Тромбофилия - тема №4

• 77 923
  • 747
  •   1
Отговори
# 180
Браво на професорката.Ех, да можеше да препоръча лекар или болница в Русе...

Последна редакция: вт, 12 дек 2017, 18:27 от Анонимен

# 181
[video][/video]
Момичета, бързам да споделя..днес мина ЗЕТ, върнаха ми двете снежинки, биха ми и първата инжекция 0,4 фракси, продължавам аспирина, кринон гел, естрофем, фолиева, фуфастон поне до 10-ти ден. А после зависи от ЧХГ- то.
Сега да ви попитам кога би трябвало да отида пак при проф. Паскалева? При положителен тест, в определена седмица или да пускам периодично някакви изследвания и ако има проблем тогава да ходя? Тя не ми отговори много ясно на тези въпроси.

# 182
Заза, след плюс тест. Най-добре 5-6 седмица. Стискам ти палци.

# 183
Мен ме викаше след един месец употреба на инжекциите.
Да проверим анти Ха.

# 184
Значи 5-6 седмица, горе- долу месец и съм там. Тя ще ми назначи какво да пусна, предполагам.
Благодаря ви, момичета, за бързите отговори!

# 185
Значи 5-6 седмица, горе- долу месец и съм там. Тя ще ми назначи какво да пусна, предполагам.
Благодаря ви, момичета, за бързите отговори!

Да, тя ще ти назначи изследванията, които са необходими.

# 186
Еха момичета-отговорила ми е -Паскалева-още на следващия ден след второто ми писмо.Ще се окаже готина тази професорка!
Аз я питам:"Разбирам и Ви благодаря за бързия отговор.Но понеже ми е забранено да
> пътувам можете ли да ми препоръчате някой хематолог в Русе?
> Ако смятате,че е коректно да отговорите на такъв въпрос."
Нейния отговор:"Много вероятно е да имате необходимост от по-висока доза 0,6 ml Fraxi или
Clexane 60 mg ежедневно. Така че увеличете дозата Стойностите на
тромбоцитите не са критични и не изискват специално поведение. Останете на
НМХ в по-високата доза до края на бременността. НМХ се спира 24-часа преди
планово раждане (секцио) и остава 3 седмици след раждане. Те зи консултации
можехте да направите по-своевременно. Ще отсъствам до края на седмицата и
нямам достъп до служебната поща."

И сега се чудя да увелича ли дозата.Между другото днес моят АГ също ми каза,че тези стойности на тромбоцитите са нормални.Трябва да паднат на сто и дори под сто,за да стане опасно.

Подкрепям, аз родих със спешно секцио около 12 часа след последната инжекция фраксипарин и нямаше проблем; нито пък АГ или анестезиолога се притесниха особенно,по- скоро не им хареса че 3 часа преди секциото си бях хапнала добре.

# 187
Здравейте, момичета!
писах преди време в темата за фраксипарин.Там delisardeli ми отговори и коментира ген. резултати,  а също така ме покани да се присъединя към вас Simple Smile
Ето на кратко и моя статус към момента, копнат от фракси темата:
....
Скрит текст:
Здравейте,
Лека-полека и аз се подготвям да се присъединя към вашата група. Миналата седмица имах мисед, а преди година по това време горе долу - спонтанен аборт. Имам една успешна бременност, при която от около 20 г.с ми включиха АП заради висок фибриноген. С настоящото забременяване ми назначиха и генетични, които доказаха, че има причина за неуспешното износване.
Днес си получих резултатите от допълнителното изследване и въпреки че имам час при АГ следващата седмица, ще се радвам, ако можете да ме ориентирате в разчитането ( напр с две думи в какво се изразява и каква ще е евентуалната терапия)

хомозиготен тип  D/D за АСЕ
хетерозиготен 4g/5d за PAI

коментар :ефектът на генотип D/D се засилва от носителство на алел 4G за PAI

Записали сме час и при доц Конова в средата на декември

Предварително ви благодаря  и ви се възхищавам за силния дух и откровена съпричастност!

Последна редакция: чт, 14 дек 2017, 12:28 от monicat

# 188
  • София
Моникат, прочети първата страница на темата - там сме събрали полезна информация на едно място. Ще чакам да пишеш след срещата с Конова.

# 189
О, да да Simple Smile чета наред всичко...но в едно се убедих, че казусите са образно казано индивидулани (според мутациите и според преживяното) Очаквам с нетърпение срещата с доц Конова и обезателно ще пиша Simple Smile
Скрит текст:
пп: аха, на настолната версия ми изскокна опцията "скрит текст" Simple Smile

# 190
  • Варна
Момичета , включвам се и аз в темата.
Бях писала относно чуденето си дали да си пусна изследвания или не и в крайна сметка добре, че ги пуснах !!!!
 Ето резултатите.
 Минах на бърз преглед веднага щом ги получих , проследяващата ми лекарка изписа фраксипарин 0,4 от днес до седмица преди раждането. Прегледа ме , всичко е наред в 8г.с. +1 съм, каза че не сме закъснели с фраксипарина.   
Не ми обясни почти нищо и тепърва ще прочета, за това бих взела и вашето мнение относно хомозиготния генотип 4G/4G  newsm78 

резултат:
                          Нормален генотип за :                     Хомозиготен генотип 4G/4G  за PAI

-фактор V Лайден, FV                                   
                             - протромбин
                             - (MTHFR)

Коментар:  Хомозиготен генотип 4G/4G  за PAI  се среща с висока честота (32%) при пациентки с обременена акушерска анамненза особено при пациентки със спонтанни хабитуални аборти.
В контролната група (жени със минимум две неуспешни раждания) честота 4G/4G  е  17% .

Аз съм от Варна и се чудя тук имаме ли добър хематолог и има ли нужда на този етап да правя консултация с такъв или фраксипарина е достатъчен за началото ?

# 191
  • София
Аз съм също с 4G/4G. Хубаво че ти е изписала фракси. Смущения в кръвотока имаш ли към момента?

# 192
  • Варна
Не каза, нищо за кръвотока.  newsm78
Доста го огледа, обяснява кое какво е, побутва го да види дали се мърда вече, пусна да чуем сърцето, показа крайниците и вече в 12-та седмица каза да ида да ме запише на ЖК.

# 193
  • София
Стискам палци всичко да е наред до финал! Ако ти е притеснено - отиди към 10 седмица пак да те погледне.

Имаш три полезни теми по темата - Тромбофилия (прочети й първата страница), Генетични и имунологични проблеми, и Фраксипарин - Клексан - аспирин протект.

# 194
  • Harmanli, Bulgaria
Момичета стискам палци да износите и родите здрави бебчета. Радвам се че Паскалева е отговорила, знаех си, просто тя е много човечна. Влиза в положението на бременните.
При мен нещата се усложниха след раждането, направих поредната тромбоза и вече докторите ме карат да спря кърменето, защото фраксито вече не ми действа. Но поне успях да кърмя детето си месец. Пожелавам успех на всички бременни Hug

Общи условия

Активация на акаунт