Тромбофилия - тема №4

• 77 825
  • 747
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Дзвероника, потърси поне 2-3 мнения и намери вярното за себе си. Дори да приемем че при този ембрион е имало проблем, имаш доста тромбофилни мутации, които са потенциален проблем,  и е добре да си на терапия при следваща бременност. Прочети какво съм написала за Сладурчето, както и първа страничка на темата. Успех следващия път!

# 691
Дзвероника, похвално, че си изследвала абортивен материал.
И аз съм го правила.Трудно е емоционално, но дава много отговори.
Имал ли е засечена сърдечна дейност ембриона? И след това да е спряла ли?
На каква терапия си била в онзи момент?
Дали е правен доплер на плодния сак?Освен спряла сърдечна дейност дали е имало изоставане в развитието?

# 692
Дали е правен доплер на плодния сак?Освен спряла сърдечна дейност дали е имало изоставане в развитието?

Герда при мен освен спиране на сърдечната дейност ембриона вървеше от самото начало с няколко дни назад...Имаш ли идея това на какво може да се дължи, защото от всички лекари чувах само „случва се”...

# 693
Спиране на сърдечна дейност съчетано с изоставане било характерно за тромбофилия.
Сигурно, ако се беше направил доплер на плодния сак можеше да се види някакъв проблем.

# 694
Спиране на сърдечна дейност съчетано с изоставане било характерно за тромбофилия.
Сигурно, ако се беше направил доплер на плодния сак можеше да се види някакъв проблем.

При мен съм почти сигурна че именно тромбофилията беше причината, защото след поставянето напрогестерона започвах да кървя 15мин след таблетката, но за съжаление АГ в Надежда не отрази това мое оплакване и изхода беше фатален...

# 695
Здравейте, вписвам се и аз при вас, след мисед (спряла сърдечна дейност), абразио в средата на 8 г.с. и съответно направени изследвания след него, включително днк анализ на ембриона.

При ембриона всичко е ок, макар да няма правени изследвания с микроделеции и пр., на първо четене няма хромозомни аномалии.

Изследванията за тромбофилия обаче не са толкова ок.

sladur4e7, с теб сме с еднакви "отклонения".

На мен следящия ме лекар (бременността беше ин витро) ми каза, че като цяло лекарите не отдават спирането на развитието на тромбофилията, а на генетични грешки. Но все пак да си направя консултация с Паскалева (вече бях записала час) и ако тя прецени, да мина на терапия при следваща бременност.

Дзвероника,съжалявам за случилото се,за съжаление ние сме и много други са ,,късметлийки,,
Стискам палци другия път всичко да е наред,аз бях на Фраксипарин и Аспирин протект,но крайния резултат беше същия.Моята Аг ми каза че било хромозомна грешка и нищо повече🙁От днес спирам Фемибиона и ще търся някаква мета вариант на В6 и В12.
Някой ми сподели,че може да се пие бирена мая,вие какво мислите?

# 696
  • София
Бирената мая със сигурност ще се усвоява добре. Естествен източник на Фолат (Б9) са зеленолистни зеленчуци, естествен източник на Б12 са дреболии. Потърси. Идеята е като взимаш добавки / витамини да са максимално близки до бионаличните им форми.

# 697
  • София

Имаше сърдечна дейност, да. Но с по-нисък пулс от нормалното за седмицата. Тогава писах в темата "Забременели след ин витро" за да питам имало ли е някоя потребителка с подобна бременност и как се е развила. Тогава помня, че ти взе отношение по въпроса ми.

На терапия не съм била, изследванията за тромбофилия ги пуснах след загубата по мое настояване, както и днк изследването на ембриона.

По мое настояване, защото както се оказа, стандартния протокол бил да се пускат едва след 3 загуби. Абсолютно неадекватно що се отнася до ин витро пациенти, но факт.  Когато питах за тези изследвания преди ин витрото ми казаха, че нямало нужда да ги правя, щом съм се застраховала пиейки метилирана фолиева. Никой дори не е споменавал за други рискове, нито ме е питал за някаква фамилна обремененост.

Имам една бременност през 2016 (извънматочна - прекъсната естествено), имам и племенница на 6 месеца - абсолютно безпроблемна бременност, родена нормално 3 дни преди термин. Та не ми беше минавало през акъла, че може освен с всичко около ин витрото, да се сблъскам и с това.

sladur4e7, аз си пия бирена мая когато се сетя, без връзка с тромбофилията, дори не знаех че имам такъв проблем. Когато забременях пуснах изследвания на вит. Д (защото бях с дефицит и приемах известно време) и Б12, защото е много важен принципно по време на бременност - Б12 ми беше в норма, но не знам дали от бирената мая, не я пия редовно.

Имате ли представа с кого е редно да се консултираме по отношение на витамините и формите на прием - с имунолога? Предполагам, че при неусвояване стандартните комбинирани витамин за бременни няма да са подходящи?

Последна редакция: нд, 25 фев 2018, 17:45 от dzveronika

# 698
Тия като видяха, че има ппоблем със сърсечния ритъм на ембрито не пропериха ли кръвотока, доплер, или са вземат да назначат някое аспиринче?

# 699
  • София
Тия като видяха, че има ппоблем със сърсечния ритъм на ембрито не пропериха ли кръвотока, доплер, или са вземат да назначат някое аспиринче?
Аспирина и НМХ не са панацея. Изоставането не се дължи само на тромбофилия.
При моя мисед, ембрионите изоставаха, сърдечния ритъм на мен ми се стори бавен (докторите нищо не са казвали) и въпреки, че бях на клексан, пак им спряха сърчицата.

# 700
Общо взето, след като ин витрото е дало резултат, някак си попадаш в графата "успешен опит", случаят за така наречените специалисти е приключен и забравят, че в крайна сметка няма да е зле да минат едни що годе нормални 9 месец, с краен резултат- живо и здраво бебе.
И после, "след дъжд качулка" се сещат, че можело да се пуснат едни изследвания или пък можело да се изпише един аспирин (или да не се спира, ако все пак е изписан).
За съжаление, все повече зачестиха случаите (сред които и аз) и ако не се информираме сами, може и никой да не ни обърне внимание на принципно важни неща.
За себе си знам какви грешки съм допуснала, включвам и тази, че не четях форумите (уж "само глупости се пишели"). Остава надеждата да не ги допускаме пак и да продължаваме да се борим.
Успех на всички!

# 701
  • София
Zazameg, общо взето си права - тъй като оценката на клиниките в БГ не включва брой родени деца, тяхната работа е просто да те добутат до положителен тест. От там нататък каквото Бог реши един вид. И да изгубиш бременността - проблема не е тяхна грижа, а и нали пак там ще кацнеш, те не губят от това - напротив.

Моето лично разочарование идва от това, че този път реших да не ровя и да не чета всичко, което мога да намеря, а да се доверя изцяло на лекаря си и преценката й. Което явно беше грешка, и за която грешка в крайна сметка съм виновна аз.

# 702
Zazameg, общо взето си права - тъй като оценката на клиниките в БГ не включва брой родени деца, тяхната работа е просто да те добутат до положителен тест. От там нататък каквото Бог реши един вид. И да изгубиш бременността - проблема не е тяхна грижа, а и нали пак там ще кацнеш, те не губят от това - напротив.

Моето лично разочарование идва от това, че този път реших да не ровя и да не чета всичко, което мога да намеря, а да се доверя изцяло на лекаря си и преценката й. Което явно беше грешка, и за която грешка в крайна сметка съм виновна аз.
Не се обвинявай, мила ! За жалост почти всяка от нас си има поне по 1 ”обеца” на ухото от лош опит в БГ. Все пак от нас не се очаква да сме лекари, но след подобно разочарование ни се налага едва ли не. И мен това, което най- много ме дразни е как само си играят с чуждата болка и надежди, чакайки да направиш поне 2-3 опита, че поне да изкарат по някой друг лев на наш гръб ...
Пожелавам ти съвсем скоро отново да видиш заветните 2 чертички, и този път до ревлив пухкав финал ! 🙏🏻

# 703
И аз така не четях. Може би сбърках. Сега правя опити за трета бременност след две неуспешни. Изследваха ми и nk клетки и да 21% при норма 15%. Направих една вливка с интралипид и пробваме вече два месеца ама не става. Не можем много често да правим опити, защото сме на работа. Почвам да се притеснявам. Не стига тромбофилията ами и това с имунитета. Предните два пъти забременях много бързо. Сега пак ще правя вливка и да видим.

# 704
За какъв имунитет става въпрос , може би имате предвид автоимунно заболяване ?

Общи условия

Активация на акаунт