Да родиш на 16

• 95 158
  • 1 411
  •   1
Отговори
# 1 065
Че не е лесно да се гледат деца - не, не е лесно. Спор няма.
НО нека сме по темата ! Какво имаме в наличност - мама на 16, татко на 18 и 2 чифта баби и дядовци.
Ако всички се втурнат да допринасят с нещо - изобщо няма да се усети имането на врещящото бебе.
Давам примерен хипотетичен вариант за разпределение на задълженията:
Майката минава като частна ученичка и се грижи за бебето.
Майка й и баща й работят, дават й финансите и ги разпределят само за бебето .
Момчето учи и работи и заделя от заработеното , за да улесни  мама и семейството й. Включва се в гледането на бебето. Майката и бащата на момчето също по желание могат да се включат с финанси и помощ - да речем по 4 часа уикендите или колкото им е на сърце.
Ако финансите не достигат - има пелени за многократна употреба, дрешки втора употреба или да вземат от приятели ползвани дрешки за бебчето, майката ще се старае да кърми, ако не може - остава само за едно АМ да се мисли.
Та така , 4-ма възрастни и 2-ма юноши няма да се справят с едно бебе ???
А то няма да е вечно бебе и около 3 годинки ще е на градинка , тогава мама ще има време да навакса с реализацията - университет или курсове и да работи... таткото също ...
Естествено ако момчето и родителите му се откажат от бебето - би било по-трудно , но не невъзможно.

# 1 066
Ако  за мен става дума   кое не му е ясно?
Толкова постове глупости изписахте .Личи си че си нямате хал хабер с какво се сблъскват деца чиито майки не са мислили как ще ги хранят и обличат.
Та казвам че тоя опит дето го имате да отглеждате деца с нищо да вземете да научите и директора на дома в който помагам ,че човека се е видял в чудо.

# 1 067
Че смяташ, че едно бебе на непълнолетна майка се отглежда и че може всичко да се нареди. Дотук сме аз и Мамасита. Даун и Дева ни сложиха диагноза.

Ще се спреш ли сама или да помоля модератор да те спре?
Да извадя ли цитатите на Антигона или сама ще си сложиш някакви бариери?

# 1 068
Със сигурност , желаеш силно това дете но разума те съветва друго .
Моят съвет към теб е да отидеш на църква да запалиш няколко свещи и да се смириш за няколко минути .
Извини ме , ако вярата ти е различна от християнската .

# 1 069
Ако момчето се откаже да бъде баща - ами нормално - не трябва да го съдим, но поне ще е опитал.

Наистина ли? Наистина ли е нормално и не трябва да го съдим? Що не може момичето да се откаже да бъде майка на роденото си дете и да й зачетем опита, нормално, че се е отказала, нека не я съдим? Повръща ми се от двойния стандарт, когато вече има родено дете. То, че на Сульо му е лесно да си хване дърмите и често го прави, без никой копче да му каже, е ясно, но хайде няма нужда жени във форум за жени да го приемат за нормално и окей. Докато няма обществена нетърпимост към бащиното изоставяне, равна с обществената нетърпимост към майчиното (а тя в момента хич не е равна), Сульовците ще продължават да се чувстват волни като вятъра.

# 1 070
Цитат
Майката и бащата на момчето също по желание могат да се включат с финанси и помощ - да речем по 4 часа уикендите или колкото им е на сърце
Simple Smile Какво значи, ако поискат. Трябва да е ясно в обществото, че при едно зачеване участват и двамата по равно. Това звучи така,сякаш само женската страна има вина за зачеване. Докога ще се дундуркат мъжете?

# 1 071
  • София
Че смяташ, че едно бебе на непълнолетна майка се отглежда и че може всичко да се нареди. Дотук сме аз и Мамасита. Даун и Дева ни сложиха диагноза.
Е, и аз така смятам. Не съм от скачащите от радост ако на хоризонта се появи бременна 16 годишна, но каквото-такова

# 1 072
Надявам се да , преминеш този етап от живота си по най-подходящия начин за всички .

# 1 073
  • София
Че не е лесно да се гледат деца - не, не е лесно. Спор няма.
НО нека сме по темата ! Какво имаме в наличност - мама на 16, татко на 18 и 2 чифта баби и дядовци.
Ако всички се втурнат да допринасят с нещо - изобщо няма да се усети имането на врещящото бебе.
Давам примерен хипотетичен вариант за разпределение на задълженията:
Майката минава като частна ученичка и се грижи за бебето.
Майка й и баща й работят, дават й финансите и ги разпределят само за бебето .
Момчето учи и работи и заделя от заработеното , за да улесни  мама и семейството й. Включва се в гледането на бебето. Майката и бащата на момчето също по желание могат да се включат с финанси и помощ - да речем по 4 часа уикендите или колкото им е на сърце.
Ако финансите не достигат - има пелени за многократна употреба, дрешки втора употреба или да вземат от приятели ползвани дрешки за бебчето, майката ще се старае да кърми, ако не може - остава само за едно АМ да се мисли.
Та така , 4-ма възрастни и 2-ма юноши няма да се справят с едно бебе ???
А то няма да е вечно бебе и около 3 годинки ще е на градинка , тогава мама ще има време да навакса с реализацията - университет или курсове и да работи... таткото също ...
Естествено ако момчето и родителите му се откажат от бебето - би било по-трудно , но не невъзможно.
Това в коя утопия го прочете?
И от къде-на къде, смяташ че  "Майка й и баща й работят, дават й финансите" е ОК, за която и да е от двойките баби и дядовци.

# 1 074
Аз имам син, той няма как да забременее, но съм сигурна, че няма да се измете, ако стане гаф. От малък се грижи за животни,  нашите и намерени. Никога не е пропуснал да нахрани кучето и аксолотъла си. Пиша го, защото това възпита в него отговорност. Може да се занимава с малки деца, дори и да не му е до тях на моменти. Сигурна съм, че ще е добър баща, дори и сега, но ако се случи сега, аз ще трябва да поема финансовата тежест, а няма да се справя.

# 1 075
# 1 076
Главата горе ,много позитивизъм и  няма как да не се справите .
Не забравяй , че не си сама на този свят .
Може сега да не те подкрепи твоето семейство , но ако се справиш с задачата да бъдеш майка те ще са длъжни да ти се извинят .

# 1 077
Майката и бащата няма да й дават всичките финанси, а ще й дават финанси само за бебето. Тоест вместо джобните за училище , ще й дават малко повече като следят те да отиват за бебето. Не съм се изразила явно правилно.
Насила никой не може да принуди жена да абортира и Слава Богу !
Насила не можеш да накараш никой мъж да бъде баща, не е справедливо, но е така !
Насила не можеш да накараш никоя баба да помага с внучето.
Моята собствена майка ми го е казвала 100 пъти - има баби, които искат да си гледат кафенцето, екскурзийките и няма как да ги задължиш ДОРИ да погледат внучето за повече от 2-3 часа веднъж на 2 месеца, при това придружено с хиляди благодарности за оказаната помощ...

# 1 078
  • София
Главата горе ,много позитивизъм и  няма как да не се справите .
Не забравяй , че не си сама на този свят .
Може сега да не те подкрепи твоето семейство , но ако се справиш с задачата да бъдеш майка те ще са длъжни да ти се извинят .

Ако семейството не я подкрепи сега кой? Бъдещата свекърва, която предлага аборт или 18 годишния баща работещ за джобни и сигурно във семейната фирма?

П.П Още колко потребителя  ще се регистрират днес за да ръсят "умности"?

# 1 079
На мен (за сега )ми е широко около врата уж. Много сме малки.От две години чете книги на езика ,който още учи  ,а до 16 ще може и да го преподава  и вече 6г ще е учила втори( надявам се перфектно), та ще има една идея повече възможности  ,обаче моите години ще са множко с всички негативи от това.
Излиза че и  да искам няма как да обещавам ,но знам че докато мърдам няма да си оставя детето за нищо на света.

Общи условия

Активация на акаунт