Да родиш на 16

• 95 074
  • 1 411
  •   1
Отговори
# 1 080
  • София
Майката и бащата няма да й дават всичките финанси, а ще й дават финанси само за бебето. Тоест вместо джобните за училище , ще й дават малко повече като следят те да отиват за бебето. Не съм се изразила явно правилно.
Насила никой не може да принуди жена да абортира и Слава Богу !
Насила не можеш да накараш никой мъж да бъде баща, не е справедливо, но е така !
Насила не можеш да накараш никоя баба да помага с внучето.
Моята собствена майка ми го е казвала 100 пъти - има баби, които искат да си гледат кафенцето, екскурзийките и няма как да ги задължиш ДОРИ да погледат внучето за повече от 2-3 часа веднъж на 2 месеца, при това придружено с хиляди благодарности за оказаната помощ...

И с джобните на една 16 годишна се отглежда бебе? А  майката във фризера ли ще я сложат , щото иначе и нея някой трябва да  я отглежда и да и дава джобни?

# 1 081
az_pak_az , какви пък толкова финанси гълта това бебе ? Ако няма памперси - има пелени , има дрешки 2ра ръка, има играчки втора ръка, ако майката кърми и АМ не е нужно ...
Хора, голяма трагедия направихте от едно бебе ...

# 1 082
  • София
Че смяташ, че едно бебе на непълнолетна майка се отглежда и че може всичко да се нареди. Дотук сме аз и Мамасита. Даун и Дева ни сложиха диагноза.

Ще се спреш ли сама или да помоля модератор да те спре?
Да извадя ли цитатите на Антигона или сама ще си сложиш някакви бариери?

Давай цитатите! Ще ми издърпаш ухото или ще ме оставиш без вечеря? Нещо се опитваш да ме строяваш, а? Давай, де, давай! Екшън да има.
Скрит текст:
Даун, да не би да си дала профила си на заем на Бояна? Точно като нея си станала и  това не е комплимент. Тя си има някакви фантазии да слагаа диагнози и да определя кой какво да прави, асега и ти проявяваш същите мераци.

# 1 083

П.П Още колко потребителя  ще се регистрират днес за да ръсят "умности"?

Защо така грубо? На мен ми беше много интересно да прочета онова за свещите и смирението. Не се бях сещала за тази опция при бременност на тийнейджърка.

# 1 084

Може сега да не те подкрепи твоето семейство , но ако се справиш с задачата да бъдеш майка те ще са длъжни да ти се извинят .

А това направо е бисер.
Поне публикациите на авторката да беше прочела Ели Манчева, нямаше да се изказва толкова неадекватно.

# 1 085
Че смяташ, че едно бебе на непълнолетна майка се отглежда и че може всичко да се нареди. Дотук сме аз и Мамасита. Даун и Дева ни сложиха диагноза.

Ще се спреш ли сама или да помоля модератор да те спре?
Да извадя ли цитатите на Антигона или сама ще си сложиш някакви бариери?

Давай цитатите! Ще ми издърпаш ухото или ще ме оставиш без вечеря? Нещо се опитваш да ме строяваш, а? Давай, де, давай! Екшън да има.
Скрит текст:
Даун, да не би да си дала профила си на заем на Бояна? Точно като нея си станала и  това не е комплимент. Тя си има някакви фантазии да слагаа диагнози и да определя кой какво да прави, асега и ти проявяваш същите мераци.

Явно имаш някаква Фройдиска драма с Бояна, която не се и сеща за теб.
Обвини ме, че съм нарекла любимката ти Мамасита шизофреничка и Антигона ти постна цитати, че не аз съм го казала, ама то рупа ли рупа - май е твой израз. И продължаваш да ми навираш думи, които не съм казала, за което ще потърпя още малко и накрая ще те докладвам, ако не се спреш сама. Дори не се усещаш, колко си смешна.

# 1 086
  • София
мамамари, я да те питам нещо, като толкова вдигаш пушилка за дома, в който помагаш. Няма как да излъжеш, защото и двете знаем истината за семейните истории за децата, които попадат в тези домове. Та, тези деца на подкрепени от родителите си майки ли са? Или са от майки, които са били оставени на произвола на съдбата, често самите те с тежки семейни истории и незаинтересовани майки? Колко деца в дома са от майки с нормално възпитание, с подкрепяща майка, добри ученички?  И колкото и да ти е мъчно,  отговора, който знаем и двете е, че там няма деца на неблагополучни майки, чиито майки са били готови да помагат и са помагали

Дан, докладвай ме. Макар да съм любопитнаа за какво точно ще ме докладваш. Може ли да публикуваш доклада тук, преди да го изпратиш? Аз правилата не съм нарушавала, но виж, твои цитати са показателни кого как наричаш. Не че аз ще те докладвам, макар да мога, ако искам, но си водя битките сама. А ти, щом толкова искаш - докладвай.

# 1 087
  • София
az_pak_az , какви пък толкова финанси гълта това бебе ? Ако няма памперси - има пелени , има дрешки 2ра ръка, има играчки втора ръка, ако майката кърми и АМ не е нужно ...
Хора, голяма трагедия направихте от едно бебе ...
Едно бебе се гледа и с малко и с много финанси, въпроса е родителите на запъналото се да ражда девойче имат ли ги, и точно в това ли са смятали да ги инвестират.
"Ако няма памперси - има пелени "
Има и те се самоизпират,  самоизглаждат и ги раздават безплатно.

# 1 088
И аз бях супер изненадана от позицията на Андариел, но приятно изненадана и то много. Очаквах точно тя да напише с присъщия й плам - веднага аборт, момичето не знае какво иска и после ще съжалява, провален живот и т.н.  Поздрави, Андариел, че показваш и друга възможна гледна точка.
А относно парите и кой се грижел изцяло съм за себе си и децата си имам въпрос. Колко от вас са започнали буквално от нулата и са нямали никаква подкрепа? Нито грижовни родители, нито наследствени имоти? И ако е така как успяхте да се появите изобщо на този свят.
Подкрепям това мнение и заетата позиция от Анадриел. Не защото ще съм очарована да гледам внуче и непълнолетна дъщеря, а именно, защото не желая да компрометирам по някакъв начин здравето й с настоявания за аборт.
По принцип съм против абортите и съм изцяло
за превенцията и Бог ми е свидетел, че ще работя и съм работела все в тази насока.

И с Дева съм съгласна, че деца не се гледат само с любов, а трябват и пари, но стигне ли се до вариант до помощ с пари, щем не щем, ще помагаме докато сме живи, защото колкото и да чакаме детето да поотрасне и да си поеме пътя, толкова и не искаме да живее зле и в лишения.
Много е лесно отстрани всеки да пише и да философства..

Определено ако авторката има подкрепата от двата чифта родители (което ме съмнява, защото всички да настоявали за аборт) то нещата ще са една идея по-лесни. Дано да имат истинска подкрепа, защото другото е много познат сценарий, който не завършва добре за всички участници.

Последна редакция: сб, 02 сеп 2017, 18:56 от Анонимен

# 1 089
Andariel , ако те интересува наистина да ти дам координати да идеш и да видиш?
Децата не са глупави ,ако това питаш. Имат потенциал.
Истории всякакви. Имаше до преди няколко години едно момиченце .Родителите починали в автомобилна катастрофа докато било бебе. После си имало дядо ...до някое време ,но на съдбата не и стигнало че му взела родителите...
Това не може да се описва. Съжалявам!

# 1 090
  • София
мамамари, ходила съм, може би не точно в този дом. Защо не отговаряш на въпроса ми? Не те питам дали децата са умни или глупави,. Историята на детето-сираче с катастрофираните родители как се отнася към моя въпрос?
. явно трябва отново да задам въпроса си - нищо, свикнала съм, дори щее го формулирам лесен за възприемане и отговор. Само трябва да посочиш дали е отговор а) или отговор б).

Децата в тозии дом деца на какви майки са?
а) Майките на децата в дома са били подкрепени от своето семейство или поне от своите майки (бабата на детето), с нормално възпитание и от нормална семейна среда произходждат, добри ученички
б) Майките на децата в дома са били НЕподкрепени от своето семейство, нЕподкрепени от своите майки (бабата на детето), оставени да се оправят сами, самите те от нефункционално или труднофункциониращо семейство, посредствени или слаби ученички (евентуално бягства от училище и т.н)

# 1 091
Чувствам се неприятно от факта, че неколкократно каза, че съм нарекла Мамасита шизофреничка, което не е вярно.

Толкова с теб.

# 1 092
  • София
Еее, разгеле, миряса! мерси.

# 1 093
Чувствам се неприятно от факта, че неколкократно каза, че съм нарекла Мамасита шизофреничка, което не е вярно.

Наистина ли се почувства неприятно, не може да бъде! Че ти самата непрестанно вменяваш собствените си тълкувания на чуждите думи като казани от съответните потребители и клеветиш и разнасяш кой какво казал, а истината е, че никой никога не е казвал тези неща, които ти настояваш, че са казвали, и другите сме чели форума, та знаем кой какво казва. Сигурно и на тях им е неприятно.

# 1 094
Andariel , ако те интересува наистина да ти дам координати да идеш и да видиш?
Децата не са глупави ,ако това питаш. Имат потенциал.
Истории всякакви. Имаше до преди няколко години едно момиченце .Родителите починали в автомобилна катастрофа докато било бебе. После си имало дядо ...до някое време ,но на съдбата не и стигнало че му взела родителите...
Това не може да се описва. Съжалявам!
Абсолютно!
Дори не ми се говори за домовете и шелтърите с жените и децата в тях. Толкова много истории и мъка има в тях, че няма защо да ги разнасяме. Но статистиките са готовно достъпни и всеки може да си направи изводите сам за съдбите на мнозинството непълнолетни майки.

Общи условия

Активация на акаунт