Тромбофилия - тема №4

• 77 977
  • 747
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Стандартно пишат 35% при хетерозигот, 70% при хомозигот в MTHFR. При всеки човек усвояването е различно, в зависимост от диетата и организма.

Герда, дай повече информация за фактор 5.

# 241
За кое за фактор 5?
Аз съм хетерозигот на фактор 5 и хомозигот на фолиевата киселина, но там съм 70 процента намалена ензимна активност, по-рискова  се води фактор 5, но пък е в по-слаба форма.
Уж съм с по-слаба форма на мутация фактор 5, пък тази бременност се оказа, че от 0,4 Клексан, минах на 0,6 и той не ме компенсира, включиха ми аспирин протект, защото много ми се бяха вдигнали тромбоцитите и ще ме гласят да ми вдигат Клексана на 0,8. Имам и починала бременна братовчедка седмица преди термин от тромб.

Последна редакция: чт, 11 яну 2018, 18:53 от Анонимен

# 242
  • София
Герда, благодаря, стискам палци за теб Wink

kupu, и ти си с хетерозигот във Фактор 5, като Герда. Ориентирай се да ти назначат терапия и да я следиш при следваща бременност. Успех!

# 243
  • София
Благодаря, ще пиша какво са ми казали на консултацията с генетик, другата седмица.

# 244
kupu, ти не беше ли мака?

Имам абсолютно същите мутации- без мадафакъра  Mr. Green
Фракси до откат, ако не искаш тромби.

# 245
Здравейте! Ще се включа и аз в темата въпреки че още не съм ходила на лекар но имам + тест за бременност. Накратко историята: един мисед аборт, една успешна Б, още един мисед аборт и още една успешна Б. Двата мисед аборта са в 8 г.с Първата успешна Б беше без никакви проблеми и терапия. След втория мисед направих изследване за тромбофилия и имам хомозиготен генотип 4g 4g за pai. Предписаха ми АП но тъй като кърмех го замениха с фракси 0.4. Като спрях кърменето продължих с АП. Не съм имала никакви проблеми през двете успешни бременности като първото ми дете се роди 3500 а второто въпреки фраксито и АП 2900. Предполагам и сега положението с терапията ще е същото чудя се дали да се консултирам с лекарите от първа страничка или да се доверя на гинеколога си. Помня че правих някакво изследване в трета градска по време на бременността заради фраксито но не помня какво точно беше. Ще прочета цялата тема и ще пиша пак Simple Smile
Сега виждам че темата е продължение на моята от далечната 2015 година почти по същото време Simple Smile Радвам се че има толкова много информация вече и че темата помага на много жени!

# 246
  • Варна
Вчера ходих да си пусна БХС и там едната генетичка (Терапия Варна) се зачете в документите ми , че съм с тромбофилия хомозиготен 4G/4G и ме попита на каква терапия съм. Обясних, че съм само на фраксипарин 0,3 всеки ден и тя взе да ми изнася  лекция, че в БГ едните АГ-та се презастраховали и изписвали АП  без доказана тромбофилия, а другите АГ-та след като имало доказана тромбофилия изписвали само фраксипарин. Нейната теория била, че трябвало да се редува ден АП, ден фракси..... тя не искала да ме обърквала с нейното мнение, ама тя така би била посъветвала да се редуват с цел всеки ден да не се бода.
Попитах я дали знае каква е практиката в чужбина за това кой проследява и насочва за дозите АП и фракси при  една бременна с тромбофилия и тя каза, че това са гинеколозите.
Моето АГ си държи, че ще бъда на фракси през цялата Б, като евентуално, ако кача много кг ще смени дозата ...

# 247
  • София
Мис В, според мен специалистите, които не се занимават с проследяване на бременности, имат теории. За разлика от тези, които проследяват - те имат имат практически опит. Аз бих комбинирала 2-3 специалисти от втория тип. АГ е най-важният, защото следи кръвотока.

Църничко, много се радвам че си започнала тази тема, че да може да се учим от опита на предишните момичета Simple Smile В Трета градска, сега НКБ, е проф. Паскалева. Вероятно си изследвала АнтиХа.

# 248
  • София
Да си биеш нмх през ден е все едно да взимаш лекарства за кръвно през ден, т. е. абсурдно.

# 249
Да си биеш нмх през ден е все едно да взимаш лекарства за кръвно през ден, т. е. абсурдно.

Буена, Хахах - много точно казано. 🤪😘😜

# 250
  • Harmanli, Bulgaria

Здравейте,
реших да си направя изследване за тромбофилия и това е резултата:

До колкото разбирам имам вродена такава, имам един спонтанен аборт в 5 г.с и 3 дни с кървене, бях на аспирин протект, предполагам, че не тромбофилията е причината, лекуващия лекар смята, че е качеството на ембрионите, сега ще и занеса това изследване.
Прочетох темата и понеже ми предстои ЗЕТ , доколкото разбирам май трябва да имам назначен НМХ,
какво ви е мнението?
Също не мога да разбера при какви обстоятелства се назначава АП и при какви НМХ, взаимозаменяеми ли са?
Благодаря

Аз изкарах бременността си като с първите ти две мутации и бях на фракси от 0.6 по два пъти на ден плюс аспирин протект всеки ден. Но аз преди бременността си имах три тромбози, една по време на бременност и за съжаление още една след като родих (най-тежката от всички ). Но защото реших да си кърмя детето и продължих с инжекциите, а трябваше да ги спра и да мина на синтром, тъй като нискумолекулярния хепарин вече не ми действаше, но рискувах.
При тези мутации според мен трябва да си на фракси или клексан, защото фактор 5 е много коварен и не бива да се рискува.
Мога само едно да кажа, ужасно важно е да имаш доверие на АГ и да си разбира от работата. Аз бях една от най-рискувите родилки... Дори Масларска ми е казвала, че се притеснява много за мен. Пътувах постоянно до София близо 270км в посока, като след 8ми месец пътувах всяка седмица, а 9ти прегледите ми бяха по 3/4 пъти в седмицата. АГ ми е страхотен професионалист и човек, постоянно държеше тясна връзка с лекуващия ми съдов хирург. Знам, че е трудно да се намери добър лекар, но си заслужава. Коментарът ми стана малко като споделяне, но положително мислене, спокойствие и вяра и нещата ще се получат. Пожелавам на всички успешна  бременност и леко раждане.

# 251
Какви са изисквания, когато се прави аспирин тест? 5 часа от приема ли?
Може ли аспи тест да с еправи и анти Ха?

# 252
  • София
Какви са изисквания, когато се прави аспирин тест? 5 часа от приема ли?
Може ли аспи тест да с еправи и анти Ха?
За аспирина -  мен ме накара да пия 2 седмици всеки ден (вечер) и след това направих Аспи теста ( но не съм бременна )  Иначе една приятелка ( бременна)  го пиеше през ден , беше и на Нмх ( като него преди изследването анти-ха, трябваше да го бие 4-5 дни сутрин, 4 часа преди да даде кръв ), направи й и двете заедно .

# 253
  • София
Благодаря момичета за коментарите, бяха ми много полезни,
като цяло доц. Савов  нищо конкретно не ми каза, единствено, че ако се получи бременност гинеколога да ми назначи някаква терапия, ако не можел да им се обадя, те щели да ми дадат телефон на някой който да ме консултира.
Д-р Персенска въобще не се впечатли от изследването, попитах я дали аспирин протект е достатъчен като терапия, каза ми, че фраксипарина се слагал към 16 седмица Anguished, с две думи ,ако стигна до бременност ще направя консултация със специалист.

# 254
Баси  Tired
Така и не се научиха, че не е майтап работа.

Общи условия

Активация на акаунт