Тромбофилия - тема №4

• 77 899
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
Отговори ми Паскалева и то доста бързо,но уви-ето отговора:
"Извън добрата лекарска практика е да се извършват консултации по телефона
или е-mail. Мога да Ви приема на 12, 19 или 20 декември. Отказвам да
консултирам по електронен път"
Тя жената си е права,но аз няма как да отида.Чудя се дали да не и пиша да я питам може ли да ми препоръча хематолог в Русе.Но аз докато се чудя това онова и ще родя.Остават ми три седмици.Утре съм на преглед при АГ-то,защото мисля ,че иска да излиза вече бебето.Мисля пак да пусна кръв утре,да видя дали  има промяна.

# 166
Съвсем спокойно го обясни това на професорката. Попитай я за Русе или в близост има ли  кой да ти препоръча къде да се консултираш.
Ако имате Синево пусни анти Ха, фибриноген, Д-димери, ПКК с ДКК и й ги прати по мейла.

# 167
Reni,

Аз знам , че Фракси се спира поне 7 дни преди раждане- ти си 3 седмици.
Особено ако ще е секцио.
То не остана... питай си АГ, никой няма да ти каже нищо по имейл.

# 168
Фракси или Клексан не се спира преди секцио за повече от 24 часа!!!

# 169
Фракси или Клексан не се спира преди секцио за повече от 24 часа!!!
Аз съм чела за 7 дни със сигурност... има риск от кръвоизлив. Аз не съм била бременна, но а ако се случи ще трябва да съм на Фракси през цялото време. 
Може да е индивидуално или ако има фиксирана дата за секцио.
АГ или който ще изражда трябва да знае най-добре.  Peace

# 170
Ако ще си на терапия рискът от тромб е по-голям от кръвоизлив!!! При кръвоизлив всеки лекар е в състояние да овладее проблема, но при тромб белята става за секунди.

НМХ действа 24 часа. Всеки лекар каращ пациента да спре НМХ повече от 24 часа  го излага на съзнателен риск - риск за живота на майката и бебето.

# 171
При лечение с антикоагуланти се прави консултация с анестезиолог и опериращ-аг. Ако тези лекари са неадекватни в това отношение, най-добре ги сменете.
 Мая,на първа страница съм препубликувала доста полезна информация за раждане и антикоагулантна терапия с ап или нмх, ако искаш я погледни, ще ги помогне да се ориентираш какво точно да питаш докторите.

# 172
При лечение с антикоагуланти се прави консултация с анестезиолог и опериращ-аг. Ако тези лекари са неадекватни в това отношение, най-добре ги сменете.
 Мая,на първа страница съм препубликувала доста полезна информация за раждане и антикоагулантна терапия с ап или нмх, ако искаш я погледни, ще ги помогне да се ориентираш какво точно да питаш докторите.
Оо, много съм далече от терапията по време на бременност !  Wink Но се навъртам, ако стане Simple Smile

# 173
Моят AГ ме кара три седмици преди термин да го спрa. Аз само се съгласявам, а си правя каквото смятам за редно. Дори с тези тромбоцити не смея да спрa или разредя фрaксито .Нямало вече опасност за плода казва док. А аз чета, че точно накрая нaй -се сгъстявa кръвта.

# 174
Аз знам, че фраксито не влияе на тромбоцитите.
 Анестезиологът задължително трябва да знае за терапията с антикоагуланти, защото е изключително важно за упойката.
 Малко лекари са наясно с факторите на кръвосъсирването.

# 175
Рени, точно накрая има опасност и за плода и за майката.
Анестезия могат да сложат и след 12 часа прием на НМХ, но лекарят и анестезиолога трябва да знаят. Аз отказах да раждам при АГ които ми предложиха спиране на НМХ преди раждане и ще раждам при лекар който е наясно с рисковете Пт спирането на терапия.

# 176
  • София
Абе то всичко това е хубаво, ама когато имаш много доктори на едно място, а Рени е в Русе и там няма много избор. Да не говорим че празници идват.

Рени, каквото и да решиш, стискам палци!

# 177
А моят аг, казва, че не е невъзможно раждането да протече на фона на нмх.

# 178
Еха момичета-отговорила ми е -Паскалева-още на следващия ден след второто ми писмо.Ще се окаже готина тази професорка!
Аз я питам:"Разбирам и Ви благодаря за бързия отговор.Но понеже ми е забранено да
> пътувам можете ли да ми препоръчате някой хематолог в Русе?
> Ако смятате,че е коректно да отговорите на такъв въпрос."
Нейния отговор:"Много вероятно е да имате необходимост от по-висока доза 0,6 ml Fraxi или
Clexane 60 mg ежедневно. Така че увеличете дозата Стойностите на
тромбоцитите не са критични и не изискват специално поведение. Останете на
НМХ в по-високата доза до края на бременността. НМХ се спира 24-часа преди
планово раждане (секцио) и остава 3 седмици след раждане. Те зи консултации
можехте да направите по-своевременно. Ще отсъствам до края на седмицата и
нямам достъп до служебната поща."

И сега се чудя да увелича ли дозата.Между другото днес моят АГ също ми каза,че тези стойности на тромбоцитите са нормални.Трябва да паднат на сто и дори под сто,за да стане опасно.

# 179
Това означава - увеличи дозата веднага! Радвам се че ти е отговорила.

Общи условия

Активация на акаунт