Да родиш на 16

• 95 179
  • 1 411
  •   1
Отговори
# 1 005
Да бе, ама след училище пак не им трябва някой, който да им наднича над рамото и да следи дали са си научили и да ги изпитва, нито да очаква след училище да се прибират веднага вкъщи. Децата си искат свободата, това е положението и по-добре да я имат, а не да си я отвоюват, правейки всякакви глупости. Нищо чудно нашата героиня от темата да е супер контролирано и следено дете, което иска да се откопчи от ужасната си майка, дори с цената на това да попадне от едно иго на друго иго, защото не вярва, че може да има по-лошо иго от това на майката.

# 1 006
Филма The pregnancy pact показва ясно доста страни на тийн бременността, понеже са показани различни случаи. Нищо че е американски и е далеч от нашата действителност. Накрая главната героиня, уж имаше голяма любов с таткото, той я заряза, хвана си ново гадже и я подминаваше с големия корем по улиците чак. А тя си роди бебето и почна да си го гледа заедно с родителите си.

# 1 007
  • Насред хаоса

Възрастта на бъдещата майка не дава гаранции, че бащата ще остане с нея, за да  подкрепя и нея, и детето им в обществено и финансово приемлив "правилен" модел на съществуване. Никакви. В такова положение са много жени, без да са забременели на 16 години. Възрастта на бащата също не е гаранция за зрялост и отговорност.
Реалността е такава.

Това никой не го отрича. Но има една огромна разлика как би се справила жена на 25, да речем, и ученичка на 16 при такава ситуация. Коя има повече шансове?
Също така много се подценява чувството за нещо неизживяно при младежите, неспособността им да осъзнаят, че последствията от решението им не са временни, а доживотни. А на тях им се живее, занимава им се с типичните за младостта неща, впоследствие осъзнават с какво са се захванали. Ще дам пример с моята голяма дъщеря, която е на 18. От години се дрънка за куче, през тия години се изговориха милиард приказки, че това не е временен ангажимент, не е плюшена играчка и иска грижи и внимание. Взехме кучето, отначало щастлива, доволна. После взе да проумява, че това, което сме й говорили, е истина и че грижите са постоянни. Взе да се чуди какви врътки да измисля, за да не го изкара и да се опитва да прехвърли задълженията си на сестра си или на баща си. Та се налага да й припомням какво сме говорили и да й натъртвам, че трябва да си носи последствията от решението, което е взела, така че - поводът, кучето и навън, всеки ден, сутрин и вечер. Няма спи ми се, няма имам да уча, няма нямам време. Същото би станало в повечето случаи с ученичка, която реши да роди, просто защото нито е узряла, нито разбира с какво всъщност се захваща, нито има представа как ще се справи.

# 1 008
La Sombra, разликата винаги е налице. От един живот до друг разлика винаги има. В справянето също. В развитието пак. В един случай едната ще се справи по-добре, в друг другата.  Фактът, че познавам жена на 40 и повече, с дете, дълго очаквано, "реализирана" по критериите, зададени тук, да не поглежда детето си и то да я кара на самотек, общуване с компютъра и баба си, не ме води до извода, че всички 40 и няколко годишни реализирани жени, родили дете, са недорасли за майчината роля и няма да се справят поради глупост, незрялост и откровен мързел.
Няма нужда от генерализации. Това твърдя. Защото са неефективни, приложени към частния случай..

# 1 009
Същото би станало в повечето случаи с ученичка, която реши да роди, просто защото нито е узряла, нито разбира с какво всъщност се захваща, нито има представа как ще се справи.

Maйките, поито оставят дъщерите си да решат, че искат да родят, всъщност не искат дъщеря им да се справя, а точно обратното - искат да поемат отново изплъзващия се контрол над попорасналото дете и така да си осигурят още няколко години да има зависим от техните грижи човек, ужасна работа, ама това че мама не може да диша от задушаващата предгръдка на баба не се взима предвид. То се и вижда - бащата веднага се отсвирва, за да не пречи и се рисува чудната романтика как баба и мама заедно ще отгледат бебето. Много ясно, че бабата се гласи да гледа и възпитава детето, да не мислиш, че майката ще бъде оставена да бъде майка - не, бабата ще гледа бебето и ще се изживява като важна и незаменима, а бебето майката само ще го вижда. Болна работа отвсякъде.
Стъргането с лъжицата и представянето на аборта като някаква ужасна процедура са само оправдания, защото на всички е ясно, че за съвременно момиче на 16 ще е много по-тежка травма да роди, отколкото да иде в клиника и да направи аборт, а после да си пие хапченцата редовно.

# 1 010
Изобщо не е така. Мен перспективата да дундуркам ежедневно внучета ид а ги отглеждам аз хич не ме привлича. Но и няма да мога насила за косата да си завлека детето да абортира, ако то не иска.

И няма как да знаеш за кого кое каква драма е. Не съм против абортите, напротив, ако дъщеря ми това би искала, веднага ще съдействам, без да споря излишно. Но ако се запъне като магаре и не ще, няма да уредя да я упоят и да й го направят тайно против волята й както в един стар бг филм постъпиха.

# 1 011
  • София
Както писах преди ен страници, имаме жив човек насреща, а не две мишки с почти едникви характеристики, както нарочно ги отглеждат в лабораториите, на които да им поставем две условия - на едната й прилагаме сценария с аборта, а на другата с раждането, и да видим какво ще стане, за да видим кое е по-травмиращо и как ще се случат нещата в живота й. Имаме един човек, дете, за което се предполага, че е родна плът и кръв и безкрайно обичано. Нататък всеки решава според обичта и съвестта си.
Това, което постоянно се забравя в тази тема е, че всеки живот е различен и всяко справяне на всеки е различно. Ао имахме две клонирани майки с две клонирани дъщери да ги тестваме при двете условия, тези две майки и тези две дъщеря щяха даа се превърнат в съвършено различни хора през някакви интервали от време. В истинския живот няма рестартиране, затова на мен ми е чудно това "на мен не ми се дундурка внуче". Всъщност на кого какво не му се прави?
Ако ще си разказваме за патологии, то може ии до Второ пришествие да си подмятаме истории, тъкмо всеки ще си гъделичка самолюбието колко е нормален.

# 1 012
Двете трайно безработни от форума пледират за раждане на 16!!! doh doh
Уникално! smile3501
Само раждането на деца е реализацията ви в живота, друг принос нямате, дори за себе си не заработвате нужните средства.

Мамасита, жална ти майка, ако и вторият те натири, както и жилището е негово, не те виждам. Naughty
Този път и майка ти няма да те прибере. Да знаеш!

Андариел, вместо да пишеш километрични постове и да не казваш нищо смислено, да беше ми отговорила на конкретния въпрос - "Как се отглеждат деца без пари?" Искам да знам.

# 1 013
  • град-държава
От реституция. 😆

# 1 014
  • София
Сигурна ли си, че точно този въпрос задаваш? Очевидно деца без пари не могат да се отгледат, освен ако не сме в натуралното стопанство. Зада ти помогна, ще задам правилния въпрос - за колко пари говориш?Поне формулирай правилните въпрос, за да получиш правилни отговори!

Пише това, което искам. Нито си ми цензор, нито редактор.

# 1 015
"Как се отглеждат деца без пари?" Искам да знам.
с любов, с любов  Laughing

# 1 016

Доколкото знам и двете не са реститутки. Wink

Андариел, питам пак, конкретно. Как ще гледаш децата си, ако не ви помагаха с пари вашите родители?
Не визирам сума и не говоря за лукс.
Въпросната героиня от темата няма нито лев доход, в тази връзка си спомни и ти като си нямала, как щяхте да живеете с мъжа ти?

# 1 017
  • град-държава
Обикновено 16 годишните, разполагат с джобни. С джобни можеш ли да проследиш 9м бременност, раждане отглеждане в последствие? Да кажем в продължение на 2 години, докато майката стане пълнолетна и започне да работи, ако я наемат за 2-3 хиляди с 1-2 курса?
Назад се спомена реституция в постовете на Андаршел.

# 1 018
Ама тези джобни са от моя джоб, не са си ги заработили те.

"Как се отглеждат деца без пари?" Искам да знам.
с любов, с любов  Laughing

Това е любимия отговор на БНД. Mr. Green Mr. Green
Само, че аз да плащам в магазина. Sunglasses

# 1 019
  • София
В социалните домове ги отглеждат с пари, всичко си имат там бебетата и децата - и храна, и легло, и играчки, и гледачки. Но не се отглеждат с любов, защото перрсоналът не е длъжен да ги обича и в общия случай не ги обича, а гледа на тях като на отпаден продукт от нечие чекнене. Всички знаем как растат тези деца и колко изостават, а има и документирани случаи, в които умират, и то именно от липсата на любов. На вас майтап ви се струва тая работа.

Дева, кои са тези "те", които вземат от джоба ти? ти на мен случайно да си ми дала и един лев? Или да си ми родител, че да ми държиш сметка? На какво основание изобщо си позволяваш да ми държиш сметка за пари?

Общи условия

Активация на акаунт