Да родиш на 16

• 95 158
  • 1 411
  •   1
Отговори
# 1 050
  • София
Преди малко гледах, май последната серия трябваше да бъде, на един сериал по НВо - Големите малки лъжи, и се заслушах в текста на песента по време на финанлите надписи. Признавам, досега тя ме успиваше и не бях обръщала внимание, някаква флегматична ми беше, а и се пее много тихо. Та, припевът беше нещо от сорта
You can`t  always what you want,
but if you try
sometimes you might get what you need.

Динчо, напълно си е логично, именно защото може да не знае какво иска, а съвсем естествено да се страхува, да иска да се скрие, да избяга от проблема, прави се, че не съществува, защото не може да осмисли случващото се, водещата емоция е страхът, дори ужасът и всички неща, които изброиха като негативи. Но тоа са емоции, а и предвид това, че няма време, те не казват от ден първи, че са бремнни, а крият от страх, времето си минава, и родителите като изпаднат в шок, и на тяях им се иска с гумичка да заличат всичко, все едно няма нищо. Да не мислиш, че е лесно за един родител да осъзнае, че вече нищо не е същото и целият му живот е под заплаха, всичките му планове, илюзии дори по отношение на дъщерята?  Всичко, което тук се изписа е тоочно това, което си мислят родителите, включително с приказките за чекнене, секс на голо и т.н. Ужасно е, няма време за обмисляне и затова замитат всичко под килима, никога не споменават "инцидента", а ако има усложнения след аборт, започват взаимни обвинения, ако на момичето, вече пораснала жена, й гръмнат бушоните.

# 1 051
  • София
Кристина, и ти си следващата шизофренична, да знаеш! Заповядай в клуба.

мамамари, мислиш ли, че не съм виждала? И не съм виждала, но съм и общувала. какво точно се опитваш да разкажеш, което вече не зная?

# 1 052
Много грозно обръщате темата към лични нападки кой колко пари изкарал.
Спрете се !!!
По темата:
2мата искат да задържат бебето и да се опитат да го гледат. Ами нека опитат. Аз се съмнявам, че ще успеят заедно, но винаги има и процент вероятност да останат заедно за по-дълго време. Ако момчето се откаже да бъде баща - ами нормално - не трябва да го съдим, но поне ще е опитал. Ако дезертира - идват бабите на помощ и ще отгледат детето заедно с майката.

# 1 053
Аз пък тая ситуация не я приемам толкова драматично като вас. Има по-лоши неща в живота от това синът ми да доведе бременна девойка. Често казано това е най-малкото зло, от всички злини. Едно дете, ако не можем да изгледаме, за нищо не ставаме.

Това е и моето мнение.  Къде по-страшни неща има - болести, зависимости и т.н. И язък ни за цялото биене в гърдите колко печелим и какво сме постигнали, ако едно бебе не можем да отгледаме на 40+

# 1 054
 Анди не следя темата. Какво ми е шизофреничното.

# 1 055
  • София
Че смяташ, че едно бебе на непълнолетна майка се отглежда и че може всичко да се нареди. Дотук сме аз и Мамасита. Даун и Дева ни сложиха диагноза.

# 1 056
....

мамамари, мислиш ли, че не съм виждала? И не съм виждала, но съм и общувала. какво точно се опитваш да разкажеш, което вече не зная?
След толкова приказки е време да видим дела или да замълчите.

# 1 057
Кристина, и ти си следващата шизофренична, да знаеш! Заповядай в клуба.

Доста ниска топка.
Почти никой не каза, че ще насили дъщерята да направи аборт и в общи линии всички казахме, че щем, нешем ще помагаме. Разликата е, че малко смятат, че е лесно и го представят в красиви измислици. Още по-странно е, отново казвам, че според теб, преди беше, че децата се нуждаят от много, а сега от почти нищо.

За Кристина не съм казвала нищо лошо. Наистина ми звучи тъжна, а и съм чела, че има доста отровн майка. Може и да не е тъжна и нещастна, а да е бъг в комуникацията, но ако наистина се чувства така, може да посети психолог. Не е страшно и не нужно да си с диагноза, за да го направиш.

# 1 058
Една съученичка роди на 16 г. Семейството и беше до нея. Завърши висше образование, работи като учителка. В малък провинциален град това не е лош избор за жена. Със същия мъж си е. по-късно си родиха и момиченце. Сега дали са още заедно не знам. От четири години не съм ходила в родния си град. Родителите на момичето и на момчето не бяха милионери. Съвсем нормални хора. Това преди 20 г. Сега аз може би имам повече пари от тях по онова време. Тогава стандартът на живот беше по-нисък.

# 1 059
  • София
И кои сте тези "вие"? И какви дела искаш да видиш? И от висотата на какво ти казваш кой да замълчи? Пълномощно от Господ, нещо, няма ли да покажеш за легитимация?
Дай да видим сега за делата - какви дела искаш? Разказвай подробно.

Даун, нали получи каквото искашеот мен - шизофренично е. Нима очакваш диалог след като определяш написаното от мен за шизофренично и лицемерно? И диагноза ми сложи, мерси и на теб, доктор Фройд. Нима очакваш нататък да има някакъв смислен и положителен диалог? Защо да си го причинявам? Все ми е едно нататък какво ще напишеш.

Последна редакция: сб, 02 сеп 2017, 17:17 от Andariel

# 1 060
Чувствам се пренебрегната, че ме забравяте към тези с диагноза. И аз смятам, че едно дете, дори и две може да се отгледат както трябва от родители на 16/19, при стабилни баби и дядовци. Дори съм го виждала в реалния живот. И никой не е с провален такъв към настоящия момент.

# 1 061
а защо да не идва с готово решение? Няма право на решение ли? Нали е отделен човек, със своите мисли?

Има, когато е самостоятелен и от решенията му зависи само и единствено той. Когато от решенията зависят и други хора, редно е да се обсъждат, нали.
Много грозно обръщате темата към лични нападки кой колко пари изкарал.
И не само пари. Клюкарките пред блока в който живеех преди 15 години имаха някакво уважение и зачитане една към друга въпреки че се хапеха отровно.

2мата искат да задържат бебето и да се опитат да го гледат. Ами нека опитат.
Това го намирам за много грешно. Няма как да се правят опити с нещо толкова сериозно и отговорно.

# 1 062
И кои сте тези "вие"? И какви дела искаш да видиш? И от висотата на какво ти казваш кой да замълчи? Пълномощно от Господ, нещо, няма ли да покажеш за легитимация?
Дай да видим сега за делата - какви дела искаш? Разказвай подробно.

Това към мен ли е?

# 1 063
Видях на Даун кучето. Мога да кажа, че приятелката ми която няма деца, има същото куче и на моменти харчи повече за кучето си, отколкото аз за три - годишното. Въпросът да приемеш чуждото дете и да гледаш детето му, временно докато пораснат е по-скоро емоционален, отколкото финансов.
Аз моите деца не съм ги гледала н- на брои години. Нямам и очаквания снахата да е супер майка, на супер деца. Нямам против децата да се гледат и от баби и от бавачки и на се пращат на ясли. Варианти много, стига да си силен и да си преодолееш егото.

# 1 064
  • София
не е към теб. Ком коя беше, третата с претенциите, та чак и болндати и подчертани призиви пише.

Общи условия

Активация на акаунт