Да родиш на 16

• 95 309
  • 1 411
  •   1
Отговори
# 810
Надя  , радвам се за вас но да се хвалите пред мен е излишно?
Вашия успех е най нужен на вас самата във формата на независимост и на вашите деца  във формата на блага и привилегии за които се плаща.
chochie , никой не е застрахован от нищо. Избрала сте най-малкото зло.

# 811
Надя  , радвам се за вас но да се хвалите пред мен е излишно?
Вашия успех е най нужен на вас самата във формата на независимост и на вашите деца  във формата на блага и привилегии за които се плаща.

Не се хваля. Исках да кажа, че не винаги са нужни пари за курсове, допълнителни уроци и школи.

# 812
Аз ви разбрах ,ама вие не ме разбрахте...
Чели ли се ''Мечо Пух''?

# 813
Надя  , радвам се за вас но да се хвалите пред мен е излишно?
Вашия успех е най нужен на вас самата във формата на независимост и на вашите деца  във формата на блага и привилегии за които се плаща.
chochie , никой не е застрахован от нищо. Избрала сте най-малкото зло.

Излишен е по-скоро постинга, станал повод за включването на Nadya_95.:  
Защото, ако на нечие дете са му нужни 1000лв. за курс по английски, на друго не са. Справя се и без курс.
Абсолютно излишно е да се слагат някакви рамки и изисквания, защото, видите ли, в моя живот е така или така ми се иска да бъде... Позволете на хората да съществуват, без тъй категорично да отсъждате според собствения си аршин. За чужд живот той може да се окаже твърде нищожен.  А и не е изключено собствените ви деца да ви опровергаят един слънчев ден. Нито за вас, нито за вашите деца е полезна тая категоричност. Тук не визирам само цитираната от мен.

Аз на 20 имах много повече енергия за гледане на бебе, отколкото на 30.
А едни свободни 1000лв за курс по английски намираха ли се?
А едни 700-1500за шини?
А пари за спорт (такси ,екипи...)?
А за частни уроци?
Дрешките и обущетата не ги броим , пътуванията , ваканциите , паритата за рожденден, подаръци за РД на приятелките.....
Няма как само с обич. Трябват и пари.

# 814
Между другото, бутате ли колички Чиполино? Нали знаете, че директор им е жена с гимназиално образование- вярно, от Английската, но след това се е омъжила и си е останала само с тази диплома. Ама върти бизнес за много пари.
но фирмата едва ли я е направила с университетски учебникарски знания.
Заповядай, има управител, има и едноличен собственик на капитала ЕООД-то.
Тя е била управител до 13.04.2017г, а не...
Скрит текст:
ПП Та, за журналистика иде реч. (картофи, колички)

# 815
  • София
Добре де, за 2-3 години тийнове от езикова гимназия с курсове могат да се превърнат в програмисти, графични дизайнери, репортери, фотографи- има доста "портативни" професии, които искат най-вече опит и малко начално обучение. Не е само продаване на картофи.

Ха, именно! Не се бях сетила точно за това в момента, но ти ме подсети. Все пак, тъй като питаха мен аз какво и защо, все пак да кажа, че не говоря за 16-годишна полуграмотна кифла от гетото, а за момиче в една от най-добрите езикови гимназии, с още един западен език и достатъчно развита интелектуално и т.н., за да може много бързо да се ориантира и да стане дори най-тъпият кодер. Има онлайн курсове (аз самата лично се понаучих самостоятелно на CSS от един такъв курс, нищо че в един момент го зарязах, защото се оказа, че не ми е важно, но опитах и видях, че се получава), за  които е нужно само желание, а интернет и кабелна телевизия струват 40 лева на месец, та не е като да няма мегдан. Отделно, както писах, една бремнност на 16-годишно момиче е кактопри всички  9 месеца и докато тръгне да ражда, ще е на 17, а дотогава  може да ходи на училище. Дори социално майчинство и детски, но ще получава от държавата пари, каквито се полагат на всяяка родилка. (дето се вика, дотук поне като циганите ще я докара). След някой друг месец (осено ако има късмет да се падне раждането през лятната ваканция), може да започне малко по малко да ходи пак на училище, а  къде аз, къде странична помощ, все ще се намери кой да гледа бебето половин ден. А после, сори, мама, ама гледаш бебе, докато се върна, а после учиш за утре. Така спокойно едно момиче, дори родило на 17, при добра организация и ако се стегне, да завърши гимназия съвсем успешно със съучениците си. Ако някой предяви претенции как бремено момиче или вече родило няма място в училище, луда калинка ще го направя - има достатъчно организации и законови методи за спазване на правата на бременно или родило момиче да ходи на училище. С отсъствията, които естествено ще се случват заради бебето - кактовсички останали, които бягат от часовете - бележки и т.н. И по живо по здраво все някак матурите ще ги избута и по живо по здраво може да си вземе дипломата. та, не е невъзможно, освен ако множеството не реши, че мозъкът изтича с кърмата.

За Даун и мамамари. Чакайте да видя дали правилно съм схванала картинката. Значи, какво ще почувства младата майка, ако няма пари за уроци на бебето. Ехо, хора, вече някой го написа - бебетата, колкото и пари да гълтат, не се нуждаят от уроци за кандидатстване, нито от английски, нито от брекети, нито правят разлика дали дрешките им са от обикновен магазин, подарени или някакви фирмени. Ако следвам вашата логика, то особено второто ми дете изобщо не трябваше да се ражда, а трябваше да направя аборт, защото тогава и таванът се ронеше върху главите ни, а когато се роди, дори нямаше място за креватче, а спеше в кошницата от количката на първото дете. И износваше дрешките пак на първото дете. Май само памперсите и шишето за вода му беше лично негови и някоя играчка, защото дори шишетата за мляко пак бяха от първото дете. И какво сега, да го бях абортирала, горкото, да не се мъчи, защото няма за шини и за курсове за кандидатстване? Усещате ли какви нелогични неща сте написали? Както някой писа, не искат в родилното банкова сметка с готови, събрани пари за курсове за седми клас, нито разписка, че майката може да си стои вкъщи и да го гледа. Писала съм - когато бяха малки си останах вкъщи, защото с породени, едно през друго боледуващи деца едва ли някой работодател щеше да е много хепи да съм в болнични през седмица за по едно десетина дни (защото като тръгне единият, след 3-4 дни, колкото е тъкмо на вирусите размножителният период, започваше и другият). Е, да не би тогава да съм знаела, че ще могат да ходят на уроци и на сто извънкласни занимания? Нямало е как да зная, защото не съм врачка, а тогава беше най-голямата криза по демокрацията.

Та, какво препоръчвате вие по това, което аз разбрах от писането - за да не се депресира майка  му, че не може да му осигури това, което тя е имала, и да не се мъчи горкото същество да живее в лишения от английски и брекети, дай по-добре майката да направи аборт, и така всички ще са щастливи (кой ще е щастлив,  обаче?). Правилно ли съм разбрала? Аз самата съм достатъчно образована, за да мога да дам на внучето си това, което съм дала на децата си, та и повече, защото в момента зная много повече и имам много повече опит, отколкото преди петнайсет години. Също зная и как работи системата - има читалища, има Дворец на децата, а ако толкова е зле положеннието, ще прося във форума. Тогава вече всички мои "фенки" ще имат идеалната възможност да ми начукат канчето, а който иска  - ще помогне. Така става ли? Или пак ще има недоволни?

# 816
Не Анди, моят въпрос не беше това, а пълното разминаване в твоите постове тук и в темите за децата и кандидат гимназистите, където твърдиш, че без уроци и "бутане" нищо не става и където твърдиш, че майката трябва да е денонощно с децата си поне до 7ми клас.

# 817
  • София
Какъв обрат в темата...  Joy За космите нещо да кажете?

# 818
  • София
няма разминаване и именно това обясних в целия чаршаф - нямало е как да зная, когато родих моите деца, че в в първи клас ще могат  да ходят на сто неща, а аз ще мога да си остана вкъщи и да се заимавам. Те изобщо не би тряябвало да се раждат по твоята и на мамамари логика, защото се родиха в най-голямата криза. Бутанетоси е бутане и то става с лична ангажираност с детето, а не с пари. Преди да тръгне на някакви уроци, с него вкъщи вече е имало кой да се занимава. А докато стане време за уроци, ще са минали повече от десет години, а за десет години една млада майка може много неща да направи в живота си. И ако не е майката, това дете има баба (демек, аз), и не бой се, няма да остане недобутано. На смени ще го бутаме и пак ще го добутаме. Ако не става нещо по лесния начин, става по трудния. Но първо, за да буташ някого, него трябва да го има,да се е родил. Всяка една от нас тук е можела да се озове в кофата за биологичен отпадък, защото е нямало да можем да бъдем отгледани в по-добри условия, отколкото нашите майки. Не разбирам за теб къде има противоречие в думите ми. То и при други условия може майката да не иска да си стои вкъщи, няма нужда да е родила непълнолетна. Ако не иска да стои вкъщи, значи няма да стои вкъщи и детето ще е или на ясла:градина, или с баба, или с бавачка. Но няма как да задължиш една майка да е вкъщи, ако тя не иска.

# 819
Не ми сравнявай логиката с тази на другата девойка, защото аз никога не съм твърдяла такова нещо. Ти си го твърдяла в други теми.

# 820
  • София
наистна не разбирам какво имаш предвид и къде и в какво откриваш противоречия за написаното от мен. Девойката, коя девойка? Аааа, авторката ли? О, тя няма нищо общо в случая, не зная защо я намесваш. Какво точно е разминаването в написаното от мен преди и сега?

# 821

Защото, ако на нечие дете са му нужни 1000лв. за курс по английски, на друго не са. Справя се и без курс.
Абсолютно излишно е да се слагат някакви рамки и изисквания,А пари за спорт (такси ,екипи...)?
А за частни уроци?
Дрешките и обущетата не ги броим , пътуванията , ваканциите , паритата за рожденден, подаръци за РД на приятелките.....
Да има и деца сираци поверени на държавна издръжка да са се ...справили  и установили ,но говоря за нещо съвсем различно.
Виждате ли наистина хората са различни. Един чете и разбира ,а друг хич нищо не е разбрал ама пише.
Както по напред обясних на друга потребителка , се налага да обясня специално за вас.
Проблема не е там ,  където детето няма нито желание нито потенциал за повече. Проблем ''евентуално'' възниква там където детето има нужните качества и желанието , НО възможностите на родителя го ограничават. Слага се принудително таван  определен от липсата на средства.
Таван не за забавления или пътувания а за обучение и професионална реализация.
Нека поне не се лъжем нито да залъгваме децата си че  безплатното няма лимит ,отвъд който не става само с желание.
Не говоря за някакви измислени специалности ,за които вечно не достигат желаещи а за истински сериозни и много престижни професии с доход позволяващ пълна независимост и висок стандарт на живот.

# 822
  • София
И аз не виждам разминаване?

# 823
Мамамари, ти на твоето дете можеш ли да осигуриш следване в най-престижните световни университети?

# 824
  • София
Мамамари, ти на твоето дете можеш ли да осигуриш следване в най-престижните световни университети?
Princeton има need-blind прием, т.е. ако детето е достатъчно (да се чете "извънредно") умно да им отговаря на критериите, няма да има нужда мама да плаща, ако мама няма достатъчно пари.  

Общи условия

Активация на акаунт