Да родиш на 16

• 95 176
  • 1 411
  •   1
Отговори
# 1 020
Тук не коментираме социалните.
Детето си остава при теб. Ти го гледаш и си безработна.

# 1 021
  • град-държава
Ами от твоите Дева, като нямаш любов, едни джобни поне му се полагат и още един черпак вода в тенджерата, и то пораснало... 😆

# 1 022
Ами от твоите Дева, като нямаш любов, едни джобни поне му се полагат и още един черпак вода в тенджерата, и то пораснало... 😆

Ааа, не от моите, искам само с любов да видя как растат. Sunglasses
С пари ми е ясно. Peace

# 1 023
Майката зарязва училището от сега и се потапя в он лайн курсовете. Докато роди след 9 месеца ще е изучила нещо доходно и ще започне да продава наученото за цифра с три нули. Е, ако и се наложи да поседява повечко с глава навряна в батера ще трябва да премести компютъра в тоалетната, а после ако и се падне по-ревливо дете ще трябва да работи и да го разнася, ама да не бъдем черногледи. Иска ли ще го направи.

# 1 024
  • София
Дева, нещо си се объркала. Моля те, рестартирай  мисловните си процеси и ми кажи какво точно искаш от мен и какви претенции на какво основание имаш към мен. Ако обичаш!

# 1 025
Дева, нещо си се объркала. Моля те, рестартирай  мисловните си процеси и ми кажи какво точно искаш от мен и какви претенции на какво основание имаш към мен. Ако обичаш!

Престани да се правиш на малоумна.
Какво пак не си разбрала?
Ти и Мамасита се пените, че било ОК да родиш на 16.
Ти и тя, дето не сте заработили 1 лв. години наред.
Питам те ясно, на български, след като нямаш доходи, как ще си отгледаш детето?
Отговорът е, че и на теб, и на нея са ви давали пари за тази цел мъжете и на родителите ви.
Вие без тях никакви деца нямаше да отгледате.
Само, че не за всички този начин е приемлив.

Нормално хората планират бъдещето си и се вместват в бюджета си, относно поставените цели, в т.ч. и деца.

# 1 026
Ти и тя, дето не сте заработили 1 лв. години наред.

Това не е вярно и тези неща се пишат с цял да се дискредитира написаното от тях двете, точно толкова е невярно, че сирената си неглижира децата и започвам и аз да виждам злонамерено четене и злобно клюкарене.
Андариел си работи съвсем редовна професия, а Сирен е в отпуск по майчинство.

# 1 027
  • София
Дева, сега, предполагам, че ще ми издърпаш ухото, защото не съм те слушкала . Ще ме накажеш ли и в ъгъла? Ще ме оставиш гладна, за да разбера, че ти си Пътят и Истината и Животът? НаредИ се на опашката.

# 1 028
А дали Мамасита щеше да може с майчинството си да гледа децата, или пък Анди да седи 14 години без да работи и да обяснява на всички работещи как не си гледат добре децата, ако не им се снасят пари?

Как едно момиче, без тези донорски средства ще се справи?

# 1 029
  • София
Даун, на теб това ли ти е зорът, чувстваш се по някаква причина обидена? Не знаех, че съм обяснявала точно това четиринйсет години. За мен определено е изненада. Аз обяснявах едно, ама то всеки си разбира по  своему.

Пийте по едно, отпуснете напрежението, че пак взеха да ви избива на гръвожадност.

# 1 030
Ами не е трудно да се види какво си писала в седмокласната, в темите за деца, в тези за работещи-неработещи.
Интересно ми е просто как ще отгледаш две деца без доход, защото нали трябва да стоиш до детето нон стоп и е гадно да ходи на ясла? Това за бебето, майка му ще е на училище през това време, а и на някое извънучилищно занимание, защото, според теб, без тях не може.
Просто сама си противоречиш.

# 1 031
lol  женски бой Simple Smile

# 1 032
  • София
Добре, де, Даун, не четеш ли, цял сценарий описах как бих се справила. Трябва и проекто-бюджет ли да ти представя за следващите тринайсет години, или пак ще ти е малко, защото не те утройва заради твоята собствена позиция? Чоовек не яде слон наведнъж, а хапка по хапта, а и този слон се променя във времето.  Знаеш какво е планиране, знаеш какво е промяна в околнатаа среда, знаеш какво е бюджетиране, и си наясно, че няма как всичко да бъде строго планирано и пресметнато за период от 10 години, защото ще даде отклонения заради всичките фактори - известни и неизвестни. Разбирам, че ти е по-важно да си права, а при мен да има противоречия, защото така ти си права и твоята позиция изглежда валидна, а моята компрометирана. Но се съмнявам дълбоко да не усещаш и да не разбираш за какво говоря, и че няма противоречие с всичко, което съм писала във форума. Децата кога стават седми клас, на седем месеца ли? Ми, това дете няма да ресте в гората, нито в някое неграмотно семейство, все пак, или го пропуснаш леко, защото е удобно?  Да, пари са нужни, но не и накуп, не и веднага за следващите петнайсет години. Дори ти не знаеш дали утре няма да се окажеш в съвършено различна ситуация, а очакваш от мен да контролирам бъдещето за тринайсет години напред, или за пет дори. Едно дете се гледа ден след ден, а не попет години наведнъж.

По този случай искам да питам нещо всички, които толкова скачат срещу позицията ми. Въпросите са два и покриват два възможни резултата при решение да роди. Обаче отговорете честно, в крайна сметка отговорът ви няма да е фатален за никого, няма да ви натоварва лично, нито нищо.

1.Искате ли една 16-годишна тийнеджърка, раждайки детето, да се справи успешно - включиително с помощта на родителите си или поне на майка си - да се изучи, да си гледа детето и т.н.?

2. Искате ли една 16-годишна тийнейджърка, раждайки детето, да не се справи, майка й да й натяква... и изобщо да се провали?

# 1 033
Явно ти не четеш.  Аз не оспорвам тезата ти, а съм удивена от това как от позицията на майка, застъпваща тезата, че без много пари и без да стоиш до детето не може, а сега се завърташ на 180 градуса. Това раздвоение ми е не само странно, а и не ми говори добре.

# 1 034
  • София
Аз пак я засстъпвам, но я застъъпвам за себе си, и за своите житейски обстоятелства, а не карам другите да си стоят вкъщи, нито им изисквам някакви пари. Да съм задърпала някоя тук за ръкава "Сстойси, бе, стой си вкъщи, иначе не става"? Не съм. Разказвала съм неведнъж какво ми е струвало на мен, колко пари са отивали за извънкласни занимания и т.н. Но не карам никого да го прави. Аз съм го искала, могла съм и съм го направила. Дотук ясно ли стана? Надявам се, че да.
Втора част - тъй като на хипотетичното внуче няма аз дасъм му майка, а баба, мога да кажа каквоо бих направила като баба - бих му отделяла възможно най-много време, бих го учила, занимавала и т.н., пак бих направила всичко възможно да има извънкласни занимания, а като му дойде времето и курсовете, които са необходими, ако изобщо тогава можем да си представим каква ще е системата. Но това са неща,касаещи далечно бъдеще. това, което при моята хипотеза ще е най-важното на първо време, ще е живо и здраво бебе, жива и здрава майка (и жива и здрава баба), и нататък майкатада си оправи образованието и бебето да се гледа. До годинка поне, нито са му нужни курсове, нито извънкласни занимания. Че и до 3-годишна възраст може детето дабъде научено на всичко вкъщи, ако особено се гледа на смени. А това са 3 годинни, което е достатъчно дълъг период, за да настъпят много промени. Надявам се,че и втораата част обясних достатъчно ясно.
Сега пак ли ти изглежда шизофренично? Е, ако е, вече повредата не е в моя телевизор, сори! А ако и изглежда, поне дай подробен разчет и аргументи кое, къде, как и защо.

Не знам какво те е прихванало от един-два месеца насам, обаче само обясняваш на храта как нещо, написано от тях ти изглежда шизофренично. или как този или онзи не ти изглеждал добре . Скачаш на всичко живо, което не ти е по сгодата и го обявяваш за шизофренично, а хората раздвоени. Сори, ама вече прекаляваш! Не зная какъв ти е проблемът, но, ако имаш някакви претенции към мен, ги изразявай точно! говориш за почтеност - тогава бъди почтена, а не ми се прави на Фройд!

Последна редакция: сб, 02 сеп 2017, 15:36 от Andariel

Общи условия

Активация на акаунт