СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 8

• 95 052
  • 750
  •   1
Отговори
# 435
Погледнах малко в началото, после ще го чета подробно.
Можело е да уточнят, че става дума за раздел IV на глава 4 от Наредба 10, не за друго, а защото има още един такъв раздел.
И защо нарушенията в механизма на балообразуване не са забелязани от РУО навреме, а са открити едва при проверката?
Чл. 32. Тези вътрешни правила се представят на началника на РУО София-град и се
оповестяват на интернет страница на СМГ "Паисий Хилендарски" и в РУО София-град в срок
до 15 януари 2017 г.

# 436
Стоянов пък продължава да твърди, че уволнението на госпожа Петя Тодорова е било съгласно правилата, това показал и доклад на МОН.

http://www.bgonair.bg/sutreshen-blok/2017-09-07/bivshiyat-direkt … oved-za-uvolnenie

Докладът всъщност казва, че МОН няма законови правомощия да се меси в трудово - правни спорове. А не, че заповедта за уволнение е била съгласно правилата(кои?). Затова и Тодорова е завела дело, както самият Стоянов оповести.

Престани да манипулираш и извърташ написаното.

На мен обаче ми направи силно впечатление последното изречение в текста на точка 6. Хайде парите за такси за състезания да ги зарежем. Ама с оглед излезлите информации, как за щяло и нещяло са се искали дарения...
И пак липсват подписи тук и там, като на онази подписка, която размахваше и твърдеше, че го подкрепя голяма част от учителите.

Последна редакция: чт, 07 сеп 2017, 13:22 от Анонимен

# 437
РУО никога нищо не забелязва...
Аз се чудя как никой родител не е забелязал  Thinking

# 438
Бе ти май не четеш изобщо... Че и не осмисляш написаното.
Bliss, остави го Джофра. Той се регистрира специално да плюе по ЧУ и да защитава директора. А съм сигурна, че е мъж, защото никоя уважаваща себе си дама не би си избрала такъв гнусен форумен ник и не би наричала уважавани преподаватели "каки".

# 439
  • София
РУО никога нищо не забелязва...
Аз се чудя как никой родител не е забелязал  Thinking

Aaa, не е така, не забелязват нищо в РУО, докато им е угодно. Настъпят ли ги по някой мазол, бързо забелязват редица нарушения...

# 440
Не се дописах. Смятам е ясно.

# 441
Аз не разбрах всъщност: не е спазил разписаните правила при класирането ли или правилата за прием, които е дал за съгласуване са били некоректни. Признавам си, че не ми се рови в документацията.

Ама с оглед надплановия прием всяка година, хич и не се учудвам. Сега има и 5-та и 6-та паралелка. Още 6 деца допълнително.

# 442
  • София
Скандалът гарантирано има общо и с този надпланов прием... Няма училище освен СМГ или аз поне не знам такова , което да се радва на благословията на тези от горе да разкрива допълнителни паралелки извън регламентирания за целта срок. И същите тези, дали само преди месеци зелена светлина на Стоянов във връзка с горното, сега му режат ритуално главата. Затова, Лоренца, по-горе просто използвах цитата ти (не че не се подразбираше иначе), за да илюстрирам на такива като One of you и Джофра, които са се вкопчили в защитата на Стоянов, че доста хора въпреки позицията си срещу него все пак виждат най-големия виновник за ставащото в лицето на  трибуквените институции, които дълго време нищо не забелязват, а сега изведнъж прогледнаха....Ех, да можеха и те да си тръгнат, тях  обаче няма кой да ги подгони за множеството нередности  и грешки покрай изпити, състезания, класирания, надпланови приеми, къткане на удобни директори докато станат неудобни...

Последна редакция: чт, 07 сеп 2017, 13:57 от пенсионирана русалка

# 443
Да бе. Това с връзкарчетата дори публична тайна не е вече.

Че МОН и РУО трябва първи да са на топа на устата е безспорен факт. Бакийте със състезанията, проблемите с НВО, назначението на подобни хора като Стоянов... все техни гафове и на никой друг.

Но на Кастрева и отдадох чест. С такава мазна усмивчица и толкова спокойно ги каканижеше.

# 444
Аз не разбрах всъщност: не е спазил разписаните правила при класирането ли или правилата за прием, които е дал за съгласуване са били некоректни. Признавам си, че не ми се рови в документацията.

Ама с оглед надплановия прием всяка година, хич и не се учудвам. Сега има и 5-та и 6-та паралелка. Още 6 деца допълнително.
По наредба :
Скрит текст:
Учениците се класират от профилираната гимназия въз основа на:
1. резултата от националното външно оценяване по математика;
2. (изм. - ДВ, бр. 12 от 2017 г., в сила от 03.02.2017 г.)
средноаритметичната стойност от превърнатите по скала в точки в
съответствие с ДОС за оценяването на резултатите от обучението на
учениците оценки от удостоверението за завършен начален етап на
основно образование по учебните предмети, изучавани в IV клас, в
раздел А от учебния план;

3. (изм. - ДВ, бр. 12 от 2017 г., в сила от 03.02.2017 г.)
резултатите от най-малко:
а) една олимпиада на областно ниво и едно състезание, които са в
областта на математиката или на природните науки, определени по
реда на чл. 73, или
б) две състезания в областта на математиката или на природните
науки, определени по реда на чл. 73.
По вътрешните правила на СМГ:
Скрит текст:
Чл. 9. Кандидатите се класират в низходящ ред, като балът им за прием се формира въз
основа на:
1. резултат на кандидата от състезанието по Чл. 4 точка 3;
2. резултат на кандидата от състезанието по Чл. 4 точка 4;
3. резултат на кандидата от Олимпиадата по Чл. 4 точка 4.
Има дадена и формула за пресмятане на бала.

# 445
 Whistling ooooh!

Друго не мога да кажа.
Ама пък и това толкова се обсъждаше. Как не е направило впечатление на някой родител наистина?!?!?

# 446
Може ли да ми кажете дали мога да заплатя таксата за курс към СМГ онлайн и ако да, по каква сметка.

# 447
  • София
На сайта на СМГ си пише ясно "не може по банков път" и е подчертано

# 448
Преди можеше модули 2 и 3 да се платят по банков път.
http://smg.bg/uploads/_Bankovo%20plashtane.pdf

# 449

Общи условия

Активация на акаунт