Да родиш на 16

• 95 284
  • 1 411
  •   1
Отговори
# 840
Аз пък не мога да проумея какво извратено чувство на удовлетвореност изпитват някои   че на едно дете живота му може да стане по-скапан от техния собствен  ,умело давайки най-точни съвети как възможно най-бързо и необратимо да си погуби живота.
Кое ни направи толкова зли?

# 841
  • Sofia
А да не забравяме,че стандарта в нашата държава е различен.Ако в София взимат четири цифрени заплати то в провинцията сме на три цифрени.И едва ли много от родителите могат да си позволят това което ти си описала.По твоята логика ние не трябва да имаме деца.Както казах дъщеря ми ще е студент първа година - редовно,но ще и се налага да работи и да учи,което е масово в нашата страна.[/left]
Точно и за родителите и за децата е адски трудно без да бъдат намесвани бебета.
А ако ви беше наредила 1-2 внучета като самотна майка?
М?
Ще учи задочно или ще отложи малко докато пораснат внучетата.
А се налага да работи защото мама и тати не живеят в София и не взимат техните заплати.Но примера ми беше за това,че понякога и от майките тинейджърки излизат читави деца.

Пепински, поздравления за всичко от мен  bouquet  чета те от началото на тази тема и имаш моето искрено уважение!

Обаче държа да кажа, че далеч не всички в София получават огромни заплати.
Някои, макар и висшисти, специалисти, работещи на пълен работен ден, са на съвсем скромни заплати.
Просто го имай предвид. В София нещата никак не са розови. Да, може средният доход като цяло да е по-висок, но тук и стандартът е по-висок също.

# 842
  • София
Шарки, за извънредно умните и гениалните изобщо не говоря, те са съвсем друго нещо. А освен такси за следване, с нещо и трябва да живее човек, докато следва в такива университети.
Динчо, няма да повярваш, обаче на деца с по-бедни родители им дават и общежитие, и стипендии, и пари за учебници - всичко dо необходимите $70К годишно, вкл. с таксата за обучение и това не е заем, тези пари не подлежат на връщане.

Моята дъщеря имаше предложение за МВА, от американски университет, е, не от Бръшляновата лига, но със същото финансово покритие, при това дори без да подава молба за приeм, бяха ѝ изровили резултата от GMAT-a. Моите доходи никога не са били част от предложението, университетът явно си е преценил, че търси такива студенти и им поема изцяло "масрафа". 

# 843
Но примера ми беше за това,че понякога и от майките тинейджърки излизат читави деца.[/left]
Изобщо не го коментирам това.
Обаче попадат в омагьосан кръг без пари няма образование без него плащат малко и нито собствения си живот държат в ръцете си нито този на бебето .А може да е съвсем различно.

Не знам какво си разбрала Луна  в поста ми за сираците ,но ще ти кажа ,че ако имаха късмета зад тях да стои материалната подкрепа на  родител живота им далеч нямаше да е толкова тежък. Редовно дарявам  в едно определено място .Познавам децата и мога да кажа че някои от тях биха могли да стигнат много по-далеч от това което съдбата им е отредила без да ги пита.
Всъщност, говориш за необходим минимум за издръжка на бебе, че тогава да го родиш. На моите думи, че далеч не на всички деца са им необходими толкова много родителски финансови ресурси, като изброените от теб, че да се изучат и да получат знания /използвах личния ти пример с английския/, ти отговаряш, че такива деца са сираци, на държавна издръжка, нямат потенциал, нямат и желание за повече. Имаш ли представа какво точно написа?
Нека прекратим разговора, моля! Изходните ни точки са тотално различни. Ти пречупваш всичко през своята призма, както и повечето, поддържащи тезата, че едно момиче задължително си проваля живота с една непредвидена бременност.. Аз се опитвам да ти кажа, че схващането ти важи за теб единствено  и за никого другиго. Разбираш ли? В крайна сметка, родителят защо отблъсква децата си и при проблем не търсят него, а прегръщат някоя чужда опция, при все че може да им навреди в пъти повече??? Заради категоричността на родителя, налагащ собствените си разбирания върху детето си, въобразяващ си, че така учи и дава сигурност, правилни убеждения и прочие тъпотии. Всява страх и отблъсква детето си. По-назад има постинг, който ви дава другата гледна точка. Истина е. Някои от вас напълно забравят откъде са минали и тотално отричат правото на децата си да не мислят като тях или да правят личните си грешки. Това е ваша грешка, дами, само ваша заблуда. Дръжте се и говорете така, че когато детето ви има действително нужда от помощ заради сериозността на проблема, в който се е натикало, да не иде при друг за помощ, а да има доверието да дойде при вас. Това, ако го има, всичко друго ще се нареди, защото такъв родител зачита човека, на когото е дал живот. Не го натоварва със собствените си страхове и желания, а при нужда подава ръка за помощ.

# 844
Не знам какво си разбрала Луна  в поста ми за сираците ,но ще ти кажа ,че ако имаха късмета зад тях да стои материалната подкрепа на  родител живота им далеч нямаше да е толкова тежък. Редовно дарявам  в едно определено място .Познавам децата и мога да кажа че някои от тях биха могли да стигнат много по-далеч от това което съдбата им е отредила без да ги пита.
можеш спокойно да спреш да даряваш на определеното място, ако живееш с илюзията, че по този начин правиш нечии живот супер смислен. като кръгъл сирак мога да ти кажа, че материалната подкрепа не ми е била нужна. липсите са много, материалните са на последно място сред тях. да, имала съм лишения, но се преживяват и забравят. не знам защо в темите като няма други аргументи и се опира до сираците.

# 845
Луна върни се и чета БАААВНО  ,ако не схващаш изчакай да отмине ефекта на това на което си  взела и опитай утре пак на свежа глава
 sylviana, дарявам на конкретни деца конкретни неща от които имат нужда а нямат.Не знам къде си била и какво си получавала ,но нуждата от топла зимна обувка не се ''преживява'' и не смятам че някой има право да отказва нещо от името на друг.
Не може всички липси да бъдат запълнени ,но може някои  да бъдат малко по-поносими.

# 846
  • София
Аз пък не мога да проумея какво извратено чувство на удовлетвореност изпитват някои   че на едно дете живота му може да стане по-скапан от техния собствен  ,умело давайки най-точни съвети как възможно най-бързо и необратимо да си погуби живота.
Кое ни направи толкова зли?

Кой си скапва живота? И сигурна ли си, че си скапва живота? Кой и на кое дете скапва живота? Изобщо, коя си ти, че да казваш кой на кого скапвал живота? Господ? Или си го хванала за шлифера и той ти е дал пълномощно да определяш кой какъв живот има и скапва? Да, въпроси са, истински, към теб, а не риторични!

# 847
  • Sofia
Луна върни се и чета БАААВНО  ,ако не схващаш изчакай да отмине ефекта на това на което си  взела и опитай утре пак на свежа глава

Охооо, и ни бива в сарказма, браво?  newsm78

# 848
luna, няколко пъти писах и трих, но толкова неприятно се развива дискусията, че се отказвах
Подкрепям поста ти
Бременност на 16 не е най-приятното, но не е и най-лошото за един тийн или родител на тийн.
Надявам се, с каквото и да ни срещне живота, да имам сили и разум да бъда до децата си, и те да се обърнат към мен. Да се подкрепяме по всякакви поводи

# 849
Вие, винаги и всичките до една ли сте постъпвали тъй, както е искала майка ви? И особено през пубертета си сте били  на едно мнение с майка си!? Споделящи, допитващи се до нея, изцяло действайки по усмотрение на майчината повеля!? Не си мислехте, че морето е до колене!? Много ми е любопитно. В тийн-годините си бяхте зрели и презрели, с мозъчен актив, анализиращ, планиращ и предвиждащ проблемни ситуации като коментираната и последствията за години напред!? Като сте правили секс, които от вас са го правили на тия години, сте се съобразявали с майка си, не с гаджето!?
Ако сте от тия, явно неусетно се е зародил нов, ама нечовешки вид... за което аз сега разбирам.
Били сме и какво от това?
Не става дума за нас.

# 850
Шарки, за извънредно умните и гениалните изобщо не говоря, те са съвсем друго нещо. А освен такси за следване, с нещо и трябва да живее човек, докато следва в такива университети.
Динчо, няма да повярваш, обаче на деца с по-бедни родители им дават и общежитие, и стипендии, и пари за учебници - всичко dо необходимите $70К годишно, вкл. с таксата за обучение и това не е заем, тези пари не подлежат на връщане.

Моята дъщеря имаше предложение за МВА, от американски университет, е, не от Бръшляновата лига, но със същото финансово покритие, при това дори без да подава молба за приeм, бяха ѝ изровили резултата от GMAT-a. Моите доходи никога не са били част от предложението, университетът явно си е преценил, че търси такива студенти и им поема изцяло "масрафа". 
Не ти вярвам съвсем, защото точно сега едно мое изключително близко дете получи покана от Princeton и изобщо не покриват целия масраф, даже хич изобщо.
Може и то да не е чак толкова гениално, но щом са го поканили едва ли пък е съвсем тъпо.

# 851
Andariel, ти наистина ли си вярваш, че бременна 16-годишна ще си ходи на училище
Скрит текст:
все едно нищо не е станало. На възраст, в която една пъпка е краят на света, да си седне на чина все едно не вижда всички погледи или не чува подмятанията. Да преглътне, че ще е тема на разговор на цялото училище, че ще е лошият пример на майките, които вземат децата от началното училище - "Виж, мамо, опичай си акъла, да не те сполети и теб". Понякога казано с цел девойката да го чуе.
И много лесно забравяш всички гадения - първите три месеца, свръхчуствителност към миризми (представи си шестия час как се седи зад Пешо, който е играл баскетбол 45 минути), пишкане на всеки половин час. Ами ако не може да изтрае до края на часа? Дали ще се прави, че не чува подмятанията, докато излезе от стаята и да си представя какво се случва там докато я няма. Ами излизането навън на голямото междучасие? Дали всички ще я пазят и ще и дават ред или ще ходи с чантата пред корема да се пази от бясно тичащите осемгодишни от съседната сграда? Дали ще и дават ред в тоалетната, която към края на часовете не е за влизане?
Не е нужен закон, който да забранява на бременни момичета да ходят на училище. Нарича се здрав разум.
  Praynig
Не е необходимо да посещава училищни занимания. Трябва да положи изпити.
Казва му се индивидуална форма на обучение. Има и самостоятелна, и вечерна.

# 852
  • София
Честно, не предполагах какво Средновековие е в главите на хората относно бременните ученички, докато не започна обсъждането на тази тема. Вярно, че тук всичко е хиперболизирано, но все пак, не очаквах от толкова много образовани жени на едно място точно такива отговори. Мислех, че стигмата на бременната ученичка вече е отминала с филма Клетва. Чудя се, има ли ги все още тези "санаториуми", за които се разказваше от ухо на ухо, и в които изпращаха закъснелите аборти да родят. Все едно гледам римейк на нещо средно между Всичко е любов, Клетва и Бъди благословена. Сега, не ми казвайте как преигравам и драматизирам, защото наистина точно такова усещане имам.

# 853
Андариел, хич не мога да ти схвана позицията в тази тема.
Че си противоречиш е ясно. Аз знам какво си писала, за тези, които се съмняват, нека прочетат, не съм от тези дето ровят за цитати, не ми се търси.
Имам чувството, че имаш личен спомен във връзка с темата. Не си родила на 16, ясно е, ама се съмнявам и аборт да си правила на 16, затова не схващам. Thinking Thinking
Единственото общо, със сигурност, е че си разчитала на помощ, ти си казваш. Peace
Обаче има огромна разлика да имаш мъж, който е работил, докато ти си гледала децата.
Тук няма такъв, ще плащат родителите само.
И има огромна, ама наистина огромна, разлика от 13 години. Едно е да си на 16, друго на 28-29, как изобщо правиш аналогия??? Rolling Eyes

Сирената и тя други ги ръсеше. Как щяла да ги вкарва в пътя непокорните тийнове, с походи и трудова дейност, да нямат време да мислят за глупости...
Абе що така спрямо себе си едно мислите, пък за другите друго?

Дънди73 и тя, поне за детето ѝ знам, че учи в елитна гимназия, много добре знае колко е важен езика. И че само с уроци от училище не става, за сертификат си трябват и школи.

Янечек и тя смени плочата. Щеше категорично да насмете и двамата бъдещи родители, сега е доста благосклонна... Crazy

Аз ли не съм в ред, или вие имате раздвоение на личността? Crazy Crazy

# 854
Ох, като почнете да се превземате с тия хилядарки, дето трябва да се хвърлят по детето, все едно сме на кардарашка сватба! Голямо самочувствие като имаш малко парици в джоба, че можеш да си позволиш дете, пък видиш ли - другите не могат.

Общи условия

Активация на акаунт