тук където живея, а това много ме плаши Sad

Аз съм за края на декември, а вече едвам издържам. Чувствам си корема изпънат, а преди не бях така. Имам огромен апетит, а като ям ми става мн зле, защто явно няма място за храна и се изхранвам със сладко, от което не ми става тежко, но няма и единица витамин в него... не знам как да се спра... това хич не е хубаво и за мен и за беба

# 642
Момичета 6,3 на гладно е МНОГО висока КЗ в случая! При бременни КЗ на гладно над 5.1 се разглежда като висока.

Казвам го като човек с вече година и половина непрекъснато следене на инсулин и КЗ. Аз не съм имала такава никога. При бременните опасното е, не че е толкова висока КЗ, а че рязко се мени.. ту пада, ту се покачва. Добре са те насочили към обременяване, но за мен ситуацията е почти сигурно спазване на строга диета.

Това, че предния ден ще се пазиш какво ядеш, само ще изкриви резултатите, ако по принцип не спазваш режим и е безсмислено за мен. Виж си реалните стойности и слушай лекарите. Гестационният диабет е поправим и не е толкова трудно да се пази режим.

Ендокриноложката в Щерев е страхотна, д-р Яначкова. Неин пациент съм от 1.5 години, мъжа ми също. На нея дължим бебка, която не се получаваше именно заради висок инсулин и КЗ (5.7 при мен, 6 при ММ в началото и около 4.9 при двамата година по-късно, точно преди да забременея).

Сега я следя всеки месец, най-високата ми е била 5.4, но си спазвам режима, с изключение на два месеца, когато ме накараха да хапвам картофи и ориз, и стана ужас Simple Smile но КЗ пак не минаваше 5.4, а се въртеше около 5. С напредването на бременността ще се покачва още.

# 643
Много хубави предложения за новата тема! Дадох си гласа.  Peace

Май и аз не съм усещала хълцания, но пък бебка е супер активна напоследък. Последния месец го изкара с главата надолу, но ми казаха, че имало време до 34 седмица да се обръща още. Надявам се все пак така да си остане. Praynig

За болките, и аз имам някакви от време на време, но си пия лекарствата и гледам да не им обръщам внимание. Последно имах като менструални болки за ден-два, но после минаха. Контракции имам по 2-3 на седмица и вече различавам доста добре тези прочути Бракстън Хикс.  Crazy Не са приятни, но явно така тялото се подготвя.

Мисля, че е нормално да започваме да се замисляме за раждането и да се плашим от всякакви необичайни симптоми на този етап.  Crazy Истината е, че много малка част от бебчетата се раждат преждевременно, така че силно се надявам всички да си дочакаме 36 седмица, пък след това каквото сабя покаже.  Praynig

# 644
  • София
Аз не видях,че тези стойности са на гладно.Да висока е,ако е така.Помислих,че 1ч.след нахранване и за това писах,че е на границата.Ще чакаме резултати от обременяването.

Общи условия

Активация на акаунт