Тромбофилия - тема №4

• 78 020
  • 747
  •   1
Отговори
# 420
  • пазарджик
Това са генетичните изследвания за кариотип,трябва да направиш и ти и мъжът ти,за да се види дали няма някакъв проблем там.

# 421
Сжалявам за загубите ви, момичета. Има ли изоставане в плода, явно става въпрос за тромбофилшя.

# 422
  • София
Щом е имало кръвоизливи по плаценатта, значи това е причината. Иначе за генетичния анализ на плода трябва да си поискате изрично, защото е скъпо и никой не го предлага, ако не попиташ. Много съжалявам!

# 423
Аз като прекъсвах бременност на жив плод в епикризата също пишеше кръвоизливи. Получават се при прекъсването.

# 424
  • София
Герда, при мен нямаше изоставане, даже беше напред няколко дни, но друго освен тромбофилията и имунологичните при мен няма. Имаше огромен хематом и отлепяне заради него.

Бътерфлай Сандра, виж какво ще излезе от допълнителните фактори. Хетерозигот по PAI се води нискорискова мутация, но това не значи че не може да направи проблем. Освен тези 4+2 фактора има и още, в Геника изследват общо 8.
Аз съм правила консултация с Русев до момента и съм доволна, бих отишла и при Паскалева по-нататък. Виж първа страница - там има контакти и доста информация.

# 425
  • София
И при мен нямаше изоставане затова се чудя за кариотипа дали има смисъл. Допълних си пакета от Геника до пълния панел, който предлагат, но ще излязат другата седмица. Вчера намерих и някакви изследвания, че се забелязва връзка между  тази мутация, която имам и СПКЯ, че предизеикват преждевременно раждане и спонтанни аборти, но как точно и какво е лечениеро не разбрах много

# 426
Герда, при мен нямаше изоставане, даже беше напред няколко дни, но друго освен тромбофилията и имунологичните при мен няма. Имаше огромен хематом и отлепяне заради него.

Бътерфлай Сандра, виж какво ще излезе от допълнителните фактори. Хетерозигот по PAI се води нискорискова мутация, но това не значи че не може да направи проблем. Освен тези 4+2 фактора има и още, в Геника изследват общо 8.
Аз съм правила консултация с Русев до момента и съм доволна, бих отишла и при Паскалева по-нататък. Виж първа страница - там има контакти и доста информация.
И аз съм доволна от Русев,но ми е интересно и мнението на Паскалева четох в нета за нея,до колкото видях коментари само Русев,Паскалева и Конова ги бива.Ще ми е интересно как процедира и тя.До лу горе за Конова знам  но за Паскалева нямам представа по скоро ме интересува кой е най добрият имунолог.

# 427
Паскалева е единственият тесен специалист по антикоагулантта терапия и тромбофилия от тях.
Само тя видя някакъв риск от прееклампсия и започна превенция.
Заради лечението, обаче, аг иска да определя дата за раждането и да включва системи. А на мен ми се искаше възможно най-естествено, ако условията го позволяват.

Последна редакция: пт, 02 фев 2018, 20:57 от Анонимен

# 428
  • София
Смърфи, Паскалева е хематолог, а Русев и Конова са имунолози. Прочети първа страница на темата да се ориентираш.

# 429
  • варна
Здравейте момичета да ви попитам ще е проблем ли да си бия фраксипарина с 30 Мин. по-рано , вместо я 18 да го бия в 17:30?

# 430
  • София
Здравейте момичета да ви попитам ще е проблем ли да си бия фраксипарина с 30 Мин. по-рано , вместо я 18 да го бия в 17:30?

Не

# 431
  • варна
Мерси за бързия отговор!😊

# 432
Nandin , моля да обясниш ,защо трябва да се спазва то4но времето ! Мислех ,4е време от 30 мин. 1 4ас не е от зна4ение .

# 433
  • пазарджик
Аз мисля,че е заради това ,че действието му е 24 часа.В тази връзка искам пък аз да питам за клексана важи ли същото,защото аз минах на него ?

# 434
  • Варна
Аз правя понякога разлика от 2 часа дори. Това с действието за 24 е така, но всъщност фраксито действа на образували се тромби в последните 6 часа ! Също.... показанията са за сутрин рано да се поставят, като идеята е, че вечер нямаш движение и тогава е възможно да се образувала тромб. Аз ставам често през вечерта до WC, което си отчитам като движение Grinning Grinning Grinning Taка че, нямам по 8 часа застой в легнало положение Grinning
Нека и по-компетентнитте да кажа, но това обясни моето АГ.
Също така сутрин ми ги поставя ММ, а като ходя на работа ги поставяме към 9, да ама през почИвните дни не ставаме по-рано от 10:30.... еми няма как да се будя и да будя него в 9 щото ще закъснеем с един час.
Днес ми се спеше адски и все пак в 10:15 се събудих с мисълта за инжкецията и как да не закъснеем , ако се унеса пак... и станахме... еми това си е стрес за моя организъм, които бленува за сън : D Grinning

Общи условия

Активация на акаунт