Лятото е към своя край - ДЕКЕМВРИЙЧЕТА раздават ритници безкрай! ТЕМА 5

• 43 695
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
А черен петък няма ли да има в Хиполенд?

# 676
Защо и докато се кърми,нещо съм пропуснала.Аз разбрах ,че след като родя тялото ми трябва да се справи с проблема, защото преди бременността го нямаше,даже до преди 2 месеца всичко беше ок,само трябваше да внимавам да не прекалява,а сега напълно,ох отнесох се пак-няма оправия с мръкнало като мене.Та ме интересуваше защо и докато се кърми?

# 677
  • София
Няма лишения, докато се кърми.Може да се яде всичко.Има някои чувствителни бебета, които реагират на млечни продукти(най-често) консумирани от майката, но за тази цел майката трябва да има проблем с пропускливи черва, от там и бебето също.
Единствено алкохолът си отива директно , но си има препоръки за колко време излиза от тялото, според вид алкохол, килограми на майката.
Няма причина кърмачка да се лишава от някаква храна по принцип. Яде се , каквото и се хапва, като си мисли все пак и за своето тяло.
Кърмата си има"рецепта". Тя е точна и се изменя в малки граници ежечасно, ежедневно, според това дали бебето е болно или колко е голямо. Няма как да изядеш 1 броколи и то да направи някакви газове в кърмата, които после да дразнят стомаха на бебето.
Отиват молекули вещества. Каквото има в кръвта, това отива и в кърмата.Бактерии не преминават, затова може да се яде и суши, и сланина, и синьо сирене. Бременността е по-сложен период и тогава е нужно да се ограничат някои неща, защото отиват директно с кръвта към пъпната връв.
Това, което засега се знае, че влияе на съдържаниетона храната са мазнините
Не количествено-количеството мазнини е постоянно.А като съотношение.Ако майката яде храна с повече трансмазнини, такива ще преобладават и в кърмата.
Друго, което преминава в кърмата в Б12, затова и бебета могат да се суплементират с прием на добавка от майката.
Една от причините бебето да прави алергия към млечни продукти е практиката в нашите АГ-та бебето да не се дава на майката за кърмене в първия час, а се отделя и се захранва първо с АМ. А в коластрата има важни бактерии, които полепват по стените на храносмилателната система и я предпазват.Това при повечето бебета го няма, на тях им е дадено първо АМ и съответно получават първо други бактерии.Така им липсва тази преграда, както и на няколко часа са опитали животинско мляко, макар и обработено, което е предпоставка за образуване на антитела и алергия по-нататък.
И от там в края на първия месец(например) бебето започва да повръща, има кръв в изпражненията, обрива се и се налага майката да спазва безмлечна диета.
Което пак е добър вариант, за алергично дете е изключително важно да бъде кърмено. Но е изтощително за майката.

# 678
Мерси за отговора.Отговори ми на още доста въпроси,благодаря.

# 679
Това е една много много полезна и вярна информация. Препоръчвам да я прочетете, защото наистина има огромно значение какво се яде, понеже не се знае дали организма на майката е здрав, а по този начин се рискува и детето да пострада. А все пак всеки си решава сам Simple Smile
https://xedra.wordpress.com/2013/11/04/special-diet-1/

Последна редакция: чт, 19 окт 2017, 23:46 от Ало, ало слънчице

# 680
Ягоди сигурно няма да трябва да ям ,защото през бременността се обривах от тях или поне си мисля ,че беше от тях на вас ставало ли ви е така,едни кръгли като смучки.Или си излизат от нещо друго.Мерси за статията ще я погледна и нея,повече информация никога не е излишна.

# 681
Голяма лакомия съм станала.😝 Миналата седмица ядох синьо сирене. Знам, че е много лошо, вкъщи мъжа ми яде минаха два дни нищо не му стана, а той е с чувствителен стомах по принцип. Въртях се въртях се, накрая хапнах малко. То лишението е много лошо нещо, не мога да  се позная. Мъжът ми разбра, че съм яла, сега има забрана да се купува такова нещо у нас. Преди в началото на бременността, само от мисълта щях да си избълвам червата, а сегаааа.

# 682
Борислава, много грешно се храниш само със зеленчуци, защото ти отново даваш на организма ти САМО въглехидрати. Затова си и гладна непрекъснато. Ако лекар те е посъветвал на това, му кажи да прочете малко.
При нисковъглехидрано хранене, каквото е добре да се спазва при гестационен диабет. Може да се храниш с месо (добре е да има всякакво, дори мазно месо!); салати; млечни продукти при нас са важни по времее на бременността (иначе е добре да се ограничават, но сега няма как); боб и леща (ако не образуват много газове, това си зависи от корема и чревната перисталтика на човек); може да се консумират плодове в умерени количества и не от типа диня/пъпеш/грозде, които са крайно наситени на фруктова захар.

На пазара вече има добро качество на протеинови хлебчета, които засищат ужасно много. Буквално с една филийка за закуска, огладнявам към 13-14ч на обяд...

Истината е, че изпитва ли се зверски глад от хранене до хранене, това за хора с влошен толеранс към въглехидратите, означава, че приемат много голямо количество от тях (може и скрити).
Силен глад не е хубаво да се оставяте да изпитвате, защото КЗ пада много рязко и това колебание между висока и ниска КЗ, може да е сериозен проблем.

# 683
Въпрос към по опитните.
За какво се използват тензухените и бархетните пелени, вие ще купувате ли, имат ли смисъл и приложение??
Имам списък(всичко необходимо за мама и бебе, по него се водя, на една лекция ни го подариха) та там ги има и се чудя..

# 684
  • София - град

Дори не можеш да предположиш за колко много неща, особено тензухените. За какво ли не. Ако е топло може с нея да сушиш бебо след баня, може да попиваш кърма, можеш да ползваш като лека завивка, може да постилаш когато решиш да сменяш памперс иииии какво ли още не ... сещам се че и по време на баня с нея можеш да минаваш главичката или телцето, има хора които по време на баня завиват бебчетата с тях.

# 685
Аз ще купя със сигурност поне 7-10броя да си имам. Мисля след баня върху кърпата да слагам тензухена, с която на мина по гънчици и тн, а след това да подсушавам с хавлията. И за каквото друго се сетя, защото съм виждала какви ли не приложение, от това бебето да се оригва на сгъната на няколко пелена, през това да дават на външни хора да си ги слагат върху дрехите преди да вземат бебето и тн.. Simple Smile

# 686
  • София - град
А пък с бархетна съм виждала когато на 40 се разчупва погачата над главата на майката и трохичките да падат в бархетната пелена, после се слагат парички,  връзват я  и я слагат на високо.

# 687
Здравейте момичета , сега се регистрирах и аз очаквам бебче с термин 24 декември , искам да ви попитам вие усещате ли леки издутини от време на време на корема си като крачета или ръчички и аз не знам , при мен се случва от време на време да го усещам ?

# 688
А да питам само какво е К3 търсих в интернет и така и не намерих.Тонче завиждам ти благородно за цялата информация,която ни предоставяш,като енциклопедия си.Той моя лекар нищо не ми обеснява и имам чувството,че много претупва нещата, като ида там нямам време 1 въпрос да задам и си тръгвам с още повече такива,бута  в кабинета 2-3 жени и ходи питай нещо и после защо се притесняваш като дойдеш и как няма в такава суматоха.Миналия път поне ме развесели,обясняваше ми,че знае колко е трудно само на саладки и той бил така, а тумбака му е по-голям от моя.

# 689
Здравейте момичета , сега се регистрирах и аз очаквам бебче с термин 24 декември , искам да ви попитам вие усещате ли леки издутини от време на време на корема си като крачета или ръчички и аз не знам , при мен се случва от време на време да го усещам ?

Добре дошла и лека бременност до края Simple Smile

Нормално е да усещаш и виждаш разни движения/издутини.На бебето все повече му утеснява.При мен движенията на бебето даже предизвикват контракции. Отскоро ме натиска и горе в ляво.

Значи ще купя и пелени, 3 на 3, мисля.

Общи условия

Активация на акаунт